Last news in Fakti

17 Март, 2022 18:19 1 654 3

Товарен кораб на ОАЕ потъна край бреговете на Иран

  • кораб-
  • потъна-
  • оае-
  • иран-
  • брегове

Корабът, превозващ автомобили, потъна при силен вятър, на около 50 км. от иранското пристанище "Асалуех" в Персийския залив

Товарен кораб на ОАЕ потъна край бреговете на Иран - 1
Снимка: Shutterstock

Товарен кораб на ОАЕ, превозващ автомобили, потъна при силен вятър, на около 50 км. от иранското пристанище "Асалуех" в Персийския залив край бреговете на Иран, предаде БГНЕС.

В резултат на издирвателната операция, в която участвали три кораба, в бурното море и ветрове със скорост над 70 км в час, са спасени всички членове на екипажа, с изключение на един, който още се издирва, съобщи иранската агенция IRNA и други медии в страната, предават от nova.bg.

Няма официална информация за произхода или местоназначението на кораба, дълъг колкото футболно игрище, нито за националността на екипажа му. Онлайн услугата за проследяване на морския трафик, "MarineTraffic", идентифицира кораба като "Al Salmy 6", пътуващ от Дубай за Ум Каср, пристанищен град в Ирак, и предупреди за вълни с височина до 4,4 метра.

Вчера, иранската метеорологична служба обяви червено ниво на опасност за силни ветрове и бурно море във водите край Асалуех. Освен пристанище, "Асалуех" е и голям център за нефтохимически продукти на брега на Персийския залив, югоизточно от град Бушер.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    14 4 Отговор
    и още ще потъват щом ОАЕ си избират "грашните" приятели......
  • 2 .........

    0 4 Отговор
    И да са мислели да им дадат,те знаят на кои,сега със сигурност няма вече да има сделки....грубата им игра ще им изяде главата,Ухани !! Ха,ха.....
  • 3 Иванушка 🇷🇺

    4 5 Отговор
    Руските Посейдони тренират 😁😁😁