Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 15:24 8 946 61

Руската армия към киевчани: Няма да стреляме по вас, искат да ви използват като жив щит

  • киев-
  • украйна-
  • руска армия

Само батальони "украински нацисти" се съпротивляват в Донбас, заяви официалният представител на Министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков

Руската армия към киевчани: Няма да стреляме по вас, искат да ви използват като жив щит - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руската армия няма да нанася удари по жилищните райони на Киев, заяви официалният представител на Министерството на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости.

„Руските въоръжени сили няма да нанасят удари по жилищните райони на украинската столица“, подчерта той.

Конашенков се обърна и към украински граждани.

"Вашето националистическо ръководство използва същите методи като терористите. Те искат да ви използват като жив щит", каза представителят на военното ведомство.

Той добави, че украинските войски са разположили съоръжения ГРАД на площад Шевченко в северната част на украинската столица, за да нанесат удар по летището в Гостомел.

„Съветниците от Пентагона и ЦРУ научиха украинското военно ръководство как да поставя ракетни артилерийски системи в жилищни райони, за да провокира ответен огън по местните жители“, каза Конашенков.

Представителят на Министерството на отбраната добави, че сега само батальони украински нацисти се съпротивляват в Донбас, а части на въоръжените сили на Украйна в по-голямата си част не участват във военни действия.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 73 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специално за безродниците !

    205 27 Отговор
    За тези които се солидаризират с Украйна. С кого точно се солидаризирате, с бандеровци? НЯМА ДА ЗАБРАВИМ! НЯМА ДА ПРОСТИМ! 1. Българинът инж. Иван Милев - жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност 2 Българинът Александър Николов - мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014 3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014 4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент 5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград - поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи "чемодан - вокзал - София" 6. Българинът Василий Кащи - публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017 7. Първият акт на преварата в 2014г. - отмяната на законите гарантиращи права на българския език. 8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г. 9. "Закона за коренните народи" от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.

    Коментиран от #61

  • 2 Южно Славянин

    110 24 Отговор
    Предайте се братя те са дошли да ви освободят
  • 3 Евронюз

    40 147 Отговор
    пуснаха кадри как руски танкове газят цивилни леки коли в Киев. Стига лъгаха тези рушляци!

    Коментиран от #8, #24, #25, #49

  • 4 Българка

    34 139 Отговор
    На руските агресори отдавна никой не трябва да вярва. Два месеца руският Хитлер цинично лъга, че струпването на близо 200 000 руска армия и оръжия са с цел на обучение и отбрана. Вчера с мръсни кални ботуши и залп от ракети фашистката армия премина украинската граница. Съдбата на Путин трябва да е като на Хитлер

    Коментиран от #15, #21, #29, #30, #38, #51

  • 5 Като по учебник

    143 25 Отговор
    Руснаците успяха да отделят миролюбивия народ от про-западната, нацистка, военна хунта. Украинското ръководство не успя да мобилизира масите и да ги убеди, че Русия е "агресор"

    Отлична работа, свършиха си работата за 40 часа, с минимални жертви, без да предизвикат омраза. Западните "експерти" да си водят бележки и да записват!

    Коментиран от #12

  • 6 Реалист

    73 6 Отговор
    Основните причини за инвазията на Русия са две:
    Официалната версия на руското посолство е защита на руското малцинство в Донецк и Луганск от терора на украинските власти. Посочват се 14000 убити, отнемане на пенсии и други репресивни действия. Тази теза е по-лесно разбираема за българското общество, защото има аналогия със съдбата на българите в Македония. Само дето България е била слаба за да ги защити, а Русия не е. Това обаче не е основната причина, тя е по-маловажна.
    Основната причина е по-трудна за разбиране.Трябва да се върнем към кубинската криза 1962 г. Тогава СССР инсталира ядрени балистични ракети в Куба. Като разбира това Вашингтон изпада в паника. Единственият изход е нападение над Куба, което означава нова световна война. Ситуацията е добре екранизирана във филма "Thirteen days" (2000г.) с Кевин Костнър. Тогава надделява разума и се постига сделка. Официалните параметри на сделката са СССР изтегля ракетите от Куба, а САЩ изтегля ядрените ракети от Турция, насочени срещу СССР. Но вероятно има и други отстъпки от САЩ, които не са публикувани. Прави впечатление, че за 60 г. САЩ нито веднъж не се опитаха да сменят политическия режим в Куба, въпреки огромните си възможности.
    В момента ситуацията е аналогична, но ролите са разменени. САЩ искат да приемат Украйна в НАТО и да разположат ядрени ракети на нейна територия срещу Русия. Джо Байдън разбира много добре, че Путин е притиснат в ъгъла и единственият изход да избегне световна война е НЕЗАБАВН

    Коментиран от #19, #35

  • 7 Изводът

    41 8 Отговор
    Не може ЗАЗ-ката да се бори с Ладата, пък ако ще и да са и сложили двигател от "Байрактар"!
  • 8 А ти откъде позна ,че са...,,руски"...?!

    70 6 Отговор

    До коментар #3 от "Евронюз":

    Украинските танкове са също...-руски...!!!
  • 9 Гошо

    53 7 Отговор
    Кличко да вика Поветкин и да му дава ключовете от града После да се качат на рига и да направят малко шоу
  • 10 Емил

    16 72 Отговор
    ФАКТИ„ не виждате ли коментар 1 и 2???!!! Путинската пропаганда ви използва! Тези дни ще са паметни и за вас - ще запомним поведението ви!!!

    Коментиран от #52

  • 11 евро измамни....санкции

    63 4 Отговор
    Наказателните мерки засягат още руския банков сектор и отбранителната индустрия. На европейските инвеститори се забранява да купуват руски държавни облигации. Проектът за орязване на достъпа на руските банки до системата за разплащания SWIFT обаче НЕ е част от санкционния пакет ,....защото Германия и Италия НЕ са съгласни....за какво единство в Европа ни говорите тогава...?????
  • 12 Смешник

    9 42 Отговор

    До коментар #5 от "Като по учебник":

    Омразата ще е за 1000 години напред!
  • 13 Анджело

    100 14 Отговор
    НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ! ТОВА Е ГЛОБАЛНА ВОЙНА СРЕЩУ ПРАВОСЛАВИЕТО! УКРАЙНА СТАНА ИЗКУПИТЕЛНАТА ЖЕРТВА НА ЗАПАДНА ЕВРОПА И САЩ. С ПРОДАЖНОТО НАЗНАЧЕНО ПРАВИТЕЛСТВО. КОГАТО 1877 РОСИЯ ОБЯВЯВА ВОЙНА НА ТУРЦИЯ, ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ПРИЕМАТ РОСИЯ ЗА АГРЕСОР. ИЗПРАЩАТ ПОМОЩ НА ТУРЦИЯ. НО РЕЗУЛТАТЪТ Е НАЛИЦЕ. БЪЛГАРИЯ Е ОСВОБОДЕНА. ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ. НАПРАВЕТЕ СИ АНАЛОГИЯ. ОТ ДРУГАТА СТРАНА СА СЪЩИТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ОНОВА ВРЕМЕ.

    Коментиран от #53

  • 14 Българин

    91 8 Отговор
    Още в началото жителите на Източна Украйна съобщиха , че украинската армия за прикритие вкарва бронирана техника в дворовете им и стреля от там . Киевската хунта ползва хората за жив щит , точно като ислямските терористи срещу Асад в Сирия .Личат си еднаквите инструктори .
  • 15 Скрий се бе...

    55 9 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Бандеро-Фашистка Подлого...!

    Коментиран от #58

  • 16 Извънредно

    59 8 Отговор
    Кадиров изпраща 10 000 войници чеченци към Украйна ! Идва отмъщението за 2014 година. Искам да попитам ще се появят ли сега Азов ? Пуснете си видеата от площада в Чечня

    Коментиран от #36

  • 17 Никой

    12 56 Отговор
    Чеченците дето ги поканихте на ваша страна и те ли са за православието.Путин мюсулманин ли е.Кога се обряза.Кога прие исляма.Винаги съм знаел,че е предводител на златната орда.ТОЗИ НЕ Е ХРИСТИЯНИН .Всички путинофили да се обрежат.
  • 18 Аз съм русофил

    28 2 Отговор
    Кръстоска съм- мелез между баща българин и майка рускиня.
  • 19 РЕАЛИСТ ДЕБИЛ

    7 15 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Къде го прочете това в НАродная газета ли или така ти го спуснаха?
  • 20 !!!?

    10 46 Отговор
    Украинците към путиновия башибозук: Марш от Родината ни изверги !!!?
  • 21 Иди ма скъпа направи салата!

    25 7 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    И не се прави на Захариева! Измий съдовете оглади дрехите, занимавай се с това дето ти идва отръки!
  • 22 да се забрани

    11 34 Отговор
    на руските тролове да пишат коментари
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Евронюз=Дойче веле

    33 2 Отговор

    До коментар #3 от "Евронюз":

    Спряха да вярват хората на всичко което им се подхвърга, не го ли разбра. Пропагандата е много слаба и видна.
  • 25 Те такива

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "Евронюз":

    пуснаха и от Югославия нявремето за да си оправдаят бомбардировките но после се оказа че са правени в холиуд...
  • 26 El chapo

    31 1 Отговор
    Само да кажа че ако срещу теб идват чеченци.. плюеш си най-голямата храчка на петите и почваш да бягаш
  • 27 Механик

    52 9 Отговор
    Аз се надявам, че украинците са чували и разбират руската поговорка "Не буди лихо, когда оно тихо" (не буди злото, когато е заспало).
    Да си налягат парцалите и няма да пострадат. Руснаците не искат кръвта на братята си. Те искат да окачат по дърветата, разбеснелите се бандеровци и командването им. И това, разбира се ще стане много скоро.
    А обикновенните хора няма да бъдат обект на отмъщение.
    п.п.
    И един съвет към украинците. Изловете и предайте зеленския и компания и всичко ще приключи в тоя миг.
  • 28 ще има ли санкции ???

    45 2 Отговор
    Без особен опит в европейския енергиен сектор, сина на Байдън бе назначен в управителния съвет на "Бурисма" през 2014 г., когато баща му бе вицепрезидент на Барак Обама.
    Според източници от Републиканската партия той е получавал по около 50 хиляди долара на месец до оттеглянето си през април 2019 г.
  • 29 Изроде

    58 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Какво ще кажеш за избитите 15000 беззащитни жители в Донбас през последните 8 г.?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 solley

    39 4 Отговор
    ГейВропа: Моля ти се Володя, стига толкова!
    Путин: Има още малко, потерпите!
  • 32 Скандален филм април 21

    59 4 Отговор
    „Как баща и син Байдън грабиха Украйна“ авторски проект на Игор Дамянович, се разкриват скандални факти, телефонни разговори между Джо Байдън и тогавашния шеф на Държавния департамент на САЩ Джон Кери с Петро Порошенко, които показват как семейство Байдън години наред ограбват украинския народ.
  • 33 фен на сидеров

    41 4 Отговор
    жив щит - типично за терористи !
  • 34 ...

    30 7 Отговор
    Мачкай, Вова!
    Е тоя "Град" как стреля ... Направо равни със земята. Лошото е, че прави разлика м/у невинните хора и нациски бандеровци.
    Киев ще заприлича на лунен пейзаж
  • 35 машинист

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Кви са тия съчинения от розовия храст. Те ако искат да слагат ей Лaтвия Естония са в НАТО и на един хвърлей.
  • 36 mi6osp

    35 9 Отговор

    До коментар #16 от "Извънредно":

    Това са 10 000 чеченски спецназ. Раздали са им подробни списъци с имената и снимките на престъпниците бандеровци. Отиват на лов.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Тц!

    27 2 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    С кални ботуши са украинците.В руската армия поне от 20 години са с "кубинки".Само гвардейците носят такива,като у нас.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 derewer

    43 2 Отговор
    Мони Паси облян в сълзи стиска нежно ръката на Хаджигенов и търси опора в погледа му. Елена Поптодорова разглежда брошура за козметика на безмитен магазин на летището във Виена. Фитка Дер Ман Лайненн все още стои пред огледалото и не може да реши от кой пол е. Вече трети ден. Шарл Мишел разглежда снимки на 7 годишни момченца в интернет и си облизва брадата. Макрон вече не вярва, че ще си намери руска баба за съпруга. Един прост и неграмотен канадски билкар бърка столиците на Швейцария и Коста Рика поради резултиране на ситуационната kуpулация. Европа е заедна!

    Коментиран от #48

  • 46 по принцип

    17 1 Отговор
    Унгария получава руски газ на приятелски цени. А това е добре дошло за Орбан. В момента той е благодарен за всяка подкрепа, защото на 3 април в Унгария предстоят избори, а над главата му е надвиснала заплахата от съкращаване на еврофондовете. Според решение на Европейския съд от 16 февруари, Европейската комисия може да съкращава средствата от европейския бюджет за членки на ЕС, които имат проблеми с върховенството на закона.........осъждам военните действия , но си гледам икономиката на Унгария...
  • 47 жалко

    35 6 Отговор
    Украинския Народ да благодари на САЩ и Компания , че ги употребиха в Голямата игра !
  • 48 Кремена

    34 1 Отговор

    До коментар #45 от "derewer":

    Перфектно си ги описал. За жалост това не променя нищо. Злото, а това не е Путин обхвана света от повече от две години. Името му е Световен Икономически Форум с шеф Клаус Шваб.
  • 49 Един Човек

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "Евронюз":

    Те и кадри с химическо оръжие пускаха от Ирак!!!
  • 50 А ма разбира се бе

    9 10 Отговор
    Ооо.....разбира се че няма да стлелят, те не стреляха и срещу чеченците, не стреляха и срещу грузинците и сега не стрелят....щот са ...такова де...."истински православни християни"...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Има Такива Неграмотници

    6 14 Отговор

    До коментар #13 от "Анджело":

    Украйна стана жертва на червения фашизъм в действие
  • 54 Жорж

    8 2 Отговор
    Слава на Русия

    Коментиран от #55

  • 55 Не е до слава

    17 3 Отговор

    До коментар #54 от "Жорж":

    Просто Путин не иска Украйна да стане американска колония
  • 56 Да бе

    7 6 Отговор
    То и Хитлер не е стрелял много по цивилни! Дори и Сталин! Само са ги пращали някъде!
  • 57 dron

    2 10 Отговор
    Ама то остана ли жив човек дето да вярва на руснаци?
  • 58 СТРЕЛЕЦЪТ

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Скрий се бе...":

    ТЕ ЧЕЧЕНСКИТЕ МУТРИ ДА НЯМАТ БРОНИРАНИ ГЛАВИ НЕЩО
    ХЕДШОТ Е НАЙ-ДОБРАТА РЕЦЕПТА
  • 59 ФАКТ

    2 9 Отговор
    ,,ГОСПОДИН ПУТИНОВ..ТИ НЕ СИ НАРЕД С МОЗЪКА..НЯМА ЛИ НЯКОЙ ОКОЛО ТЕБ КОЙТО ДА ТИ ГО КАЖЕ..ЧЕ ИЗБИВАШ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД...ТОЛКОВА ЛИ НЯМА НЯКОЙ НОРМАЛЕН ОКОЛО ТЕБ КОЙТО ДА ТИ ТЕГЛИ ..........КУ-Ш-МА...И РУСИЯ ДА ПОЧНЕ ДА СЕ РАЗВИВА КАТО НОРМАЛНА ДЪРЖАВА..В МОМЕНТА ТОЗИ ЧОВЕК ВИ ХАРЧИ ВСИЧКИТЕ ПАРИ САМО ЗА ОРЪЖИЕ...И ЗА КАКВО....СВЕТЪТ ЛИ ЩЕ УНИЩОЖАВАТ..???,,НИКОЙ ЛИ НЕ СЕ ЗАМИСЛЯ ЗАЩО ТАЗИ ДЪРЖАВА МИСЛИ САМО ЗА ОРЪЖИЕ..СПОРЕД ВАС ДА НЕ БИ ДА СИ ГО НОСИ В ГРО=А...ЯСНО Е ЧЕ ЦЕЛТА МУ Е ДА СЪСИПЕ СВЕТА..ТОЗИ ЧОВЕК ПРОСТО Е ЛУД...И ДРУГИЯ ПЪТ КАТО КАЗВАШ ЧЕ НЯМАШ ДА СТРЕЛЯШ ПО КИЕВЧАНИ...НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ ПРЕДИ ЕДНА СЕДМИЦА КАЗВАШЕ ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА НАХЛУЕШ В УКРАЙНА...И ЧЕ ТОВА СА САМО АМЕРИКАНСКИ ИЗМИСЛИЦИ....Е Я ВИЖ КЪДЕ СИ ДНЕС..МАЙ СИ В УКРАЙНА...ТАКА ЧЕ ЯВНО ТВОЯТА ДУМА ТЕЗИ ТОЧНО КОЛКОТО НА ЕДНА ПУТ=А...КАКВАТО ТИ Е И ФАМИЛИЯТА..И КАКТО КАЗАХ ДАНО СЕ НАМЕРИ НЯКОЙ ОКОЛО ТЕБ ДА ТЕ ПРАТИ ПО БЪРЗО НА ОНЯ СВЯТ....ПРЕДИ ДА СИ ИЗПРАТИЛ ВСИЧКИ ХОРА ПО СВЕТА ..ТАМ..
  • 60 Фарук

    8 1 Отговор
    От арабска пролет инициирана от САЩ и западните велики сили на НАТО. Днес имаме украинска пролет, която е по щадяща от към мирни жертви. Международен съд за НАТО за избиването на мирни граждани в Сирия, Ирак, Либия ,Афганистан, Югославия, Виетнам и т.н.
  • 61 УСА боклук

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Специално за безродниците !":

    Кажи им го приятелю. Да беше боза - да им го налееш. Да беше чеп - да им го вкараш. Ама това е акъл - безпомощен си.
Новини по държави: