Last news in Fakti

16 Март, 2022 14:39 1 477 18

Швейцария наложи още санкции на Русия в съответствие с ЕС

  • швейцария-
  • санкции-
  • русия-
  • ес

Списъкът със санкции на Швейцария вече напълно отразява този на ЕС като сред санкционираните лица има олигарси и видни бизнесмени

Швейцария наложи още санкции на Русия в съответствие с ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Швейцария наложи още санкции на Русия в съответствие с наказателните мерки на Европейския съюз, предаде Рейтерс.

Правителството обяви, че ще санкционира още руски физически и юридически лица в отговор на нахлуването на Москва в Украйна.

Списъкът със санкции на Швейцария вече напълно отразява този на ЕС като сред санкционираните лица има олигарси и видни бизнесмени, чиито активи в Швейцария трябва да бъдат замразени от днес по обед.

В края на февруари Швейцария обяви, че се присъединява към санкциите на Европейския съюз срещу руснаци, замесени в руската инвазия в Украйна, замразявайки техните активи.

Тя обаче беше изправена пред нарастващ натиск да застане твърдо на страната на Запада срещу Москва и да приеме наказателни санкции.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    25 5 Отговор
    А кога ще върнат златото на евреите и убитите нацисти от Втората световна?

    Коментиран от #5

  • 2 Аха

    12 15 Отговор
    Тик так тик так. Наближава депутинификация!
  • 3 Антон

    29 5 Отговор
    В испания и франция вече има протести срещу високите цени на горивата, а Путин още официално не е спрял доставките на газ. Едва ли ще ги покажат по нашите независими медии но бомбата от обществено недоволство предстои

    Коментиран от #7

  • 4 Лейка

    7 12 Отговор
    Баба Меца ще си търси месеца и ще останете с пръст в уста. До месец друга песен ще пеете.
  • 5 Гришо

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    То или ти, еврейче ли си? В центъра на София.
  • 6 Опонент

    19 4 Отговор
    ✔В края на февруари Швейцария обяви, че се присъединява към санкциите на Европейския съюз срещу руснаци, замесени в руската инвазия в Украйна, замразявайки техните активи.✔
    👍Така се демонстрира неутралитет от подредена държава.

    Коментиран от #10

  • 7 Иван

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Антон":

    Добре. Идва ли всеки момент до 3-4 дена края на ЕС и фрянция и световното господатво на царя на света Путин? Всеки момент е края на ЕС, виждам го. Утре в 21:37 ще е края.
  • 8 светът вижда какво се случва

    22 7 Отговор
    Само тук ни пълнят главата с глупости . Пълна пропаганда над европейците и ония отатък океана. Но това няма с нищо да промени нещата. Това е просто опит за оправдание на войната която сами докараха. Целия останал свят знае за какво иде реч. Не се знае накрая кой ще се окаже изолирания .

    La Nación (Аржентина): нато е виновно за случващото се в Украйна, заяви бившият командир на аржентинската армия Сезар Милани. Ако Западът беше отговорил на легитимните искания на Русия за неразширяване на алианса на изток, нещата щяха да бъдат различни. Според военните Путин е постъпил правилно, в сегашната ситуация подобна стъпка е неизбежна.

    Коментиран от #14

  • 9 GnG

    10 0 Отговор
    Не мога да разбера, какво е ЕС ?!

    СЪЮЗ от СУВЕРЕННИ държави, или ДЪРЖАВЕН СЪЮЗ ?! :)


    Ако, този "съюз" сега се управлява, както навремето братския съветски съюз, то кому е нужен ?!

    "Скритите факти от Лисабонския договор. 17.9.2019" - в ютуб
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Опонент":

    ВАСАЛИТЕТ‼️ Иначе, да ! Подредена държава ‼️
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мухаа,хаа!

    10 1 Отговор
    Добре триете! Ще ви изтекат очите от взиране в компа. Пак ще повторя; Над 150 милиона руски народ, направо е в траур,че на олигарсите им запорираха милиардите,яхти,самолети и имения.Реват та се късат хората.Колкото и нашенци ще реват,ако запорират на нашите олигарси милиарди., Елементарен опит,да ги накарат с това,да предизвикат протести срещу Путин,с подкрепата на народа.
  • 13 Сандо

    10 0 Отговор
    Какво ли щеше да е Швейцария,ако не беше Суворов ...?
  • 14 хххх

    2 6 Отговор

    До коментар #8 от "светът вижда какво се случва":

    На такива платени демагози като тебе мислиш ли ,че някой ще повярва ? Именно ,че света вижда какво се случва и заради този факт ,Русия ще бъде превърната в Северна Корея 2,защото Русия е един терористичен окупаторски агресор и нищо повече.От 193 държави на тоя свят ,140 заявиха ,че Русия е терорист и агресор ,а едва ТРИ застанаха зад Русия.Точно тези три държави са същите терористи като Русия.
  • 15 Българин

    8 1 Отговор
    голямата швейцария, няма що... плуват в басейн с попови лъжички вътре..., а те самите незнаят, какви са, немци ли, италянци, французи ли... в т.нар. заведения за бързо хранене, влязох в едно за едно кафе за по път, в центъра на женева, отивам в тоалетната... ужас, писуарите преливаха с урина, пода подгизнал... в Лузана малко е страшно след 6 часа, в Базел не е по различно... въобще не е това за което се рекламира... алпите са красиви, но тя природата навсякъде си е красива..., а и предиизвестно време ставаше дума, че някакъв си швейцарец говереше, че Стефка Костадинова била ползвала допинг и ей такива глупости..., то боклуци навсякъде има, но нали става дума за швейцария... Словения е в пъти по-подредена и ако в България се случи така, че инфраструктурата и чистотата да вървят ръка за ръка... останалите ще дишат прахта, нито по Природни Богатства и Разнообразие, нито по Древна история и традиции, не могат да стъпят на малкия пръст... на единица площ, България е изключително разнообразна, но въпроса е това да го разберат не само хората без власт, но и тези с власт! Защото останалите страни от всичко правят туризъм, бизнес, пазят и създават, а тука ходим по злато и Българина пак свързва едвам двата края...

    Коментиран от #16

  • 16 5547

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    По-отчаяно мнение на русофилски платен лизач надали може да прочетем...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 emo

    7 0 Отговор
    Тези присвоиха цялото богатство на Нацистка Германия - с тонове злато от евреите и други националности. Как е възможно да не привеждаш нищо сериозно - ще имаш стандарта от 40.000 Франка .Някой ще каже ,че голяма финансова страна от къде са тези пари ?.
Новини по държави: