Last news in Fakti

21 Декември, 2021 20:50 1 196 5

ЕС подкрепи Отворени Балкани

  • ес-
  • оливер вархей-
  • отворени балкани

Оливер Вархей очаква успех

ЕС подкрепи Отворени Балкани - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският представител по разширяването Оливер Вархей обяви своята подкрепа към инициативата Отворени Балкани, съобщи Данас.

Днес среща по програмата се проведе в Албания. Там присъстваха представители на Сърбия и Северна Македония.

Вархей беше поканен, за да наблюдава напредъка на трите страни. Той подкрепи плана за общ регионален пазар.

Очаква се той съществено да повиши брутният вътрешен продукт на региона. Това може да доведе до усвояването на инвестиционния план на ЕС.

Вархей призова в програмата да се включат Черна Гора, Босна и Херцеговина и Косово. Страните получиха покана, но към момента я отказват.

Европа подкрепя общите планове.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сатана

    5 0 Отговор
    Този тип знае ли как се прави бизнес в Косово,Черна Гора или Албания? Трябва да наемеш един звод Вагнеровци и пак не е сигурно ,че ще има алъш —вериш,сиреч ще си прибереш парите.Бил съм и в трите държави ,но Черногорците най ме кефят
  • 2 Лейка

    3 0 Отговор
    Отворени за какво??? Бойко и шайкатаа да крадат средства от Европа и пълно мълчание! Направихте ни на маймуни. Това ли е Европа?
  • 3 сноу

    4 0 Отговор
    Да ви кажа как ще се отворят Балканите...ще бучнат една голя-яма амерска база насред македония и ще настане една подкрепа ,един мир,едно щастие...
  • 4 Конник

    2 0 Отговор
    Този унгарец се прави на велик. Първо ЕС бил изоставил вардарците (сев. Македония) а сега отворени Балкани. Като искаш това вкарай Унгария, да ви видим тогава!
  • 5 Батан

    1 0 Отговор
    Отворени балкани е поредният опит на сръбските шовинисти да възстановят велика Сърбия. Еди рама си мисли че така ще може да обедини всички албанци в Една велика Албания, но сърбите няма да допуснат номерът му да мине. А горката  Македония си е просто една послушна сръбска колония. Милите евро бюрократи, както винаги удобряват всичко облечено в добри думи, макар и вредно за Европа.
Новини по държави: