Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Март, 2022 09:56 13 370 75

Вижте украинските загуби в бойна техника според Москва

  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • загуби-
  • техника

Информацията е на Министерството на отбраната на Русия

Вижте украинските загуби в бойна техника според Москва - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Войските на Луганската и Донецката народни републики (ЛНР и ДНР) са установили контрол над 11 населени места. Това заяви тази сутрин официалният говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предаде ТАСС

„Войските на Луганската народна република, продължавайки настъпателните действия, овладяха населените места Рубци, Карповка, Макеевка, Новолобовка, Липовское, Средне, Зеленая долина, Закаблуховка. Въоръжените сили на Донецката народна република контролират Передовое, Карерное и Равнопол", каза той.

Още новини от Украйна

Според него части на Народната милиция на ДНР провеждат успешни настъпателни действия в западните и северозападните покрайнини на град Мариупол, жилищният квартал Стари Крим е взет под контрол. Частите на руските въоръжени сили в хода на настъпателни операции овладяват населените места Приютное, Завитне-Бажане, Старомлиновка, Октябрское и Новомайское. Осъществено е настъпление от 11 км.

Зенитно-ракетната система С-300 е била унищожена от ракетните войски на руските въоръжени сили в Украйна, съобщи още Игор Конашенков.

„Ракетните войски унищожиха зенитно-ракетния комплекс С-300“, каза Конашенков. През изминалия ден изтребители и противовъздушна отбрана на ВВС на Русия са свилили четири самолета Су-27 и един МиГ-29 в района на Житомир, Су-27 и Су -25 в района на Радомишл, един Су-25 в района на Нежин, два хеликоптера Ми-8 - в района на Киев.

"Само за ден бяха унищожени шест безпилотни превозни средства, включително Байрактар TB2", каза Конашенков. Въоръжените сили на Руската федерация са ударили над 2,2 хиляди обекта от военната инфраструктура на Украйна, унищожили са 69 самолета на земята и 24 самолета във въздуха.

„Общо по време на операцията бяха поразени 2 203 военни инфраструктурни съоръжения на Украйна. Сред тях 76 командни пункта и комуникационни центрове на украинските въоръжени сили, 111 зенитно-ракетни системи С-300, Бук М-1 и Оса, както и като 71 радиолокационни станции, 69 самолета на земята и 24 самолета във въздуха, 778 танка и други бойни бронирани машини, 77 реактивни системи за залпово стрелба, 279 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, 553 единици специални военни превозни средства, както и 62 безпилотни летателни апарата бяха унищожени“, каза той.

По думите му тази сутрин руските въоръжени сили са извадили от строя летището на украинските ВВС в Староконстантинов с удар от високоточно насочвано оръжие. Вечерта на 5 март в резултат на масирана стачка бяха поразени 61 обекта от военната инфраструктура на въоръжените сили на Украйна, каза той.

"Сутринта на 6 март беше поразено високоточно оръжие с голям обсег. Летището на украинските ВВС в Староконстантинов беше изведено от строя", каза той.

Конашенков посочи още, че вечерта на 5 март се нанесени масивни удари в резултат на които са поразени 61 обекта от военната инфраструктура на Въоръжените сили на Украйна, включително: 22 единици оръжие и военна техника в подземно убежище, команден пункт на бригада, 9 склада за боеприпаси и логистика и 3 радарни поста.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еми

    182 54 Отговор
    На МО на Русия може да се вярва повече, от западната пропаганда

    Коментиран от #4, #6, #9, #28, #29, #38, #40

  • 2 Абе

    108 29 Отговор
    Де се скриха ония тюфлеци де стреляха със снайпер по снимка на Кадиров? Нещо не ги виждам на бойните действия, пък Кадиров всеки ден пуска клипове от самото място

    Коментиран от #21

  • 3 Орките на Раз Путин

    60 122 Отговор
    трябва да бъдат унищожавани , където и да е ! Империята на злото трябва да бъде изпратена в историята ! Слава на Украйна ! Украинският народ иска да бъде свободен и не иска руската "жизнь".
  • 4 Хихи

    43 89 Отговор

    До коментар #1 от "Еми":

    Да да. В Украйна може да няма толкова техника, колкото те са ударили за една нощ! Хихи. Виж само колко самолета са свалили, за една нощ!

    Коментиран от #15, #45

  • 5 въххх

    45 73 Отговор
    Тия до сега нищо вярно не са казали.Ако гледаш руска телевизия ще решиш че байряка се вее над Киев.Жертви няма,жертви няма,жертви няма.
  • 6 Путин каза

    43 75 Отговор

    До коментар #1 от "Еми":

    Че украинците вече нямат самолети и Русия напълно контролира небето над Украйна - преди седмица хахаха сега излиза че е лъгал, щото украинците летят и има боеве във въздуха.
    То всичко му е лъжа де - както излъга за професионалната армия, и хванатите войничета 18-20 годишни реват че ги били излъгали да ходят на учение...

    Коментиран от #11, #59

  • 7 ПараШут

    105 34 Отговор
    Вчера Кличко изглеждаше доста уплашен, когато заяви, че 75% от украинската армия, която наброяваше 250 хиляди е разгромена. Жертвите и загубите за фашистите май наистина са колосални.

    Коментиран от #32

  • 8 Някой си

    27 20 Отговор
    Айде сега малко по-весело,а ..поздрав за орките от батЕрдо

    Коментиран от #16, #37

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да живее Украйна

    29 49 Отговор
    Хората как ще убедите. Мани ги тия тъпотии. Нали още 1 ден бяхте ги приземили. Как сваляте приземени самолети. Драги ми Смехурко
  • 11 ПрочетиПак

    58 12 Отговор

    До коментар #6 от "Путин каза":

    И ще разбереш кое е за нощ и кое от началото на 24 ти. Дори да преувеличават, пак е по-достоверно от унищожиха колона танкове с коктейли молотов
  • 12 Рошко

    27 11 Отговор
    С изключение на байрсктар, все едно прочетох че се види гражданска война, ами че то само руска техника бе
  • 13 5555567889

    66 20 Отговор
    мачкай нацизма Русия
  • 14 Илия

    26 40 Отговор
    Украинците каквото загубиха го попълниха с изоставена руска техника.В Ютуб има десетки клипове.Цели колони здрава техника.
  • 15 Акъл трябва

    53 10 Отговор

    До коментар #4 от "Хихи":

    Имате време да пишете глупави постове, но нямате такова за да направите справка в гугъл за въоръжението им. Отдавна всичко се знае и не е тайна. Тогава сам щяхте да разберете, че данните са си напълно реални.
  • 16 Хихи

    28 12 Отговор

    До коментар #8 от "Някой си":

    Хубава песен ама не е като клиповете на Кадиров, там има доста конкретно видео на пленени танкове и ракети, всеки може да види какво са
  • 17 Иванушка

    15 44 Отговор
    Това са Кремълски лъжи.
    Радио Киев съобщава че Украинските сили няма никакви жертви, а Байрактарите цепят мрака.
    Видя се всъщност че за нищо не стават освен за бой с индианцини и апаши. Много странно защо руснаците не установиха пълен въздушен контрол още отначало, пък после да провеждат сухопътна офанзива. Нещо зле е планирана цялата работа. Няма значение - всяко зло за добро, ще се направят необходимите изводи. Това е неповторим Боен опит.
  • 18 да питам

    7 9 Отговор
    Абе , кво стана с двете вили на Соловьов , на Комо ...🤔🤭

    Коментиран от #41, #44

  • 19 Ал Бунди

    25 33 Отговор
    Тия лъжат, та се късат..нали уж контролирахте напълно небето над Украйна, разбили сте им летищата, командните центрове, а хохлите си летят необезпокоявани. А що не казвате за вашите загуби, като само вчера са пленени 4 екипажа..Стингърите пристигнаха...време е да си биете шута и само петите ви да святкат.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "Абе":

    Има клип с него, и на въпроса на журналистката как ще го коментира, той отговори - тези зад него ги няма вече , а този ще го намерим ?

    Коментиран от #23, #65

  • 22 ФАБ-500

    1 2 Отговор
    Всичко ще се управи
  • 23 Ама

    7 8 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Нищо ме разбрах, пък пленените танкове ги видях

    Коментиран от #27

  • 24 БИЛ ДАВА МЛЯКО🐂

    5 10 Отговор
    РУСНАК ТЕГЛИ 💷💶💴💵ОТ БАНКОМАТ😀

    Коментиран от #50

  • 25 АБВ

    28 6 Отговор
    АЛООО ФАКТИ БЕНЗИНА И ДИЗЕЛА МИНА 3 ЛВ.ПО ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ

    Коментиран от #34

  • 26 ЕТО ВИ ВИДРО КЛИП

    31 2 Отговор
    Нощната украинска армия забрави Американските тактики и избяга

    Коментиран от #67

  • 27 Гост

    22 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ама":

    Гледай клипа, ако не са го изтрили !

    Коментиран от #33

  • 28 Така е,

    39 3 Отговор

    До коментар #1 от "Еми":

    редовно гледам руската ОРТ1 ,нашите "обективни" медии и стигам до извода че истината е някъде по средата. Не съм видял нито един наш журналист да предава от Донецк и Луганск, защо ли???
  • 29 Мухаха слабо слабо

    8 27 Отговор

    До коментар #1 от "Еми":

    Според МО на русия те тия работи ги унищожават втори път вече..прави си извода дали може да им се вярва

    Коментиран от #35

  • 30 хХх

    20 3 Отговор
    Това са загубите на ВСУ за вчера 5.III.2022
  • 31 митьо

    3 19 Отговор
    Украйна с ракети! Плачете за русия че вече е унищожена! Същото е и примирие без трите точки! Честито!
  • 32 ТАБСО

    25 4 Отговор

    До коментар #7 от "ПараШут":

    Тоо и брат му,поцел ден клечат на пенджеро и стрелят по руснаците- само вчера са повалили шестима,интересно що киев оше не е превзет..освен да пуцат по свойте и после да ги облачат със руски униформи..тва е нормално за бандеровци.
  • 33 Гледах

    15 1 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Клипа от Петък, още го има с пленени танкове по гаражите и хиледи гранати. Все още го има

    Коментиран от #51

  • 34 Е ???????

    5 0 Отговор

    До коментар #25 от "АБВ":

    И !!!!!!!БИЛЕТЧЕТО 1.60/КАРТАТА 4 лв.👌
  • 35 Бухахаха

    33 8 Отговор

    До коментар #29 от "Мухаха слабо слабо":

    Откакто разправят, че са унищожили колона танкове с молотов и че нацисти няма, а аз ги видях в оня френски филм описани надълго и широко с танковете по гаражите и спираха да проверяват камиони преди границата, затова вярвам вече само на МО на РФ и на Лавров. Мисирките постигнаха обратен ефект
  • 36 ГЛЕДАЙТЕ В „ТУБАТА”

    10 21 Отговор
    КАК ПОДСМЪРЧАТ НЕПОБЕДИМИТЕ Р💩СКИ ВОЙНИЦИ ....И ТО ОФИЦЕРИ С ЧИН МАЙОР И КАПИТАН😀😀😀😀
  • 37 😄😄😄

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Някой си":

    Егати клипа Made in Holliwood
    👏👏👏
    Гледай видеото на пост 26 ⚠️

    Коментиран от #49

  • 38 Rado

    9 15 Отговор

    До коментар #1 от "Еми":

    Вирваме руските военни са безсмъртни и са дали само 498 жертви. А не както е всъщност > 10000

    Коментиран от #54

  • 39 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    8 21 Отговор
    Мачкайте руснаци мачкайте тая плява за тех прошка няма да има
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 😄😄😄

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "да питам":

    Същото с твоя сън да станеш неин собственик 😄😄😄
    Тя се води на баба Пена 😉
  • 42 Аз mnenie

    7 8 Отговор
    Най вероятно данните са верни, защото изглеждат реално за разлика от украинските.
    Но може и 100 000 точки да се отчита, но това е без значение ако загиналите са голям брой. Руския народ ще го интерисува колко са загиналите а не колко точки са поразени.
    Страни могат да загубят много.
    Зеленски - Украйна да престане да съществува, Путин - разпад на руската федерация.
    Необходими са преговори с компромис и от двете страни, още повече че опитите на Зеленски да въвлече НАТО в конфликта не успяват и слава богу. Убитите при битката за градовете ще лежат на съвестта и на двамата президенти, колкото и да ни им пука и да са неадекватни.
  • 43 Какво е важно?

    21 12 Отговор
    Безусловна капитулация на Украйна и “избиване” от главите им САЩ - НАТО

    Коментиран от #56

  • 44 Оракула

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "да питам":

    Бойко Борисов,
    изпратил "калинката" Маврудиев да му ги купи!
    Било на" голяма далавера"!
    Парите му, не мирисали от толкова далечна офшорка!
  • 45 Защото го могат

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Хихи":

    Палячо!
  • 46 за една копейка

    7 21 Отговор
    Убитите руски войници са малко, защото другите са с погребение на промоция в масови гробове, за да не плаща Путлер за тях на майките. Ще ги водят безследно изчезнали.
  • 47 Кую

    7 4 Отговор
    Малко е. Зеленски е пред портите на Кремъл.
  • 48 Вълк

    4 15 Отговор
    Градацията е: лъжи, нагли лъжи, московски лъжи
  • 49 Ал Бунди

    3 8 Отговор

    До коментар #37 от "😄😄😄":

    Не арчи изобщо ..показваш ми един летен лагер, срещу якото изпържаване на Бйрактарите ли? Увисваш бе смешко..хахахахаха
  • 50 Бацо Гацов

    7 10 Отговор

    До коментар #24 от "БИЛ ДАВА МЛЯКО🐂":

    Той не тегли, той направо взима банкомата...не съм вярвал че руските доблестни( в кавички) воини са обикновенни мародери
  • 51 да питам

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гледах":

    А знаеш ли че оня манекен, дето се разхождаше на клипа,вече е при девиците? Не? Е сега знаеш

    Коментиран от #55

  • 52 Европеец

    5 10 Отговор
    Куршум за руската армия
  • 53 Курт

    6 9 Отговор
    Пичове, след специалната военна операция ще има операция руска революция
  • 54 Логика

    8 5 Отговор

    До коментар #38 от "Rado":

    Абе що тогава Руснаците са обкръжили всичко къде са отишли, ако бяха дали 10 хил жертви немаше ли Украинската армия да ги е обкръжила, освен ако не е дала три пъти по толкова?
  • 55 Ами

    3 0 Отговор

    До коментар #51 от "да питам":

    Аз вервам на което видя, говори си не ми пречиш. Видях манекена пред пианото без панталон. Клипа още го има
  • 56 Бацо Гацов

    4 4 Отговор

    До коментар #43 от "Какво е важно?":

    Ами хОди да им приемеш капитулацията де...ама седиш пред компа и щракаш с копчетата само. А за тая работа иска ду..е, дето го нямаш. Както и повечето, ако не всичките, дето коментирате тука. пАК ДОБРЕ, че от вас нищо, ама нищо не зависи.

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Мачкай Путин

    14 9 Отговор
    Затвор за ЗЕЛЕНСКИ ТУРЧИНОВ И КЛИЧКО
  • 59 Ами нали затова де щото излети

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Путин каза":

    веднага се сваля само бройката се осъвременяват всеки ден !!
  • 60 Дивуй

    2 4 Отговор

    До коментар #56 от "Бацо Гацов":

    А от тебе какво зависи?
  • 61 Значи

    4 1 Отговор
    Значи по американските телевизии американски експерти правят оценка,че до 10 денонощия Украйна по същество ще бъде победена. Тях гледа нашият шкимбар Каракачан та се пъне да прави същата оценка.
  • 62 Гост

    4 1 Отговор
    Защо имам чувството, че с Гугъл е превеждано.
  • 63 Украинише бандитише

    9 4 Отговор
    Аз вярвам само на фото шопа на Зеленски когато държи речи пред фото тапета от центъра на Киев. Такива поразени бойни единици без отличителни знаци и горящи хъмфита са кадри от Парамонд Пикчърс.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ал Бунди

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    С този ли, дето опъва навътре сополите? Я слушай добре и после ни кажи какво си разбрал

  • 66 Даката

    8 2 Отговор
    Никаква загуба няма.
    Украинците се снабдяват с пленена и изоставена руска техника.
    Всеки украински тракторист е прибрал по няколко руски танка и бетеера
  • 67 наблюдател

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "ЕТО ВИ ВИДРО КЛИП":

    до 26 да не си мислиш че е имало украинци вътре просто това е изоставена база защото украинците са по гората и избиват орки
  • 68 Да контролираш

    2 1 Отговор
    въздушното пространство означава, че ти решаваш кой да лети и кой не. Ако считаш, че някой не трябва да лети го сваляш. Това не значи, че противникът не може да прави опити за летене. Щом има аероплани, нека се пробва. Който контролира небето ще реши дали другия да лети или не.
  • 69 Незнаещ

    1 1 Отговор
    Моля знаещите путинофили,да кажат нещо за страшния Кадиров,за зловещия му спецназ!Защото това,което чета,е обратното на това,за което дайде в Украйна?
  • 70 Смех‌‌‌‌‌‌‌‌‌

    1 1 Отговор
    странно в новината пише според някак доста нарицателно, а защо когато укринските нацисти бълват пропаганда е абсолютна истина и няма според...
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Анка Картечарката

    1 2 Отговор
    Фашистката Кремълска Пропаганда с поредната порция от лъжи.Оня паркетен генерал-говорителя,в началото на инвазията пееше друга песен от която на слушателите им ставаше ясно,че "великта путлерастка орда" е "унищожила авиацията и ПВО" на Украйна.Десет дни по-късно,същата тази фуражка пуска някаква "информация" от която противоречи изцяло на лъжите от по-преди.Тези лъжат нон-стоп.Цяла седмица "нямаха загуби",после изведнъж 500 човека.Украинците нямаха самолети,сега извднъж тези "унищожили " 10.Ей,това ру со пи те ци те са като ромите.
  • 75 чичо

    1 0 Отговор
    Едните лъжат другите мажат.То излиза.че украинската армия има вече само калашници и коктейли молотов ЗАЩО БЕ ЧЕДА МОИ СЕ ТРЕПЕТЕ ЕДНИ НА ДРУГИ ИСТАВАТЕ ЗЯН ТОЛКОВА МЛАДИ.ЕДНИТЕ СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ МОСКВА.ДРУГИТЕ КЪМ КИЕВ.ТАМ СА ВАШИТЕ ВРАГОВЕ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания