Last news in Fakti

11 Март, 2022 12:53 3 575 34

Две военни летища в Украйна са унищожени

  • военни-
  • летища-
  • украйна-
  • война-
  • разрушени

Поразените военни летища се намират съответно в Луцк и Ивано-Франковск в Западна Украйна

Две военни летища в Украйна са унищожени - 1
Снимка: Shutterstock

"Въоръжените сили на Русия извадиха от строя две военни летища в Украйна", заяви говорителят на руското Министерство на отбраната, Игор Конашенков, цитиран от Ройтерс, предава nova.bg.

Поразените военни летища се намират съответно в Луцк и Ивано-Франковск в Западна Украйна.

Конашенков съобщи още, че от началото на руската офанзива са унищожени общо 3213 украински военни обекта.

Говорителят на руското министерство каза още, че войските на признатата само от Москва Донецка народна република, са превзели град Волноваха.

Руската авиация и противовъздушна отбрана за едно денонощие свалиха три украински хеликоптера "Ми-24" и осем безпилотни летателни апарата, сред които пет дрона "Байрактар ТБ-2", съобщи още Конашенков, цитиран от ТАСС.

При руски въздушни удари са поразени жилищни зони в град Днипро. Загинал е един човек, съобщи украинската служба за извънредни ситуации, предаде Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ссссс

    62 4 Отговор
    Артиста реве ли,тоя бие ли се или позира да го снимат?
  • 2 aZ #Русские своих не бросают!

    63 5 Отговор
    Е, помогнаха ли разрекламираните след Нагорни Карабах БПЛА Байрактар на Киев????

    Никак даже! Срещу равностоен или по-силен противник БПЛА са безполезни.

    Коментиран от #6, #22

  • 3 Мозъчен тръст

    77 7 Отговор
    Браво удри по бандеровците победата е близо
  • 4 въххх

    13 76 Отговор
    Абе нали я разрушихте украйнската авиация преди 15 дена.Лъжите на руснаците започват да стават смешни.

    Коментиран от #11, #17

  • 5 ТЪРСЕТЕ КАК КОЙ И ЗАЩО САЩ УВОЛНЯВАТ

    41 2 Отговор
    ТЛ. ПРОКУРОР НА УКРАЙНА И СЛАГАТ ЗЕЛЕНСКИ
  • 6 Мозъчен тръст

    41 1 Отговор

    До коментар #2 от "aZ #Русские своих не бросают!":

    Лоша реклама за турция с тези бла
  • 7 Ми нали е война?

    54 2 Отговор
    Бум-Тряс-Прас,пък кат стане напечено,Джон Джей Рамбо идва и оправя нещата..Ма нещо се бави,Холивуд спи ли?!
  • 8 телемост

    59 1 Отговор
    Зелката всеки ден с нови речи . Обаче почнаха да го шкартират . Днес къде ли ще се прова ? Видео обръщение към парламента в Ботсвана ?

    Коментиран от #13

  • 9 РАДЕВ ДА МУ МИСЛИ

    60 2 Отговор
    Скандален филм разследва как баща и син Байдън ограбвали Украйна ... това как американският посланик в Киев Мария Йованович активно блокира

    Коментиран от #12

  • 10 123

    54 4 Отговор
    Ама тази Русия още се съпротивлява ли!? Че нали Зелето и Джъмбо и сие ни убеждават, че е утре ще е парада на Червения площад от укрите :)
  • 11 Брех...!

    60 4 Отговор

    До коментар #4 от "въххх":

    Абе нали Укрите унищожиха руската армия,танкове и авиация...!Откъде-накъде руснаците ще унищожат и то цели две летища...?!
  • 12 Фашизъм

    42 2 Отговор

    До коментар #9 от "РАДЕВ ДА МУ МИСЛИ":

    ... в действие!!! При един нов Нюрнбергски процес всичко ще си дойде на мястото, но днешните европейски политици какво ще кажат!!! "Сори" ние не знаехме!!! Цинизъм, двуличие, наглост!!!

    Коментиран от #26

  • 13 Чудя се...?!

    39 2 Отговор

    До коментар #8 от "телемост":

    Зелката,няма ли пералня в бункера си,че при всяка своя реч,излиза с все една и съща миризлива зелена тениска...?!?!
  • 14 Gen Gurko

    10 26 Отговор
    Бе нали бяха унищожили цялата военна инфраструктура? Откъде се вземат постоянно нови летища?
  • 15 Ново двайсет

    23 4 Отговор
    Властите на САЩ и Колумбия възнамеряват съвместно да «възстановят демокрацията» във Венецуела. Това се казва в изявлението на американския лидер Джо Байдън и колумбийския президент Иван Дуке, съобщи ТАСС.
  • 16 Българин

    3 17 Отговор
    ТОВА Е ФЕЙК
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 aZ #Русские своих не бросают!

    34 2 Отговор
    Гр. Волноваха също е освободен, там имаше концентрирани значителни нацистки сили. Зачистката е към края си. Това дава възможност на руснаците да се насочат на север към Запорожие, Днеоропетровск, Славянско-Краматорската агломерация, където в чувал също са хванати значителни сили на нацистите
  • 19 Кинжал

    46 1 Отговор
    Така наречената държава Украйна отдавна е завладяна от паравоенните фашистки формирования, които държат в страх и подчинение както нормалните хора така и политиците им, включително и президента им. Англосаксонците са създали на тази територия едно чудовище по подобие на ислямска държава, което вече не могат да контролират. Доста лидери отт Западна Европа усещат , че в момента подкрепят един фашистки режим извършил хиляди престъпления, а цената за това ще бъде платена от самите тях и сега се чудят как да излязат от ситуацията сухи, но явно няма да могат и ще потънат заедно с тази пропаднала и обречена държава.
  • 20 8 Байрактар

    25 3 Отговор
    Нали знаете, че долните турчаци са подшушнали на Путин с какво се свалят дроновете, на Украйна това са ѝ последни бройки.

    Коментиран от #34

  • 21 Аятолах Хомейни

    33 2 Отговор
    Съединените щати, нека не забравяме, са във война с един или друг в продължение на 225 от 243-те си години като независима държава. Цитирам австралийският преподавател Марк Бийсън.
  • 22 Байрактар е руският кошмар

    5 31 Отговор

    До коментар #2 от "aZ #Русские своих не бросают!":

    Истината е, е няма свален нито един до сега.
  • 23 124

    31 3 Отговор
    Всичко е по план, демилитаризацията и денацификацията стават все по-реални!

    Z
  • 24 aZ #Русские своих не бросают!

    26 2 Отговор
    На новоосвободените територии в Украйна бензинът поевтиня 2 пъти!
  • 25 да питам

    9 24 Отговор
    ЧАКАЙТЕ БЕ..ТУКА НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА. НАЛИ ГИ УНИЩОЖИХТЕ ОЩЕ С ПЪРВИЯ УДАР, ПОСЛЕ ГИ УНИЩОЖИХТЕ С ВТОРИЯ УДАР ..И КВО СЕ ОКАЗВА- ЧЕ НИЩО НЕ СТЕ УНИЩОЖИЛИ.
  • 26 наблюдател

    17 0 Отговор

    До коментар #12 от "Фашизъм":

    През 1939г. те така предадоха и Полша , но източните славяни се славят с много къса памет.
  • 27 Area 51

    24 2 Отговор
    Тези дронове Байрактар не са нищо особено, дори са леко смешни. Най- малкото защото ползват ДВГ Ротакс , който се ползва в картинг болидите и делтапланерите. Нито има бързина, нито има маневреност, т.е. има същата като на делтапланер, на всичкото отгоре се чува от един километър. Сваля се с прашка!

    Коментиран от #29

  • 28 Нека

    26 1 Отговор
    си помисли добре всяко летище, преди да приеме Западни оръжия.
    Наемниците да се придвижват с леки коли -- все някой може да стигне за където си мисли че е тръгнал, но повечето със сигурност ще дават обяснение пред Свети Петър
  • 29 Бодак

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "Area 51":

    Не е точно така. Безпилотника не може да развива висока скорост. Силата му е във височината на полета, времето за престой във въздуха, качеството на камерите и устройствата за откриване на цели, както и свръзката с Оня зад джойстика -- на турските е спътникова, свръзка... да го наречем с "маневрени възможности", т.е. ако я запушат, те може да я пренастроят - и така става нещо като игра на котка и мишка, но безпилотника е повечето пъти с крачка напред пред средтвата за радиоелектронна борба. Дали украинците ползват тяхна или турска е неизвестно, вероятно руснаците знаят.
    Другото е че безпилотника е по-евтин от ракетите които ще го свялят -- русия има доста, но малка армия ??
    Панцира е отлично средство, и за Байрактара ракетите си заслужават. Срещу евтините Безпилотници камикадзета, ракетата излиза скъпо -- тогава Панцерите са незаменими. Но трябва доста Панцерно покритие. ПЗРК Стрела-2, които бяха в нашата армия и които, както се разправяше преди години унищожихме много по искане и за кеф на американците също са не са лоши срещу камикадзетата, но трябвва да го засечеш.. Не е лесна работа борбата с безпилотници, особено за малките армии, но руското ПВО е яко - висша наука, но няма как да е 100% - такава ПВО никога никой няма да измисли - това има и добрите си страни -- спирачка пред Рамбовци вярващи в междузвездните си способности
    Турските безпилотници са с около 2/3 чужди части. Ако Запада им тресно ембарго -- няма как да си ги правят.
    На дело, да нап

    Коментиран от #30

  • 30 Бодак

    6 0 Отговор

    До коментар #29 от "Бодак":

    На дело, да направиш безпилотник не е трудно.Трудното е някой с много мерак да се хване и някокй да го финансира. Останалото е въпрос на въображение, мислене смятане и съчетание на оптика, датчици, сръзки, двигател, боеприпас ( обикновено термобаричен), цена-качество, откъде да си купиш кое-що. Ние имаме такива възможности, но нямаме такъв, който да поиска и да реши да направи наш безпилотник.

    Коментиран от #31

  • 31 Бодак

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "Бодак":

    Ако се намери Човекът, който да се заема да направи наш безпилотник, следват обичайния начин: 1) Търсиш хора с желание, с любов към делото ( това е най-тънкия момент) 2) събираш екип от специалисти ( задължително мераклии) разбиращи от двигатели и двигателчета подходящи за целта, разбирач по боеприпаси, свръзки, оптика датчици и т.н. 3) уточняваш параметрите, в т.ч. т.т.данните и цената; 4) осигуряваш им пари 5)даваш им ориентировъчен, разумен срок 6) оставяш ги да се вихрят и работят. Повярвайте -- хората с мерак и любов към делото вършат чудеса -- "всичко невъзможно става възможно, ако човек, група хора или общество поискат и решат да го направят"
    Но, търси се Човекът -- така е за всяко нещо . Затова и едно време бай Диоген с фенера, разправяше "Търся човека", а тов. Сталин имаше ръководно разбиране "Кадрите решават всичко" - с това именно разбиране възроди съсипаната Русия / СССР
    Държава, която съумее да разработи Система за подбор на Кадри, ще дръпне за кратко време доста напред и нагоре.
    И обратно -- Държава с кадри от графа "Америка за България" или графа "Отворено общество" е обречена да върви към дъното.

    Коментиран от #32

  • 32 Бодак

    8 1 Отговор

    До коментар #31 от "Бодак":

    Държава с кадри от графа "Америка за България" или графа "Отворено общество" е обречена да върви към дъното.
    Такива кадри" нямат любов към делото, делото на Държавата и Държавността, а имат любов към Америка, Сорос, пари, кариера
  • 33 Хи их хи

    4 0 Отговор
    Ракетен дрон Ту 141 Стриж се е разбил в покрайнините на столицата на Хърватска. Над колко натовски държави е преминал без да го засекат и свалят?
  • 34 Някой

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "8 Байрактар":

    Пълни глупости. Турция толкова драпа да се развива военно. И рекламира дроновете във конфликти, където нямат реална съпротива. И се преекспонираха качествата им. Не че нямат. Но само в определени ситуации. Та представяш ли си каква реклама щеше да е за Турция, ако Байрактарите им разгромят руската армия. Което, разбира се, няма как да се случи. Защото това в момента е партизанска война, Русия пази цивилните, и пак нямат шанс Байрактарите. Ако стане пълномащабна война без ограничения на използване на мощни и смъртоносни оръжия. Тогава пък вобще няма и да чуеш за байрактари. Ако почнат руснаците да използват бомби, които изпаряват цели квартали. Та, не вярвам Турция сама да навреди на рекламата си. А и бъди сигурен, че руснаците могат да ги свалят. Пък и Турция не са приятели на Русия. А търсят взаимоизгодни ситуации.
Новини по държави: