Last news in Fakti

23 Март, 2022 09:09 1 663 12

Горчиво! Джулиан Асандж днес се жени в затвора

  • джулиан асандж-
  • стела морис-
  • уикилийкс

Сватбената рокля на Морис и килтът на Асандж - намек за неговите семейните връзки с Шотландия - са създадени от британската модна дизайнерка Вивиан Уестууд, която и преди е водила кампания срещу екстрадирането му.

Горчиво! Джулиан Асандж днес се жени в затвора - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Основателят на "Уикилийкс" Джулиан Асандж ще се ожени за дългогодишната си партньорка Стела Морис днес в затвора с висока степен на сигурност в югоизточен Лондон, съобщи Ройтерс.

На церемонията ще присъстват четирима гости, двама официални свидетели и двама охранители.

Асандж е издирван от американските власти, за да бъде изправен пред съда по 18 обвинения, свързани с публикуването от "Уикилийкс" на огромни масиви от поверителни американски военни документи и дипломатически телеграми.

50-годишният мъж, който отрича да е извършил каквото и да било нарушение, е задържан в Белмарш от 2019 г. насам, а преди това се укриваше в еквадорското посолство в Лондон в продължение на седем години.

Докато е живял в посолството, той стана баща на две деца с Морис, адвокатка, по-млада от него с повече от десет години, с която се запозна през 2011 г., когато тя започва работа в правния му екип. Връзката им започва през 2015 г.

Церемонията ще се състои в затвора, където присъдите си са излежавали някои от най-известните британски престъпници, включително убиецът на деца Иън Хънтли.

Сватбената рокля на Морис и килтът на Асандж - намек за неговите семейните връзки с Шотландия - са създадени от британската модна дизайнерка Вивиан Уестууд, която и преди е водила кампания срещу екстрадирането му.

Този месец на Асандж беше отказано разрешение да обжалва във Върховния съд на Великобритания решението за екстрадирането му в САЩ. Той все още може да оспори всяко решение на правителството да одобри екстрадицията му.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СВОБОДА

    34 0 Отговор
    Свобода за политическия затворник Асандж!

    Коментиран от #4

  • 2 Да бе да

    3 10 Отговор
    Браво , как се казва момчето ?
  • 3 Б А Й Х @ Й ‼️

    34 0 Отговор
    Мисирки , къде сте бе ‼️ Що не крещите "Свобода за Асандж! Освободе Асандж!" ‼️‼️‼️‼️

    Коментиран от #10

  • 4 ЕВРО-АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ

    33 0 Отговор

    До коментар #1 от "СВОБОДА":

    И СВОБОДА НА СЛОВОТО АНТИБЪЛГАРСКИТЕ АНТИНАРОДНИ МЕДИИ ПИШЕЩИ НА БЪЛГАРСКИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСТУРЕНИ И НЯ ТЯХНО МЯСТО ДА СЕ ПОЯВЯТ НАРОДНИ БЪЛГАРСКИ МЕДИИ!
  • 5 евлампи

    32 1 Отговор
    Начи Навални не е престъпник , а Асандж е престъпник!!! Начи мръсните амерички свинчу ги определят по целиот свет кой е демократ и кой престъпник!!! Двойни стандарти са типични за америчката асамбада ! За тях може да се убива в името на дИмокрацията!! Само дет кое е демократично кое не го определят те!! И ся си хапят каишките као бесни кучета , че някой ги прави на мамун и они не могат да направят нищо!!!
  • 6 big

    4 3 Отговор
    Да живее демокрацията!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 SDEЧЕВ

    15 0 Отговор
    АНГЛЕТАТА СА ГОЛЕМИ ДЕМОКРАТИ,ТО СЕ ВИДЯ
  • 9 хаберих

    0 9 Отговор
    Тя била толкова палава, че на родословното дърво я отбелязали като хралупа.
  • 10 Хайл

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Б А Й Х @ Й ‼️":

    Те викат само за подлогите,а тези дето им изкарват кирливите ризи са "престъпници"
  • 11 Демокръси

    6 0 Отговор
    Свобода за Асадж! Този човек гние колко години вече по затворите, без да е осъден. Това ли ви е демокрацията, правото, морала и ценностите?
    Лъгал ли е, крал ли е, убивал ли е, изнасилвал ли е? Не. "Престъплението" му е, че показа кирливите ризи на САЩ.
    Ако Сноудън не беше избягал в Русия, сега и той щеше да е в някой западен демократичен затвор за същите "престъпления".
    Истината се оказа най-големия враг на демокръсито. Там няма прошка и няма давност, гонят те до гроб.
  • 12 частито

    0 3 Отговор
    а направил ли си е свадбен воал?
Новини по държави: