9 Февруари, 2022 10:23 971 1

Акция срещу нелегалната заетост и работата без трудов договор в Кипър

  • кипър-
  • никозия-
  • работна ръка

С по 3500 евро са санкционирани мениджърите на две от компаниите, в които е открит работещ в нарушение на разпоредбите на закона за недекларирания труд

Акция срещу нелегалната заетост и работата без трудов договор в Кипър - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Глоби за 22 000 евро бяха наложени в Кипър в първия ден на започналата национална инспекционна кампания за борба с недекларирания труд, работата „на черно” и за спазване на трудовото законодателство. Тя ще продължи до края на февруари, обяви кипърското социално министерство.

В цялата страна ще се извършват целенасочени проверки за нелегална заетост, работа без трудов договор и социални осигуровки, за спазването на изискванията за работно време, седмична почивка и други, посочиха от социалното министерство.

Административни глоби на обща стойност 22 000 евро бяха издадени само в първия ден на кампанията на три фирми в Никозия, в които е установена работа „на черно”.

С по 3500 евро са санкционирани мениджърите на две от компаниите, в които е открит работещ в нарушение на разпоредбите на закона за недекларирания труд.

В третата компания е имало четирима наети незаконно и наложената глоба е в размер на 15 000 евро.

Инспекциите са обхванали общо 26 души.

В същото време Окръжният съд в Лимасол осъди на два месеца затвор 46-годишен работодател по дело за незаконна заетост. При проверка през октомври 2020 г. в неговия ресторант са открити трима души, работещи без необходимото разрешение. Единият от тях също е изпратен зад решетките за един месец, а другите две жени са глобени с по 250 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако..

    2 1 Отговор
    У нас се налагат такива глоби всички бизнеси ще фалират