Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 19:23 5 650 62

Наришкин плаши със съществуването на човечеството: Западът не осъзнава опасността от недоверието

  • русия-
  • нато-
  • сащ-
  • сергей наришкин

Несъмнено партньорството между разузнаването и разузнавателните служби на различни държави не е в състояние да се превърне в определящ фактор за подобряване на взаимното разбирателство и доверие в света

Наришкин плаши със съществуването на човечеството: Западът не осъзнава опасността от недоверието - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Оценките на американските разузнавателни служби относно актуалните събития в света, които се появяват в медиите, са политизирани и не отразяват реалностите, коментира Сергей Наришкин, директор на Службата за външно разузнаване на Русия, съобщава ТАСС.

Твърденията с "определени разузнавателни данни на американските разузнавателни служби", се появяват все по-често в медиите. В тази връзка Наришкин допълва, че през есента на 2021 г. "арсеналът от празни обвинения започна да пресъхва" и европейските страни започнаха да поставят под въпрос "подготовката на Русия за инвазия в Украйна".

"И тогава някои строго секретни разузнавателни данни излязоха наяве в Съединените щати, че Русия "може би се готви да атакува Украйна." Те не съдържат никакви подробности. Всички тези методи, уви, не са нови."

Според Наришкин практиката показва, че "схемата с позоваване на някои разузнавателни данни" отдавна се практикува от САЩ "постоянно". "Спомнете си Югославия, интервенцията в Либия през 2011 г., в Сирия през 2014 г. Последното: колко струва "афганистанската епопея". По телевизионните канали гледахме реалното бягство на американци от страната. Сега вече е известно, че причината е същата - грешка на американското разузнаване, която се провали в анализа на силата на режима на Ашраф Гани".

Западът все още не е осъзнал заплахата от нарастващо недоверие между държавите, коментира Наришкин.

"Засега западният свят, за съжаление, не е осъзнал напълно колко опасна за съществуването на човечеството е заплахата от нарастващо недоверие между държавите, разрушаване на основите на общата взаимна сигурност на страните".

"Несъмнено партньорството между разузнаването и разузнавателните служби на различни държави не е в състояние да се превърне в определящ фактор за подобряване на взаимното разбирателство и доверие в света, но със сигурност може ефективно да допринесе за това".

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) и Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) подготвят провокации по демаркационната линия в Донбас и тяхното "документиране" в стил фалшиви бели каски в Сирия, заяви Наришкин.

Според Наришкин съответните приготовления са "в разгара си" и не могат да бъдат скрити. "Всички, до известна степен, боеспособни части на въоръжените сили на Украйна са съсредоточени на границата с Донбас. Има масово прехвърляне на стотици тонове военна техника и боеприпаси от американски бази в Европа, от Великобритания, Канада. "Нараства контингентът от съветници и инструктори от специалните части на НАТО", продължи той. "Има дори информация за появата на многонационални групи от джихадистки бойци."

Обвиненията срещу Русия в агресивни планове спрямо Украйна са безпочвени, каза Наришкин. "Планове за "инвазия" нямаше и няма. И всичко, което се случва около това, е добре организирана провокация. Ние знаем авторите ѝ и виждаме с какви сили и средства продължава да се множи тази злонамерена и много опасна лъжа".

Отговаряйки на въпроса какво пречи на възстановяването на добросъседските отношения с Украйна, Наришкин посочи: "Накратко, това е невъзможността да се договорят режима в Киев и политическите сили, които дойдоха на власт по време на преврата през 2014 г. И президентът, и Радата изглежда не могат да вземат самостоятелни решения", каза той.

Според Наришкин има усещането, че те "послушно следват примера на националисти и западни ментори". "Много активно настояват държавния глава Володимир Зеленски най-накрая да се откаже от Минските споразумения, да разгърне военни действия в Донбас. Каква е целта? Мисля, че да унищожат народните републики. И всичко това с оглед да въвлекат Русия във вътрешноукраинския конфликт", заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОВНОНАТО

    137 25 Отговор
    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТЕРОРИСТИЧНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ДА РАЗБЕРЕ,,ЧЕ ВРЕМЕТО В КОЕТО РУСИЯ МЪЛЧЕШЕ СВЪРШИ ИДВА ВРЕМЕ ЗА РАЗСПЛАТА АНГЛОСАКСИ ШЕ ЯДЕТЕ МАРКУЧА!ВЪН ОТ ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #24

  • 2 кнаус 485

    126 21 Отговор
    Ниширин е прав.....съществуването на човечеството е застрашено от политиката на Сащ и пуделите от Нато....
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    42 21 Отговор
    стига насаждахте страхове стига истерии НАРОДА ни е достатъчно наплашен стига

    Коментиран от #8

  • 4 Уотсън

    94 14 Отговор
    Тези,, служби" щатски са пропагандисти на
    лъжливи сведения, така излъгаха и за Ирак, че имали химическо оръжие!
  • 5 Отец Нафърфорий

    83 20 Отговор
    Руското знаме ще се развее над бялата къща, а на мястото на статуята на свободата ще се издигне православния кръст!

    Коментиран от #38

  • 6 Тука грешите!

    82 17 Отговор
    Човека Ви казва истината в очите, а Ви го възприемате като заплаха!
    Махната му, ние сме задружни и тъпи и ще гризнем дървото задружно!
  • 7 Иванушка

    63 18 Отговор
    Всъщност една хубава ядрена война чудесно ще се отрази на всички. Маймунопитеците отдавна загубиха връзка с Реалността и Прородата, животеца им се свежда до Фейс, Инста , Туит и чипс. Време е поне 6 млрд питека да си ходят. Тъй и тъй хем от тях никаква полза, хем и те не са доволни от живота си. Ще ми се да вярвам че Прородата си знае работата и ще намери изход от глухия път в който сме се забили.
  • 8 Брой се и ти бе

    34 9 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Европа е задружна, но в дунава ще скачаш сам 😄😄😄

    Коментиран от #10, #31

  • 9 Бухаха

    8 48 Отговор
    Недей дава на задна сега цървул..я какъв хубав голям ултиматум сте написали играйте до край
  • 10 Ха ха ха ха ха

    66 8 Отговор

    До коментар #8 от "Брой се и ти бе":

    Европа е задружна ха ха ха ха това е вица наа вечерта.
  • 11 САТЪРА НА ХАНА

    57 9 Отговор
    ГРАФ СЕРГЕЙ НАРИШКИН Е ОТ РОДА ВОЛЖКИ БЪЛГАРИ
    .... ОТ КОЙТО Е И КНЯГИНЯ НАТАЛИЯ НАРИШКИНА. - МАЙКАТА НА ПЕТЪР ВЕЛИКИ
    .....
  • 12 !!!?

    15 68 Отговор
    Генералите към Наришкин: Путин да подаде оставка...или ще бъде обявен за престъпник !!!?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ГЪРНЕВСКИ

    57 5 Отговор
    прав е за всичко казано ,Европа е време да стане независима а не протекторат на кравария
  • 16 Офффф

    43 6 Отговор

    До коментар #13 от "Ветеран от Протеста":

    Ама и ти един ол@гофрен.Вчера ти обясниха подробно за патентите, ама ти нали си т@п, пак си повтаряш простотии те.
  • 17 Да бе да

    11 75 Отговор
    Този индивид е жалък !
    НАТО ли откъсна територия от Украйна , НАТО ли организира и въоръжава ( и не , това не са никакви републики , а просто сепаратисти ) два окръга в чужда държава ? Но сега, Америка създавала напрежение защото не ви дава да разкроявате границите на страните , които сте подписали защитавате !
    Тази азиатска джамахирия , трябва да се остави на Китай да я разпарчедиса !

    Коментиран от #20, #34

  • 18 Зззз

    51 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ветеран от Протеста":

    За това колко са алкохолици незнам ,ама 150 хиляди убийци говедари ,които ката ден се гърмят по училища ,църкви ,университети и молове ни уведомяват всеки ден за ежедневието им.
  • 19 РЕАЛИСТ

    60 8 Отговор

    До коментар #13 от "Ветеран от Протеста":

    Що не си вземеш да се заинтересуваш , що за патенти са регистрирани в САЩ. Ще умреш от смях. От глупави хора се пръкват глупави патенти. Шегаджия, тръгнал с мечки дренки да яде.
  • 20 Малиий

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "Да бе да":

    Ама много са ти заравнили гънките,ако въобще си имал такива.
  • 21 Кандидат Милионер

    13 62 Отговор

    До коментар #14 от "Добре си им го казал":

    Само Полша, след окупация на Комунистическа Русия Половин век , имат Износ на МЕБЕЛИ повече отколкото Руснаците на имат Оръжие като валутна стойност ...Тези СТО години Комунизъм и Тотално личностно Обезличаване превърнаха Руския Народ в една голяма Подигравка за Света....И кво като имат Ядрено оръжие???? Народа яде ли Обогатен Уран???Целия им Автопарк е в Европейски и Азиатски автомобили....Един Телефон не могат да си произведат сами.....Ужас!!! Окупатори и Агресори....

    Коментиран от #25, #40, #59

  • 22 Тръмб

    44 5 Отговор
    нато е принудено да отстъпи до границите от 1990-та, но постоянното увъртане и отлагане на неизбежното обрича света на термоядрена катастрофа!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 яж си

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "ГОВНОНАТО":

    никнейма.утре сутринта да си в статистиката
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 натолизач

    16 11 Отговор

    До коментар #23 от "н@срашкин":

    У Путин реитинг упал и сега е ред на "Сатана","Кинжал" и "Калибр".

    Коментиран от #53

  • 27 мисира

    26 5 Отговор
    Новите руски свръхзвукови ракети "Кинжал", изстреляни от Финския залив, могат да стигнат до българската столица София, която е отдалечена оттам на малко повече от 1900 км, и да я ударят за 11 минути.

    Коментиран от #30

  • 28 Смешници

    46 1 Отговор
    Имайте едно на ум,в случая говори шеф на руското външно разузнаване което не е присъщо за Русия и това е лош знак и за Украйна и за човечеството.След този човек вече ще говорят оръжията и не обикновени оръжия.Сащ са запознати много добре с този маниер на Русия и сега или дават заден или скоро ще има филм но този път ще е интернационален,бъдете сигурни.

    Коментиран от #29

  • 29 И квоо

    2 19 Отговор

    До коментар #28 от "Смешници":

    Супер..според мене си имат даже много голямо доверие щом местят яхтата на джуджето спешно
  • 30 БСП на Бунището

    6 33 Отговор

    До коментар #27 от "мисира":

    И как Руския Народ ще живее по- добре и ще отглежда,възпитава и Образова децата си - зад ракети Кинжал ....??? Ядрени бойни глави ли раздават за Пенсии и заплати на Руснаците???Някой ще спечели ли след ядрен Апокалипсис????Не сте Хорошо всичките!!!!

    Коментиран от #37, #49

  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Брой се и ти бе":

    явно злбата и жлъчта омразата към ХОРА в неравностойно положение мир не ви дава вижда с и ви е мразите ненавиждате ХОРА индвалиди инако мислещи
    бъдиФ ЖИВ иЗДРАВ
    но
    помни
    всичко се връща
    рано или късно разбра ли лошия
  • 32 нннн

    21 0 Отговор
    Русия опасно се доближава до американските военни бази в Източна Европа.
  • 33 Мъката е голяма

    3 25 Отговор
    Болшевиките сега страдат че цру може да троли
    повече от тях..чудно ми е само дали се надцениха или подцениха американците
  • 34 гост

    23 2 Отговор

    До коментар #17 от "Да бе да":

    точно Нато (САЩ ) го напрви 2014 ,не е толкова отдавна, но ако не помниш съм сигурен тук има хора които ще ти припомнят какво е станало.

    Коментиран от #56

  • 35 3шг

    3 17 Отговор
    А руските хибридчици,какви глупости говорят!?..."По наши данни...."!?
  • 36 МалкоЛогика

    23 3 Отговор
    Службите се разбират добре, купените слабо образовани политици са проблем. САЩ доста време плашиха света, сега ще разберат колко е приятно да си мишка. Църкаш и внимаваш.
  • 37 2586ВН

    10 5 Отговор

    До коментар #30 от "БСП на Бунището":

    Колко си прав!!!
    Трябва им демокрация. А тя винаги идва на крилата на американските бойни самолети!!!

    п.п.
    Може ли да ти ползвам ника за малко?
  • 38 Голем смях

    4 27 Отговор

    До коментар #5 от "Отец Нафърфорий":

    А как ще стигнат до ..статуята ..не случайно наречена на СВОБОДАТА..Щом флотът на САЩ е колкото на целия останал свят.И щом военния бюджет на САЩ е колкото на целия останал свят.Сигурно с плуване и с мултики.Американците направо ще умрат ...от смях.

    Коментиран от #46, #50

  • 39 морков

    8 1 Отговор
    нема да се пУашите , може малко да се притесните като земята изчезне под краката ви , но ще е за много кратко
  • 40 Украинец

    26 5 Отговор

    До коментар #21 от "Кандидат Милионер":

    "Един Телефон не могат да си произведат сами.....Ужас!!! Окупатори и Агресори"

    А германците или французите или англичаните нещо не знам да си произвеждат телефони - и те ли са "една голяма Подигравка за Света".

    Колко ви плоска соросоидната пропаганда - руснаците защото не произвеждат телефони били "Окупатори и Агресори" - е ще те разочаровам произвеждат телефони.

    Обаче сравнявате Русия със целия свят а не само с някоя държава - та да попитам ние като сме европейци и натовци какво произвеждаме - чушкопеци.

    Коментиран от #45

  • 41 Дългият

    3 15 Отговор
    ....Вътрешно украински.....тогава Рашъна какъв го дири там.....всички лъжат,само те казват истината....Окупатори.....
  • 42 Коришкин

    4 8 Отговор
    Аз съм болен човек не ми обръщайте внимание
  • 43 1111

    8 2 Отговор
    Наришкин си го каза, чакаме да ни ударите в Донбас. Ако се забавите, ще Ви помогнем. Да чакаме между 13 и 19.02.

    Коментиран от #47

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 А ди Бе

    4 10 Отговор

    До коментар #40 от "Украинец":

    Возми тез рубли и купи себя водка блин
  • 46 Морски

    14 3 Отговор

    До коментар #38 от "Голем смях":

    Ами те и сега са до "статуята на свободата" която между другото е подарена на американците. Тайфуни, посейдони и разни такива морски работи.

    Пък всеки самолетоносач на САЩ е точно един "Кинджал".
  • 47 2586ВН

    6 1 Отговор

    До коментар #43 от "1111":

    На 22.02. ще е! Боба не лъже.
  • 48 Син на

    13 2 Отговор

    До коментар #13 от "Ветеран от Протеста":

    И затова ракетните им двигатели са руски нещо не съм чул за хиперзвукови ракети докато ги направят те вече ще са морално устарели и Колумб ще се наложи да открива северна америка отново
  • 49 Антитрол

    21 1 Отговор

    До коментар #30 от "БСП на Бунището":

    Що бе американския народ как живее зад "Пейтриъти", Минитмани и какво ли още не. Те как отглеждат децата си. Гледам не са зле. Защо пък руснаците да не могат - само господарите ви ли да могат да си нападат държави, да си правят цветни революции, да назначават или да свалят президенти които не им харесват, да си правят бази по целия свят където им хареса.

    Пропагандата не върви - всичко за което обвинявате Русия господарите ви отдавна го правят.
  • 50 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Голем смях":

    има такива с който не се спори а се подминават ЧАО
  • 51 Мазало

    3 16 Отговор
    В истерия са.Със всеки изминал ден става пределно ясно, че руската армия е една бутафорна танкова бригада от 1944г.Щели за 2 дни да прегазят Украйна.Ама бееше това преди да я въоръжат запада Украйна.Сега е под въпрос колко метра ще могат да минат, преди да им направят танковете и ракетите на старо желязо.Затуй сега спряха да плашат с мощта на руската армия и плашат с ядрените се ракети.
    Не им ли идва на ум, че щом разполагат ядрено оръжие при Лукашенко, ще се разположи и такова при Зеленски.Руснаците да ги събират тая шайка в Кремъл и да ги пращат в Сибир и тайгата.

    Коментиран от #52

  • 52 2567ВХ

    10 3 Отговор

    До коментар #51 от "Мазало":

    Нищо не разбираш!
    Тази танкова бригада е да държи под напрежение всички. Така всички ще купуват с отвращение скъп руски газ. И хем го не щат, хем нямат избор. И ще наложат нови санкции, газа няма да е 1000 а 2000 долара за 1000 кубика. Та да се чудят руснаците какво да правят с толкова пари.

    Коментиран от #54

  • 53 в майка ти

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "натолизач":

    всичките да влязат 😊
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Герд Мюлер

    10 1 Отговор
    Мисля, че политиката на САЩ и някои държави от Западна Европа към Руската федерация (РФ) е погрешна. От четири (пет) месеца света се залива от погрешна информация, че РФ ще нападне Украйна. В същото време се подтиква Зеленски да атакува Донбас с Украинските въоръжени сили (УВС) и да си върне тези територии. Очаква се РФ да подкрепи двете самопровъзгласили се републики и тогава да последва обвинвние в това, че Русия е навлезла в чужда територия. Или с други думи, Западът межтае да направи "поправителен" урок от 2014 година, но с много по-силна армия. И тогава да наложи санкции на РФ. Жертвите, които ще даде руската армия ще подронят аавторитета на Путин и той ще бъде свален от собствения си народ. Това в своего рода "външна цветна революция", Тази политика, обаче, може да доведе до Трета световна война и Първа световна ЯДРЕНА война. И тогава никой няма да оцелее!
  • 56 Да бе да

    2 7 Отговор

    До коментар #34 от "гост":

    "точно Нато (САЩ ) го напрви 2014 ,не е толкова отдавна, но ако не помниш съм сигурен тук има хора които ще ти припомнят какво е станало"

    Аз помня много добре , помня и че от всичките " братски " на росссиа европейски държави ( от сив и варшавския договор ) има само една единствена ( Беларус) която има някакви отношения с тях ! Всички останали , ако могат, биха си преместили държавите физически , само и само да нямат нищо общо с с примитивната държава росссиа !
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Търпин

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Добре си им го казал":

    В кухалниците на американците е същото ама в България си имаме приказка за това: Каквото повикало, такова се обадило.
  • 59 Славе

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Кандидат Милионер":

    Ако са окупатори и агресори едва ли щяха да си стоят на тяхната си територия за разлика от САЩисаните идиоти.

    Коментиран от #61

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 мажи допарата

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Славе":

    як масаж я чака
  • 62 Сър Пичук

    4 5 Отговор
    От една евентуална инвазия в Украйна интерес има единствено Русия, така че да не говорят за провокации от страна на Украйна с цел започване на война - това е пълна безсмислица и подготовка на обществото за формален повод за атака.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания