21 Март, 2022 08:45 858 1

Силна буря в Нова Зеландия отне най-малко три живота

  • нова-
  • зеландия-
  • буря-
  • загинали-
  • наводнение

Бурята предизвика наводнения в Окланд, най-големия град в страната

Силна буря в Нова Зеландия отне най-малко три живота - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко трима души загинаха при корабокрушение на риболовен кораб в Нова Зеландия, която беше засегната от силна буря днес, предаде Франс прес.

Бурята предизвика наводнения в Окланд, най-големия град в страната.

След корабокрушението, случило се в района на Нортланд по време на бурята, са открити три тела. Двама души са обявени за изчезнали, съобщава полицията. Петима спасени са отведени в болница.

По-късно бурята се придвижи на юг, като достигна Окланд рано тази сутрин. В града се изсипаха 76,8 мм дъжд за един час, което е второто най-голямо количество валежи, регистрирано в историята на града, уточниха метеорологичните служби.

Наводненията попречиха на движението по пътища, наложиха затваряне на училищата и спиране на фериботните услуги.

Очаква се бури, придвижващи се на юг, да достигнат днес следобед до Хамилтън, придружавани от проливни дъждове и опустошителни ветрове, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами

    2 1 Отговор
    Прилича ми на наказание Свише, задето "помагат" на Украйна в услуга на братовчедите си наглосакси! Мисля, че и други държави ще бъдат наказвани по този начин защото Висшият Разум на Вселената който ние наричаме БОГ вижда, чува и знае всичко и ще въдвори ред и справедливост на Земята, а това преминава през ликвидацията на някои паразити като наглосаксите........само гледайте какво ще им се случи скоро!