Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 18:03 6 398 128

Москва: Това беше разговор между глух и ням

  • русия-
  • великобритания-
  • сергей лавров-
  • елизабет тръс

Без сближаване на позициите по украинската криза и сигурността в Европа след разговорите между първите дипломати на Русия и Великобритания в Москва

Москва: Това беше разговор между глух и ням - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Без сближаване на позициите по украинската криза и сигурността в Европа завършиха преговорите в Москва между министрите на външните работи на Русия и Великобритания Сергей Лавров и Лиз Тръс.

Лиз Тръс призова Русия да предприеме стъпки към деескалация, като изтегли войските си от границата с Украйна. Тя предупреди, че при евентуално руско нахлуване в съседната страна на Москва ще бъдат наложен санкции и ще бъде блокиран газопроводът “Северен поток 2”.

В отговор Сергей Лавров напомни, че руските войски се намират на руска територия:

„Руските въоръжени сили, за които спомена министърката и които предизвикват безпокойство в Лондон, се намират на собствената си територия. За разлика от стотиците и хиляди британски военнослужещи, които са разположени в Прибалтика. Май вчера Борис Джонсън каза, че трябва да бъдат изпратени военнослужещи и в Румъния и България“.

Москва и Лондон остават на противоположни позиции и по въпроса за разширяването на НАТО и архитектурата за сигурност в Европа.

Сергей Лавров не скри разочарованието си от днешната среща като я оприличи на “разговор между глух и ням”.

Паралелно с визитата на британския министър на външните работи в Москва, премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън е на посещение в Брюксел, където обсъди казуса "Украйна" с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Преди дни на посещение и в Москва, и в Киев беше президентът на Франция Еманюел Макрон.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ротщилд

    51 24 Отговор
    Моите хора казват кой къде да си държи войските.

    Коментиран от #8

  • 2 Това е положението

    13 135 Отговор
    Решихме. Ще постелим пред камината мечешка кожа.

    Коментиран от #12, #21, #90, #96

  • 3 😄😄😄

    104 2 Отговор
    Един път заглавието отговаря на истината 👏👏👏
  • 4 Никакви преговори с терористи

    15 177 Отговор
    В путинландия съдят 16 годишни деца че взривяват разни неща в компютърни игри
    Тия хора са поели по спиралата надолу и всякакви разговори с тях са излишни

    Коментиран от #25

  • 5 Майна

    135 4 Отговор
    ВЕЛИКОБРИТАНИЯ..,,ДВА ПЪТИ НАЛЯВО, ДВА ПЪТИ НАДЯСНО ....,, Хахаха, голям цирк ,хора..Между другото не мислете, че американците подкрепят Празния костюм Байдън, т.е. ,тази ГЛОБАЛИСТИЧНА кукла на ГЛОБАЛИСТИТЕ...Хората навсякъде искат МИР
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    160 5 Отговор
    Госпожа Лиз повтаря като робот каквото са и написали във Вашингтон.

    Коментиран от #85

  • 8 ВРЕМЕ Е РУСИЯ ДА ДЕЙСТВА

    142 11 Отговор

    До коментар #1 от "Ротщилд":

    33 ГОДИНИ ФАШИЗЪМ СТИГАТ ВРЕМЕТО Е НАШЕ НАШЕ!

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Само миналото е ваше

    10 160 Отговор

    До коментар #8 от "ВРЕМЕ Е РУСИЯ ДА ДЕЙСТВА":

    Всички сте архаични комунистически старчета. Най- хубавото е, че с всеки изминал ден намалявате. По естествени причини. Засега!

    Коментиран от #14, #73

  • 10 не може да бъде

    168 3 Отговор
    Този момент от срещата описан в информацията е отразен половинчато.Пропуснато е продължанието от което се разбира че г-жа Тръс не знае къде се намират Ростовска и Воронежка област -всъщност счита ,че те са окупирани от руски войски !?И се е наложило британската посланичка в Русия да я поправя -тези области са в Русия,а не в Украйна ! Ако тези области бяха в Сибир -донякъде е разбираемо!Но тези области са до зоната на конфликта и би трябвало тия които са с претенции да решават проблемите да са нясно къде се намират и за какво става дума!? Оставям на вас да решите с какви хора си имаме работа и защо разговорите с тях ще бъдат като с глухи и неми!?

    Коментиран от #17, #81

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Един с триъгълна шапка

    97 3 Отговор

    До коментар #2 от "Това е положението":

    Един триъгълна шапка и един с мустачки преди време също тръгнаха за лов на Баба Меца...те 7али се върнаха, имате ли информация ?
  • 13 Бамбука

    38 16 Отговор
    На предложението на Лиз Тръс за деескалация, руската страна отговорила, че няма ескалация. Всичките съседи на Русия я обичат, западняците си нямат идея от между съседска любов, защото за "слепи и глухи".
  • 14 КОГАТО ЯМ СЪМ ГЛУХ И НЯМ

    90 6 Отговор

    До коментар #9 от "Само миналото е ваше":

    И ПОСЛЕ ФАШИСТЕ ИДВА НАРОДНИЯ СЪД ЗА ТЕБ И ВСИЧКИ ФАШИСТИ!БАБА ТИ И ДЯДО ТИ ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ ЗАТОВА ВЕДНАГА СТАНАХА КОМУНИСТИ ЗА ДА ИЗБЯГАТ ОТ НАРОДНИЯ СЪД И ТИ СИ СЪЩИЯ!ГОРД НАСЛЕДНИК ФАШИСТ !ТОДОР ЖИВКОВ МНОГО ГИ ЖАЛЕЕШЕ ЗАТОВА ВИЕ ФАШИСТИТЕ ДЕРИБЕЙСТВАТЕ!33 ГОДИНИ ВЕЧЕ!
  • 15 фАНТОМасс

    111 2 Отговор
    Ларов се е подиграл с англичанчетата ! Пак и отново !
  • 16 Есаул

    67 4 Отговор
    Защо руските войски нахлуват в бивша Украйна и я превземат?! В края на краищата, прихващане и проследяване на професията на тази най-бедната държава на европейския континент ще доведе до просто гигантски разходи - както човешки, така и финансови, да не говорим за икономическите последици на санкции, които ще представи в САЩ и други страни-я прихлебатели. В края на краищата, населението в окупираните територии няма да бъде най-приятелски и ще трябва да се хранят за собствена сметка. За разлика от териториите, в които по-голямата част са руснаци. Тези територии Съветският съюз "подари" на тогавашната Украинска ССР заедно с населението. Ето населението на тези територии, без да приеме държавен преврат в украинската държава през 2014 г., иска да се присъедини към Русия. Оттук и произхожда от въоръжен конфликт между украински националистическим ръководството, намиращ се в Киев, и жителите на Донецк и Луганск народни републики, провозгласивших своята независимост от киев националистическа сила през 2014-та. Не само това, още няколко територии, подконтрольных киевскому на правителството, искат да се върнат в Русия, подобно на Република Крим, която Русия не аннексировала, както и присъединяването на Република Крим се е случило в резултат на национален референдум, когато по-голямата част от жителите на Крим гласуваха на референдум за връщане в руската юрисдикция.Това е Мариуполска област, Одеска и Николаевска област, Харковска област. Това са областите на бившата У
  • 17 Гаварит масква

    2 76 Отговор

    До коментар #10 от "не може да бъде":

    Ти къде беше там на място ли
    Така като гледам много хора в Европа са решили да ви тролят качествено и напълно сте си го заслужили..

    Коментиран от #22, #41, #50, #94

  • 18 Скакауец

    91 0 Отговор
    За тия "разговори" не беше необходимо тая да ходи до Москва! Дежурните закани, които повтарят по десет пъти на ден, можеше да ги каже и от Лондон, без да бие път до Русия...Повече от ясно е, че дразнят мечката и въпрос на време е на руснаците да им писне и да отговорят подобаващо, дори без да е стига до война...Имат достатъчно средства и механизми да ги задействат така, че на западните им "партньори" да ги заболи повече от зъбобол...
  • 19 ларвов

    5 29 Отговор
    е ларвов
  • 20 az #Контрапропаганда

    128 2 Отговор
    Забавен епизод от днешната среща, всъщност достатъчно показателен за тоталната деградацията на западните политици:
    "Британският външен министър каза на ръководителя на руското външно министерство за необходимостта от изтегляне на руските въоръжени сили от украинската граница. Сергей Лавров отговори, че военните се намират на руска територия. Лиз Тръс повтори, че трябва да бъдат изтеглени. На това руският министър отново възрази, че военните не са нарушили нищо, тъй като имат право да провеждат всякакви маневри на територията на Руската федерация. След това самият той отправи въпрос към британския си колега: „Признавате ли суверенитета на Русия над Ростовска и Воронежска области?“. Отговорът шокира всички:„Великобритания никога няма да признае руския суверенитет над тези региони“, отговори външният министър след кратка пауза. В ситуацията трябваше да се намеси британският посланик в Руската федерация Дебора Бонерт, която деликатно обясни на г-жа Трус, че наистина говорят за руски региони.... Катастрофално невежество, демонстрирано от външния министър на Англия! :))))

    Коментиран от #24, #31

  • 21 э абаротное

    19 0 Отговор

    До коментар #2 от "Това е положението":

    И какво е положението ? Май сам не знаеш !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 оня с коня

    7 103 Отговор
    Иму се казва на Лавров да оттегли Струпаните на Украинската граница Руски войски за да се намали напрежението,а той отговаря НАГЛО и "Съвсем по Руски" че Войските са Руски и Държавата има право да ги разполага където си ще.Не пропуска обаче Руснака да предявява претенции срещу разполагане на Натовски войски в Прибалтика водейки ги за Чужди",независимо че отлично знае че НАТО е Съюз и всички Войски в него са "Наши"!А ако толкова се вълнува лавров от наличието на Войски от Други натовски страни в Прибалтика,КАК ще обясни наличието на Значителен Руски контингент в БЕЛАРУС?Ама те просто правели Учение там...Ами НАТО СЪЩО е на Учение по границите на Пакта!

    Коментиран от #72

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Да не си се

    59 3 Отговор

    До коментар #4 от "Никакви преговори с терористи":

    Сношавал с руски мужик?да не ти е отнел девствеността? Че толкова много ги мразиш?😂🤣😅

    Коментиран от #27

  • 26 Ха-ха-ха

    6 68 Отговор
    Да би мирно седяло не би НАТО видяло!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ама те не ни уважават

    4 92 Отговор
    Тъпите руснаци искаха преговори и получиха преговори много и то..тъй става щото не знаят как да говорят истината и си мислят че на някой му пука за болшевишката пропаганда дето я бълват..
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Наблюдател

    5 65 Отговор
    Руснаците много обичат да казват, че в Сирия са "по покана на законно избраното правителство". Та и в Прибалтийските републики английските войници са в съюзни натовски държави, по покана на законно избраните правителства!

    Коментиран от #47

  • 31 Черен Петър

    91 0 Отговор

    До коментар #20 от "az #Контрапропаганда":

    Очевидни Лавров, стара лисана в дипломацията, знае много добре с кого си има работа! И така я хързулнал, че тая кокошка без да се усети е станала за смях на всички журналисти и наблюдатели...Но си прав, че нивото на всякаква паплач на запад, дето се пишат дипломати, е катастрофално ниско...Пък и да си припомним какви ги ръсеше гениалната Псаки, пък и продължава да ги ръси, пращайки самолетоносачи в Беларус...

    Коментиран от #51

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Елате повече

    8 2 Отговор

    До коментар #29 от "ШЪ ТЪ ОНОДИМ...":

    Ела пробвай да видим на колко части ще те заровят

    Коментиран от #37

  • 34 В е л и к и я

    5 62 Отговор
    А вие защо пращахте руски танкове и войници в съюзниците ви във Варшавския договор Чехия и Унгария през края на 60 те , защо не оставихте техните си армии да се справят с бунтовете ... а сега НАТО не може да праща войски в техни съюзници ....!Някоя западна сила направи ли ви тогава забележка за това къкви руски войски си дислоцирате поваше усмотрение във страни от военни си блок ...и то дори без заплаха тогава от НАТО ..просто да смажете бунтовете против скапаната ви тоталитарна система ...!

    Коментиран от #76

  • 35 Външна министърка на танк в Естония

    48 1 Отговор
    Тъпачка като шефа си внук на турчин
  • 36 Чуйте

    81 3 Отговор
    Сергей Лавров може да преподава дипломация на 90 % от европейските лидери...Тая коза на снимката която са му изпратили неможе и тоалетната му да почисти
  • 37 Да си чул нещо. За

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "Елате повече":

    АНДЪТЕИКЪР?

    Коментиран от #40

  • 38 Бамбука

    3 33 Отговор
    Мао, ръководителя на ККП, вожда на най-голямата по население страна, на най-бедната по доходи на глава от населението страна се отказа на СССР доктрината. Н акое място в икономиката на света е Китай ? На англосаксонците не трябвало да се вярва. Е, приключи им Договора на наем на Хонг Конг и независимо от милиардите инвестиции вложени на острова се оттеглиха. Португал по същите причини се оттеглиха от Макао - най-голямото Казино в света. СССР признава териториалната цялост на Украйна срещу изтегляне на ядрените ракети от тяхната територия в СССР. ОК. Договорите трябва да се спазват. Уважавай, за да те уважават.

    Коментиран от #82

  • 39 Молодцы ! Так держать !

    9 53 Отговор
    Браво на съветските форумни списвачи, отново защитиха интересите на най-големия ни душманин и грабител . Национални предатели!

    Коментиран от #42

  • 40 Неграмотен селянин

    0 4 Отговор

    До коментар #37 от "Да си чул нещо. За":

    Да си чул за миямото мусаши?

    Коментиран от #45

  • 41 kkk

    56 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гаварит масква":

    Ами когато хората се интересуват от политика ЗАДЪЛЖИТЕЛНО проверяват писанията в медиите на врага- за момента Русия ОФИЦИАЛНО ни е враг. И в тези вражески медии е лесно да се открие видеото със споменатата издънка с 2-те руски области. Ей ти цитат от вражеските медии, ползвай гугъл да ти преведе:

    Лиз Трасс отказалась считать Ростовскую и Воронежскую области российской территорией..... на прямой вопрос Лаврова, признает ли Лондон российский суверенитет над Ростовской и Воронежской областями, Лиз Трасс ответила буквально следующее:

    "Великобритания никогда не признает суверенитет России над этими регионами".

    Это второй раз, когда Лиз Трасс "плавает" по географии. Ранее она заявляла, что будет поставлять оружие для защиты Прибалтики через Черное море...."

    На този фон изразът "разговор между глух и ням" е буквално най-дипломатичното което е можел да каже Лавров с неговият доста богат речник... Аз лично бих я изгонил с шутове пред камерите на медиите, но пък аз не съм Лавров...
  • 42 любопитен

    16 3 Отговор

    До коментар #39 от "Молодцы ! Так держать !":

    Кой е минал на страната на краварите?
  • 43 !!!?

    6 61 Отговор
    Щом стария Кон казва така, значи британката го е заковала и не му е дала да си прокара монголските бъзици от сорта: тази не знае за "широката росска душа, другия не знае за "великия" ботаник Мичурин който открил краставицата, или за подвизите на Лилипутин !!!?
  • 44 Слава на Русия !

    40 7 Отговор
    Удари ги ВОВА ! Българите сами ще се разправим с тия отрепки !

    Коментиран от #49

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ПРАВЯ СИ ГАРГАРА С ТЕБЕ...

    5 12 Отговор
    НЕДЕЙ ДА СЕ ПАЛИШ!ТИПИЧНО ЗА ГАНЬО!НЕ МОЖЕ ДА СИ ОПРАВИ НЕГОВИЯТ ЖИВОТ. НО ВИНАГИ ГОТОВ ДА РЕШАВА ВАЖНИ МЕЖДУНАРОДНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ 😂🤣😅...АЙДЕ ПИИ ОЩЕ ЕДНА РАКИЯ И ЛЯГАЙ ДА СПИШ 🤣
  • 47 !!!?

    3 34 Отговор

    До коментар #30 от "Наблюдател":

    Още през 1942 година Сталин в Ялта покани САЩ в Европа, даже те се дърпаха, но той настояваше. Путин да прочете на баба си Путина писмата когато е оправяла спалнята на дядо му Сталин !!!?
  • 48 Анатоли

    3 13 Отговор
    Единственото решение на кризата,която заплашва ,да въвлече човечеството в Трета световна война е Украйна да се числи едновременно в европейския и евразийския съюз,без да се числи в НАТО.Това ще подпомогне сближаването на двете цивилизаций,а доставките на оръжие и хуманитарна помощ ще направят ,така ,че Украйна да е спокойна.Нека си спомним кадрите над Сирия-,това ли искаме.Българските дипломати трябва и могат в този момент на трудност ,всячески да успокоят ситуацията между враждуващите дислоцирани групи,като може да се даде за пример и сложните взаимоотношения между нас и Република Турция,като ето все още не сме в конфликт с тях,а те са в НАТО като нас,следователно Украйна,може мирно да членува в ЕС без да очаква вече любовта на Русия,която всъщност е найголяма по територия в света и няма защо да се страхува от Украйна.

    Коментиран от #52

  • 49 руска подлого

    7 54 Отговор

    До коментар #44 от "Слава на Русия !":

    слугите на Путин няма да говорите от името на българите, щото ше ядете дръвото!!

    Коментиран от #55, #56, #63

  • 50 Гошо

    36 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гаварит масква":

    да беше попрегледал и други вестни ,ако не друго поне щеше да те предпази от задаване на глупави въпроси То и тая английската министърка и тя като теб
  • 51 Жоро

    36 1 Отговор

    До коментар #31 от "Черен Петър":

    Защо се учудваш на ръководни постове в НАТО има гинеколози и теб подобни . Еми нашата поцинкована кофа Пекин е в те Виетнам така че не се учудвай
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 РУСИЯ ЩЕ СПАСИ СВЕТА

    31 4 Отговор
    ОТ САТАНИСТИТЕ 😇
  • 54 Анонимен

    59 0 Отговор
    Мислех Псаки за тъпа, но тая направо я направи да изглежда Айнщайн! Първо заяви че украинците са преживели набезите ОТ монголите ДО татарите, после щяла да подпомага балтийските страни ПРЕЗ Черно море, а днес се изцепи, че не признава суверенитета на Русия над ВОРОНЕЖКА и РОСТОВСКА област!!!!!! Буааааххахахахахахах На британската посланничка Debora Bohnert ѝ се наложи набързо да подсети тоя дебил, че те се намират в Русия!

    Коментиран от #59

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 kkk

    30 2 Отговор

    До коментар #49 от "руска подлого":

    Спокойно бе- никой няма да яде дървото, но ГАРАНТИРАНО такива като теб ще висите от дърветата. Лично аз съм подсигурил 30 километра здрави въжета и няколко кашона със сапун- препоръчвам да дойдете, да си вземете вашето полагаемо и да го използвате доброволно щото ако се стигне до доброзорно сапун няма да има и бая ще се мъчите докато висите...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Слава на Русия !

    21 3 Отговор
    Циганин долен.Такива като теб, ще висят по дърветата.
  • 59 kkk

    47 0 Отговор

    До коментар #54 от "Анонимен":

    Аз на мястото на посланичката хвърлям оставката и се изнасям с 300км./ч. от Русия- как биха я взели на сериозно после след като прекият и началник Министъра на външните работи е буквално и д и о т?

    Коментиран от #66

  • 60 Хммм

    54 0 Отговор
    Е@аси и руската дипломация! Велики са! А на такива срещи става видно Европейските дипломати какви калинки са! Божееее, разликата е от земята до небето!

    Коментиран от #84

  • 61 Абсолютно непонятно

    53 0 Отговор
    е защо руснаците си губят времето да се срещат с бавноразвиващи се индивиди.

    Коментиран от #69

  • 62 Рейгън ги умря един път..сега втора част

    4 45 Отговор
    Тъпите руснаци си търсят повод за война в Европа..но като им обясниха че проблема си е техен и това по никакъв начин няма да промени политиката на нато и взеха да им изстиват краката..никой не им вярва на лъжите..пък туй че искат да се изкарат жертви е направо смешно
    Ако искат да затягат редиците в Москва да действат но да не излизат на екрана с ултиматум защото на никой не му пука

    Коментиран от #65, #67, #68

  • 63 И ромите

    14 3 Отговор

    До коментар #49 от "руска подлого":

    и помачетата ли вече се пишете българи?
  • 64 Иванушка

    21 0 Отговор
    Е нали уж сутринта "безпрецедентно се разбирали" , което леко ме изуми. Много ясно че с пакистанци и индийци няма какво да се разговаря. Тия разбират само от камшик, пръчка и ритник.
  • 65 Дали ти е смешно или не

    41 0 Отговор

    До коментар #62 от "Рейгън ги умря един път..сега втора част":

    реалността е че при конфликт руската армия ще измете НАТО барабар с щатските войници в Ламанша за отрицателно време. Ако пък се стигне до употреба на ядрено оръжие - сети се сам.

    Коментиран от #70

  • 66 Анонимен

    56 0 Отговор

    До коментар #59 от "kkk":

    Няма такъв дебил, гледах пресконференцията след срещата ѝ с Лавров и тая е просто екстремно тъпа и некадърна, на моменти се смях на глас ама после се спрях че над умствено недоразвити е грехота да се присмиваш, ама после като се сетих че тая е външен министър на UK и пак ме изби на хилеш. Кошмар! И тия заплашват Русия! Ами да, опасни са - като шимпанзе с ръчна граната! Прецакани сме.

    Коментиран от #83

  • 67 Ха ха ха ха ха

    38 0 Отговор

    До коментар #62 от "Рейгън ги умря един път..сега втора част":

    На всички им пука, затова чакат ред да ги приемат в Москва. Защото им при пари, и то много! Каквото е казала Русия, това ще стане, ако ще всеки ден да припкате в Москва! Колкото до Рейгън, той е човека, който фалира САЩ с въвеждането на неолиберализма!
  • 68 Тъкмо

    32 0 Отговор

    До коментар #62 от "Рейгън ги умря един път..сега втора част":

    ще действат като Израел !В защита на националната сигурност! С ракетите бой по натовските манерки!
  • 69 kkk

    37 1 Отговор

    До коментар #61 от "Абсолютно непонятно":

    Защото са културни и добри домакини- обадил се Макарончо "може ли да дойда на гости?"- ОК, идвай щом си решил... Обадили си Ингилизите "може ли да се отбием на гости?"- ОК, и вие идвайте... Блинкен им ходи на крака, кой ли не ходи до Русия на преговори за каквото и да е през годините- кога точно Путин ходи до Вашингтон? Или до Париж? Лавров и той не се счупва да обикаля вражеските територии, а в същото време враговете му са образували опашка кой кога да застане на килимчето при него или при дедо Вова- що ли...
  • 70 Ти не си разбрал май

    3 38 Отговор

    До коментар #65 от "Дали ти е смешно или не":

    Ще измете..видяли какво стана със руските железа в Армения..в момента в който спрат да се движат и ще измрат геройски от натовската артилерия..за въздушно превъзходство не говорим защото нато ги превъзхожда по качество и количество там в пъти

    Коментиран от #71, #75

  • 71 Ха ха ха ха ха

    33 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ти не си разбрал май":

    Тъкмо исках да питам къде се скриха сороснята с п@лираните мозъци, и ето ти един се появи. При такъв резил от друг арката от малобритания как не се срамуваш да се покажеш! Цялата им работа и цялото им Нато е като тази другарка от малобритания. Ха ха ха
  • 72 Роки

    29 1 Отговор

    До коментар #23 от "оня с коня":

    Където другаде присъстват руски войски те са там по покана на властта, независимо кой как я приема в соросоидната част от вселената,а пък в Беларус да ти кажа те същите войски се чувстват като у дома си, поканени по ред установен между двете държави и при редовно обявени преди доста време военни учения, какво ти трябва още да знаеш,за да си вържеш коня и да спиш спокойно тази вечер поне?
  • 73 Оо милия

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "Само миналото е ваше":

    Това сме го чували. Включително от адолф, и какво стана всички знаем. Ще вадиш партийния билет.
  • 74 nord

    1 23 Отговор
    Да питам трол.ру как са минали обрядите при сибирските шамани , к,во са съветвали зануления относно
    разположението на звездите и как е протекло жертвоприношението ? Има ли вече спуснати опорки или
    няма връзка с бункера?

    Коментиран от #79

  • 75 Неуки

    27 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ти не си разбрал май":

    Твойте от Холивуд не са спечелени нито една война. Дори и със Сърбия. Да не говорим във Афганистан Мале как бягаха това е смях хахаха и срам. Срещу руснаците им давам 5 дена и смяна на памперси ще почне.
  • 76 Поинтересувай се

    4 1 Отговор

    До коментар #34 от "В е л и к и я":

    за операция "Фокус". Кой я планира? Лак я провежда? Кого задейства? Какви зверства са извършени? И т.н.
  • 77 Реалиста

    27 0 Отговор
    САЩ ,НАТО ,ЕС, са ОПГ , играят си със съдбата на човечеството.Русия и Китай нямат намерение и не бива да се подават на провокациите им.
  • 78 В е л и к и я

    2 24 Отговор
    Фамозно е мисленето на тия руски империалисти ... А още по голямо е малоумщината на задокеанските краварчета ... като най умния мъж в света пък аз ще ви кажа къкво е противодействието в този случай и ще се хвана от думите точно на Путин който врещи ама недомисля думите си..Нали трескаво поставя условия...НАТО никога да не приема Украйна но ... можело да сключат с нея договор за взаимопомощ включително и военна помощ ако толко ги е страх от руска инвзия./това съм го гледал по ТВ и точно това са му думите / .. Абе ... ти не осъзнаваш ли че това е по лошо за вас отколкото ако влязат в НАТО , в НАТО нито една еврпейска страна членка на пакта няма да се съгласи да се разполжат американски нападателни оръжия и ракети в страна членка на НАТО в близост до Русия защото така ги въвличат във война с Русия веднага и на момента нещо които никой не иска ... а ако САЩ сключат самостоятелен договор за взаимопомощ с маллоумните бандеровци включително и ВОЕННА помощ както точно Путин каза че така може ... Е точно тогава американците могат да си разположат всякъква военна техника ПО СИЛАТА НА ТОЗИ ДОГОВОР и без страните от НАТО в Европа да имат нещо общо с бъдещ конфликт с Русия а и Русия няма повод да ги въвлича във война .. Точно ти ми драги Путин трябва да искаш Украйна да влезне в НАТО защото така само ще си гарантираш спокойствие от нападателни американски ракети щото нито Франция , нито Германия и Великобритания категорично ще са против да
  • 79 Ооо норд

    22 0 Отговор

    До коментар #74 от "nord":

    При шамани ходят твойте западни наркоман чета, погледни ги как изглеждат и какво говорят, те са със образование 8 клас. Доста тъпи. Как да говориш със тях, като тяхна министърка казва че воронежка и Ростов ска област са в окрайна хохохо. Изобщо за какво говорят с тези клоуни.
  • 80 В е л и к и я

    8 6 Отговор
    ще са против да станат мишени при американски игрички в Украйна ...Нито на Путин този вариант му влиза в главата нито на краварите им пък хрумва този вариант с договора за военна помощ /който може да включва всякъкви оръжейни системи / /без да дразнят другите страни от НАТО в Европа ....!И веднага ще ви дам пример , Румъния и България са членки на НАТО , как мислите , дали големите държави в Европа биха се съгласили в тези страни да се разположат нападателни оръжия и хиперзвукови ракети за първи ядрен удар срещу Русия , пътят от Румъния до Русия е почти същият като и от Украйна ..... ! Никога .....!

    Коментиран от #98

  • 81 един от многото

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "не може да бъде":

    Сигурен съм , че пропуска не е случаен!
  • 82 Не е вярно

    18 1 Отговор

    До коментар #38 от "Бамбука":

    Украйна отказва на Русия договор за определяне на общата им граница.
    Повтарям Украйна отказва...
    В ООН няма определени международни граници на тази държава - разделящи я от Русия.. По смисъла на това положение Русия има пълно право да претендира за всякакви части от Украйна.
    Ще кажете - Украйна е член на ООН. Да. На СССР навремето му е трябвал още един глас и е извоювал правото на част от СССР да има глас - а именно на УССР.

    Коментиран от #86

  • 83 Ломчанин

    17 0 Отговор

    До коментар #66 от "Анонимен":

    за "шимпанзе с ръчна граната" бих ти дал +100.Много точно определение.
  • 84 Познавам англосаксонското племе...

    11 0 Отговор

    До коментар #60 от "Хммм":

    Винаги така правят!няма значение дали е политика или бизнес!те са натурално тъпи!българина..славянина са едни от най интелигентните народи!първо отиват на срещата да научат или разузнаят нещо!или мълчат или се хилят като шебеци!например Борис ДЖОНСЪН..правят се на умни с подбрани фрази...😇
  • 85 не само тя

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    тия се извървяха един подир друг да дрънкат глупотевини, като си препредават листчето, от което четат.
  • 86 Бе то и Либия беше член на

    16 0 Отговор

    До коментар #82 от "Не е вярно":

    ООН...НО БЕЗ ПРАВА!УДАРИХА ГИ 2011..КАДАФИ В ГРОБА!И ЕВРЕИТЕ ОТНЕСОХА 20 ТОНА 24 КАРАТОВО ЗЛАТО..ООН НАТО МВФ РАБОТЯТ ЗА ТЯХ..В ТОЗИ СВЯТ НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ!ЗАТОВА ПУТИН СИ ЗАРЕДИ ЯДРЕНИТЕ УСТАНОВКИ И ИМ КАЗА..В БЪДЕЩА ВОЙНА ПОБЕДИТЕЛИ НЯМА ДА ИМА.....КАПИТАЛИСТТА Е ГЛАДЕН..ПРЕВРЪЩАТ СЕ В ИМПЕРИАЛИСТИ ..А В РУСИЯ АКО Я ПРЕВЗЕМАТ ИМА МНОГО ДА СЕ КРАДЕ 😇
  • 87 Кукиш

    2 19 Отговор
    Досега Европа бе сладко приспана от руските обещания за мир и мирно съвместно съществуване и не гледаше сериозно на някаква военна заплаха от Русия, докато Путин в желанието си да бъде забелязан на световната сцена и да се покаже че е някакъв важен фактор в света, като не можа с нещо друго, реши че може като мутра да изнудва и заплашва Европа и света от позиция на силата с оръжия и заплахи от война с което я стресна и събуди с дрънкането на оръжията си по границата с Украйна..! Затова разговора между първите дипломати на Русия и Великобритания не е довел до резултат. Разбира се след тази криза Европа няма да прости на Путин и света няма да е вече същият , като за в бъдеще ще получи заслужен урок и ще му се посочва къде му е мястото ...!!!

    Коментиран от #89, #92

  • 88 Знаех, че

    14 0 Отговор
    са тъпи англичаните, но че и тази Лизблиз тряс прасе толкова тъпа и проста на такъв висок постна вярвах, че може да има. Тази е леке на английската дипломация далеч от интелекта на Маргарет Тачър, а и освен тъпа и проста е грозна като квазимодо и със самочувствие, като овца в пламъци.
  • 89 В е л и к и я

    2 17 Отговор

    До коментар #87 от "Кукиш":

    Ами точно , до сега ако все пак на Путин част от Западния свят му симпатизираше все пак , покрай световното там и игрите в Сочи стана популярен .. но сега с това врекане и шантажиране и поставяне на условия на останалия свят къкво да правят а ако ли не - заплахи за война .... показа си истинските зъби и загуби всичко .....! И така е по добре , да си знаем с кого си имаме работа ....!Аз си признавам, допреди една година и аз го подкрепях , така че не упреквам никого от тези които ще ми слагат минуси .. .!

    Коментиран от #91

  • 90 Усещам как

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Това е положението":

    деца ще забие руското знаме на биг бенда и ще се отъркаля на морава та пред бъкингам. Докато е време наблегне на руския, че скоро ще ти трябва
  • 91 Ииииии

    9 1 Отговор

    До коментар #89 от "В е л и к и я":

    Кой е този останал свят? ЕС и САЩ ли? Знаеш ли изобщо населението на планетата ни колко е?

    Коментиран от #93

  • 92 Ииииии

    15 0 Отговор

    До коментар #87 от "Кукиш":

    Как да доведе до резултат разговора между първите дипломати на Русия и Великобритания, след като първият дипломат наа Великобритания не знае, че Воронежка и Ростовка област където са руските войски са в Русия. Мисли, че са в Украйна и Великобритания настоява да се изтеглят от там. Та, посланика на Великобритания, на когото тя е началник и обяснява, че това е в Русия! Какъв резултат искаш да постигнеш ако разговаряш с някой ол@гофрен?
  • 93 В е л и к и я

    2 9 Отговор

    До коментар #91 от "Ииииии":

    Западния свят писах моето момче , .. не ми дреме на Изток кой му симпатизира но в Западния свят стана като Хитлер, и мога да ти кажа и че на Изток така смятат но страни като Китай които си имат своите имперски амбиции и то точно към руски територии може и да го подкрепят но тази подкрепа е подмолна както пакта за ненападение между Хитлер и Сталин а после видяхме кво стана .. Това е пълно световно уси.ане ....! И ми е тъжно че се принуждавам да го кажа ...! Между другото Китай подкрепя ли анексията на Крим ...?
  • 94 един от многото

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гаварит масква":

    Бил е там където са били Стайков и Джамбазки!
  • 95 В е л и к и я

    3 15 Отговор
    Тези две държави Русия и Китай трябва да са наясно че военната си мощ и въобще съществуването си дължат на Западния свят , всички милиарди за военни разработки идват от там и за едните и за другите .. .. Запада може и без да продава на Изток а Изтока може ли без да продава и изнася за Запада питам аз ! Ако можеше Путин нямаше толко да драпа за Северен поток 2 а щеше само да продава на Китай газ ...Точно западите милиарди той влага в оръжия щото я вижте на колко продава газа на Китай и на Западна Европа ... от Китай идват трохички ...!Това е цената на подкрепата му ....иначе и от там нямаше да има !
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Цезар

    12 0 Отговор
    Англия няма нищо общо вече с ЕС и аъщо така с Северен поток 2.
    И да не идват в България британци. Помним кой открадна Беломорска Тракия от България 1944 г.: Англия и нейния флот. Гадни империалисти и колонизатори!
  • 98 Роки

    11 2 Отговор

    До коментар #80 от "В е л и к и я":

    Недей да развиваш такива дълбоки тези, като добре съзнаваш, че Русия няма да допусне по никакъв начин в съседна държава да се настанят силни нападателни оръжейни системи,било то американски или други, силна държава като Русия няма да си позволи да спи на тръни в очакване на удар, пък и толкова близко, че каквато и пво да е няма да се справи, това би било равносилно на доброволна капитулация,и без договор може да гарантира сигурността на Украйна просто само трябва тя да осъзнае геостратегическата си обремененост от съседството с Русия и да опита максимално да се възползва от силата и мощта на големия си съсед,по-здравословно е да мисли в тази насока , отколкото вечно да търпи таралежа в собствените си гащи

    Коментиран от #100

  • 99 ДаЗдраПерМа

    7 0 Отговор
    изреждат се всякакви калинки за срещи с Лавров и то само да сложат някоя снимка в инстаграма, друга файда няма
  • 100 В е л и к и я

    4 7 Отговор

    До коментар #98 от "Роки":

    Украинците ще заобичат руснаците толко колко македонците нас ... моите тези са развити върху реалностите а не на бъртвежите на руските империалисти които са свикнали целия свят да им е длъжен за това че Хитлер ги е нападнал и те са спасили светът от него ... и трябва да бъде както на тях им е угодно ... Украинците толко ги мразят че веднъж отървали се от руския ботуш никога няма да го приемат отново ... Да , според мен е адски тъпо щото икономиката им без евтиния газ отива на кино но когато мразят мразят ... аз не съм виновен че са малоумни , та това е реалността ... Най добре е да влязат в НАТО , тогава тяхната воена доктрина ще трябва да отговаря на интересите на всички държави в ЕС и много бързо ще бъде променена втора точка която сега гласи ..Връщане на Крим със всички средства вкл. военни , на - връщане на Крим само по дипломатичен начин и със санкции ... то това ще им бъде и условие на НАТО за да ги приемат никой не иска заради Украинските проблеми да воюва с Русия .! Там от балтийските държави разстоянието до Москва е същото от колко от Украйна па никой не е поставил ракети , това са фантасмагории ,просто страдат че изпуснаха Украйна и гледат да и стъжват живота , никога няма да е върнат щото там ги мразят ...!Искат да възродят СССР ама не можеш върна мъртвец , те нито искат да разберат , нито проумяват .... ...Единствено което може да спечелят е да накарат Запада да забравят за Крим и да го поставят в сделка за намаляне на напрежение
  • 101 В е л и к и я

    1 7 Отговор
    Единствено което може да спечелят е да накарат Запада да забравят за Крим и да го поставят в сделка за намаляне на напрежението ... но оня бесен ястреб в Белия дом няма да се съгласи , той е още по голям империалист и малоумник ...! Може би ще откачат нещо в преговори , но Западът вече никога няма да им вярва ....!Не може във 21 век да плашиш с такъв тон цяла Европа с война ,дори и да има такава вероятност не се казва по тоя начин и толко директно а се казва с по разумен тон , тогава по може да те разберат и да се вземе решение добро за теб , да ти вникнат по дълбоко в проблема ...! Най добре е да нападат превземат и после квото искат да правят , тоест нищо няма да направят ... !

    Коментиран от #103

  • 102 hmhmhm

    5 0 Отговор
    Тааа овса по география е горе-доле ЗИРОУ, а па добре , че не я почесаха по физика и химия .... Лаврата обра лаврите ... Що се излагат тия Западналите , бе , що се излагат като смотаняци ...
  • 103 Роки

    9 1 Отговор

    До коментар #101 от "В е л и к и я":

    Много е правилен тона с който се говори на Европа, това че тя не очаква този тон е в минус на Европа, защото ЕС е пълен със зомбирани костюмирани отличници,образовани като в калъп пратени в ЕП да умуват по меки теми, които отговарят на природата им, не са готови да се сблъскат с глобални теми, когато им говорят по този начин от Русия те трябва да разбират, че руснаците с тях не искат да преговарят за нищо, директно заплашват с война, защото знаят, че ще загубят и малкото си използваем акъл,искат да говорят с някой силен като тях поне,а пък те кой им пращат от Великобритания - позор за дипломат да не отиде на висша среща от такова равнище неподготвен, говори нещо, не преговаря дай да видим какво да направим ами излиза със същото, това на нищо не прилича,с какъв ли кастинг е взела поста си... Силните преговарящи от страна на Европа излязоха доста кухи, Джонсън,Макрон, сега и първата дипломатка,кой друг ще пратят се чудя

    Коментиран от #104

  • 104 В е л и к и я

    2 9 Отговор

    До коментар #103 от "Роки":

    Предците на Макрон влезнаха в Москва а на Путин предците не са влизали в Париж .... така че не може да се говори с такъв тон точно на президентът на Франция която технологично и икономически е на светлинни години от Русия , и е ядрена държава с достатъчно бойни глави да заличи Русия поне до Урал ...!Другите може да са цървули но той не е !

    Коментиран от #105, #108

  • 105 Хамсал

    11 1 Отговор

    До коментар #104 от "В е л и к и я":

    "На 31 март 1814 г. руската и пруската гвардия начело с руския император Александър І триумфално влизат във френската столица, посрещнати от хиляди парижани. Само година и половина преди това Наполеон завзема опразнената Москва и губи армията си в обратния път...". Та кой казваш не е влизал в Париж?
  • 106 ...

    1 8 Отговор
    Като чета коментарите тук, все едно чета руски сайт. Не е за вярване какъв негативизъм спрямо ЕС съществува у българи и как се оправдава агресивната руска военщина. Като че ли България не е в ЕС, ами е руска провинция. И това, въпреки враждебните руски действия спрямо нас - само последния пример - че кирилицата била македонска. Едно време имаше един лаф - те го плюят, а той мисли, че роса пада. Та, така и с нашите русофили...

    Коментиран от #107

  • 107 Роки

    7 2 Отговор

    До коментар #106 от "...":

    Руската военщина ти е направила впечатление в последно време, защото на тая огромна държава и писна постоянно да не я приемат правилно когато говори с тях,все едно говорят в различни измерения,все санкции,все орязани, това в един момент писва и за да тръгне някакво разбиране от страна на Европа това е начина, всеки почне ли да получава трохи,малко но все пак сигурно,почва да плюва по посока Русия и русофили,ми казвам ти примерно аз не съм русофил, не се напъвам да бъда,но като гледам дереджето ни след 30 год ми иде не знам какво да направя, това че пиша тук чат-пат е най-малкото, явно зомбирани се въдят и тук вече, че казват и на бялото черно,маани не е истина!

    Коментиран от #111

  • 108 Ломчанин

    7 1 Отговор

    До коментар #104 от "В е л и к и я":

    А кой превзема Приж 1814-1815 г. (Задграничния поход на руската армия)?

    Но за разлика от "цивилизованите" французи прославили се със зверствата си в Русия "варварските" руски войски не са си позволили зверства във Франция.

    Чети историята ......

    Коментиран от #109

  • 109 В е л и к и я

    1 3 Отговор

    До коментар #108 от "Ломчанин":

    Много е лесно да завземеш Париж когато знаеш че противникът ти е останал вече без армия , няма нищо общо тая помиярщина със това което е направил Наполеон .. след като е разбил две руски армии при Бородино руснаците са избягали от столицата като мишки ....така ли се напуска Москва , или това е било военна тактика .. това е тактика на страха ... и после да се разходиш до Париж само без да водиш битки както французите са водели преди да влезнат в Москва ... НЕ СЕ ПРИЕМА ТОВА ТЕХНО ВЛИЗАНЕ В ПАРИЖ ....!
  • 110 Роки

    2 0 Отговор
    На никой не му пука кой влязал у Париж кой не бил влязал, пустата му история да не си бил там писар че да знаеш как е било, всичко се талкува според тоя който е на власт,за да сплашва раята, виж действителността сега какво се случва,знаем че са те учили да четеш у даскалото,знаем че си бил и отличник, разбрахме че ти си писал и историята, не може да се мерил с тебе колко ти е голям акъла де,и какво от това,каква е файдата Бла Бла само,Ами спри се, мислиш ли че например руските главнокомандващи това ги интересува,те директно говорят за война, защото знаят с каква паплач си имат работа и затова и не им пука особено за свят свикнал само да консумира и да е онлайн, като че ли на някой много е потрябвал. Света го е страх, че може да се наложи пак да си изкарва прехраната по трудния начин и да гази в калта, да зачертне лесно половин век напредък
  • 111 ...

    1 2 Отговор

    До коментар #107 от "Роки":

    Но не и "писна" на тази огромна Русия да си заграбва територии, като Крим например...

    Коментиран от #112

  • 112 Роки

    1 1 Отговор

    До коментар #111 от "...":

    Ако не си разбрал нещо - проведе се референдум,на който местните решиха към кого искат да принадлежат,пък то било се оказало проблем огромен за целия свят хм,от това хайде сега война да правиме, стига демагогия! Щом опитват да неглижират огромна Русия сега ще си търпят последствията !

    Коментиран от #113, #114, #115

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 В е л и к и я

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Роки":

    Няма тука референдум , светът много добре е ял попарата на руснаците и знаят че ако един път им отстъпят да речем признаят Крим за руски това автоматично развързва ръцете на руснаците и им казва .. Аааа тия тъпаци ги е страх от война и ни признаха Крим , я дай да прилапаме и да речем Грузия , Молдова , ще си измислим референдуми и ще ги анексираме или че руското малцинство там е потискано , някоя друга провокацийка ще измислиме / а дали не могат / .. Ако светът не познаваше руските имперски мераци от миналото можеше и да им признаят Крим , но като си бил агресивен и нагъл винаги няма как . Те сами са си създали това реноме А по въпроса за Украйна кога Лавров си е пил водката с черен хайвер и е бил в обятията на руски ку.венца както и тия покрай него американците видяха колко са отнесени и им отмъкнаха Украйна под носа .. ееее сега реват ... Е да сте се я пазили бе , като сте се главозамайвали че едва ли не без вас и евтиния ви газ украинците не могат .... Така стават тия работи , не внимаваш и ти я взимат американците .. да са имали специални части там и да са пазили правителството на Янукович , , и сега като разбирате че сте прецакани заплашвате с война , щото така е най лесно ... ! Не заплашвайте , никой не ви пречи ... отидете и прилапайте ... Мексико - тя граничи със Щатите и сложете там ракети ....Дааааа , ама никой не иска с вас ... къквото сте си надробили през изминалите векове сега ще си го сърбате , че ваште гадории и бъркане
  • 115 В е л и к и я

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Роки":

    че ваште гадории и бъркане във вътрешните работи на десетки държави са били най долните и винаги сте правили така че да ги тикате надолу в калта а вие да сте най отгоре -великите ... ....! Не отива на най великите да реват сега и заплашват , великите държави не правят това , те тихо и кротко си решават проблемите ....!

    Коментиран от #116

  • 116 Роки

    1 0 Отговор

    До коментар #115 от "В е л и к и я":

    Сипеш всевъзможни дрънканици, не че имат нещо общо с темата,каква Грузия каква Молдова,Крим вълнува Русия като седалище на черноморския им флот,те си го искат,за да контролират региона просто,а и населението е съгласно какво толкова, всичко друго е само насаждане на вражда,и в Грузия и Молдова е така, както и ти се опитваш сега, трябва да отмъщаваш на руснаци ли или искаш да подтикнеш някой към това,с какво заслужиха тая злоба от тебе, не те знам що за риба си,но и те са православен народ,и друго нещо няма да ти пиша минус, не съм го правил и на никое мнение тук досега де,но не говори повече за имперски интереси, защото империя няма да има, просто една огромна държава е това, която само с присъствието си в района влияе на съседните страни без да се напъва много,а това просто няма как някой на земята да предотврати!

    Коментиран от #117

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 В е л и к и я

    1 0 Отговор
    Много имат те общо с темата , Украйна е жизнено важна за Русия в сферата на гражданската авиация , сега маса самолети няма кой да ги подържа щото подръжката с части е украинска ....и от кога това че казваш истината стана че мразиш някого , я питай нашите историци дали не е така и колко пъти не прецакват и заплашват и нападат с войска през последните сто години и повече ... Два пъти ни били освободили , ама има един момент ... не сме ги канили и двата пъти и нашите видни революционери не са ги искали да идват или ти си против Ботев и Левски .. ........... Кой македонски филм спечели първа награда в Москва спонсориран от също там къде никой и дума не споменава за българско участие в написването на славянската азбука . или по точно на кирилицата на която пишат руснаците ... Нагли нагли та на квадрат , и лъжи и лъжи ... и извъртане и променяне на историята .... как на тех им харесва , не става така ... истината е една и няма на кой как му харесва така да е пише и да заблуждава и останалия свят пренебрегвайки ни нас българите и историята ни .... !

    Коментиран от #126

  • 126 Роки

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "В е л и к и я":

    Брей пак тая история, разбрахме че ти си я писал и я знаеш съответно,но представи си, че на тези на върха в Русия в момента въобще не им е до истории,те виждат как се трупа напрежение наоколо и военно оборудване, не могат да останат безразлични след като виждат на прага им враг ти какво очакваш да разровят историята и да си припомнят как винаги са постъпвали и пак,но не е така , защото заплашват с война,пък и виждат що за сили стоят насреща,брей че са страшни,мога да сравня западняците с блуждаещи туристи , които са попаднали в бърлога на мечка, която спи зимен сън,печени ,нагли и смели,решили да се правят на мъже и легнат до нея,пък тя ненадейно се събужда и тръгва гладна защото била, да ги яде,пък те казват бабо мецо нали бяхме приятели,пък тя ги изяла...та така значи -като не знаеш,или нехаеш с кой си имаш работа ще подхождаш с уважение или стой далеч.недей на мен да ми четеш историята, защото от мен нищо не зависи,няма да ми наклониш шапката,нито ще ми промениш мнението за света,добре е само да знаеш ако говориш за Русия да избягваш дребнотемието,с което пълниш мненията си!

    Коментиран от #127

  • 127 В е л и к и я

    0 0 Отговор

    До коментар #126 от "Роки":

    Кой трупа въоръжение , Русия гледала че трупат въоръжение , абе ...... кой първо взе да трупа войски на украинската граница ама от ... руска страна ... естествено че западът ще прати войски за да си защитава границите но своите не на Украйна ..щото тия вече почти 150 000 накуп с най модерно въоръжение са много близо ..... аз се намесвам с коментари в този конфликт защото цялата история е зле скалъпена от руска страна , как може да имаш искания когато знаеш че никога няма да ти ги приемат ... пак казвам , най добре е да се атакува ... и то по бързо защото Западът ще стегне редиците си и ще достави бързо още оръжейни системи на украинските сили и после ще бъде много по трудно ....Плюс това след грешката на Байдън да каже на всички американски граждани да се изнасят оттам щото няма да им праща евакуационни сили означава на практика че Украйна няма да получи военна помощ по време на евентуална война нито американска нито никъква , това спокойно развързва ръцете на Путин напълно за инвазия ....!Западът по скоро би жертвал Украйна отколкото да даде отговорите които Путин иска от тях , плюс това според мен даже американците силно с надяват на руска инвазия ... Това идеално влиза в плановете им завинаги да раздели Русия от Европа .... и естествено да се намърдат там те ...Тогава ще се купуват газа и на 3000 долар за 1000 куб . м. в Централна Европа !

    Коментиран от #128

  • 128 Роки

    0 0 Отговор

    До коментар #127 от "В е л и к и я":

    На никой не му се влиза в конфликт,до лятото напрежението ще стигне,само да пуснат северен поток две и ще си стиснат ръцете,и за Украйна ще има нещо съответно,но дали ще се запазят Донецк и Луганск към страната не мога да кажа,за Крим дума да не се отваря, Украйна в реални граници с референдум може би, американците на Байдън няма да се месят уж,струпали са оръжия за Украйна,но нали местните трябва да се наричат да боравят с тях, на Русия е изгодно да продължава поне година с качващите се цени на горивата с малки продажби имат достатъчно приходи, трябва Европа да се включи активно, че ако изпуснат руския газ ще плащат американски тройно, че и нагоре,та тази инфлация дето върви в момента ще ни се струва детска игра, не знам дали казах всичко, което мислих, че снощи се почерпих, днес ми трудно да мисля мале не е истина...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания