Last news in Fakti

25 Март, 2022 10:32 2 405 26

Кузман Илиев: Който си мисли, че санкциите срещу Русия не са тежки, греши

  • кузман илиев-
  • санкции-
  • русия-
  • тежки

Искрен Иванов: Един от възможните сценарии на тази криза е Украйна да бъде разделена на две

Кузман Илиев: Който си мисли, че санкциите срещу Русия не са тежки, греши - 1
Снимка: БГНЕС

Много са санкциите към Русия и са много тежки. Който казва, че не са тежки и че завръщането към икономическото самозадоволяване на която и да е страна е някакво решение, греши". Това заяви в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" икономическият анализатор Кузман Илиев:
"Това е феноменален удар по руските граждани, по руското производство, по руския елит. Все пак оставам скептичен към санкциите като икономист, защото си спомням колко много санкции е имало към Кастро, към Саддам Хюсеин, към Кадафи и така нататък и в крайна сметка не успяха да ги бутнат, защото крайният получател на тези санкции са хората в Русия, които са прозападно мислещи, защото ще бъдат лишени от западните стоки и производство. Голямата част от руското население ще се радва, че богатите са наказани и ще подкрепя все по-силно лидера си и това се забелязва като феномен винаги, когато има такива санкции - и в Иран, и във Венецуела. Колкото и да са големи вътрешните проблеми на една страна, населението има склонност да защитава нацията си и това се възприема като агресия към нея и към самите граждани".
"Санкциите винаги са бумеранг, който не знаеш как ще се завърти и как ще удари теб и не се знае дали в един момент това няма да е заплаха под някаква форма и за единството на Европейския съюз. Ако това е Европейският съюз и ние вместо да правим един по-богат живот, пращаме оръжия, финансираме с парите на данъкоплатците ескалация в някакъв смисъл, в някакъв смисъл може да има много тежки брожения в Европа, в отделните страни", добави още икономическият анализатор.

"Един от възможните сценарии на тази криза е Украйна да бъде разделена на две, защото ние не знаем какви са и докъде могат да стигнат руските намерения и докъде може да стигне руският президент в своите решения. Вие виждате, че на няколко пъти има дори намек за употребата на оръжия за масово унищожение". Това каза за БНР докторът по политология в Софийския университет и международен експерт Искрен Иванов:

"До този момент аз поне не виждам някаква реалистична перспектива от страна на ЕС и НАТО. Не чух някакви мирни послания от страна на лидерите, по-скоро ставаше въпрос за стратегии, за възможни сценарии, за разработването на инструменти, с които да се действа в настоящата криза. Все още не можем да говорим за някакъв конкретен изход от тази война или пък за някакви условия за мир, които западните формати да очертаят, защото най-малкото нямаме деескалация на напрежението и диалог между страните".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вЕрно е

    49 18 Отговор
    Така е, санкциите са много тежки, но за ЕС.

    Коментиран от #14

  • 2 Много анализатори бе бате!

    38 7 Отговор
    Не могат ли да анализират тука да тръгнем напред, Ами се занимават с други държави! А то 30 години тъпчем на едно място!

    Коментиран от #21

  • 3 SCH💿Nino Brown

    17 26 Отговор
    А не е вярно този не е срещал българските русофили във Факти те се си го местят на ляво на дясно и си дават мнение от името на руснаците. Добре че има кой да им вярва
  • 4 Мамул

    32 9 Отговор
    Руски суровини и китайско производство срещу кредити и задлъжнялост на машината за долари. Това е сблъсък на производственият капитал срещу финансовия капитал.
  • 5 Мотив

    19 5 Отговор
    Ай Кизмич, Кузмич какой тъй пич, за едно ночю пропил Москвич !
  • 6 ТаУмВзе

    29 9 Отговор
    Типчето да обясни, как европа си направи Харакири и Сепуко с тия уж санкции. Русия пренасочва Северен поток 2 към Калининград за втечняване и по Северен ледовит път. После се почва договори с Пакистан от Газпром. Има и неква подробност Китай в Иран де, но това е тайна. Стегайте се за още по Яка Мизерия, Разпад и Безумие. Това бяха репетиции само.
  • 7 Пешо

    31 9 Отговор
    Аман от пишман специалисти, олиото руско, хляба руски, газ, петрол, дървесина, въглища, метали, неон за чиповете руски, а всичко което произвежда европа се произвежда с руски суровини. Ко прайм питам? Ама хладилника ще победи телевизора, щото манждата иска продукти а не приказки за демокрации и всякакви измислени истории..
  • 8 Министър на магията

    17 3 Отговор
    Аааа тежки са,тежки са все повече се усеща върху гърба на гольоте който по цял ден опъва за да ви хрантути.Ноооо и вие ще ги устите върху гърбините си
  • 9 Deja Vu

    21 6 Отговор
    историята се повтаря ...преди плащахме 1500 лева вноска в мототехника и чакахме 10-12 години да ни доставят Лада , а сега дори по -лошо ...платихме ги на зелено..ремонтирахме усвоихме 300 000 000 да ремонтираме летищата и "Трай Конйо за зелена трева")
  • 10 другарят

    27 10 Отговор
    Фашистка Америка постигна целите си! Да отслаби Русия, да унищожи икономиката на Европа като конкурент и да притисне Китай! Политиката на "сдържане" с цел запазвате та хегемонията на САЩ върви добре! Само европейските управници-клоуни, не я разбират!
  • 11 Верно ли мръшля4е

    19 7 Отговор
    Тази Кузма се е замаяла скоро не гледал дори пропагандните сорос телевизии какво предават от соросидния свят за инфлацията.
  • 12 Сега ще бъде

    11 2 Отговор
    заклеймен от всички правоверни атлантици. Как смее да казва азбучни истини.
  • 13 Агитация и пропаганда

    17 7 Отговор
    Нищо не разбира този!Руснак от санкции и мизерия не се плаши.Рублата стана конвертируема заради санкциите.Пари за танкове има.
  • 14 pepy

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "вЕрно е":

    "Така е, санкциите са много тежки, но за ЕС."

    Да, за РФ дори са полезни...

  • 15 Мирни послания

    11 12 Отговор
    Може да има,когато насрещната страна е склонна да ги изслуша.Путин се е запънал като магаре на мост и не се вслушва в здравия разум на никого.Не слуша икономистите си,не слуша генералите си,не слуша народа си,който е против тази братоубийствена война!Даже обратното - сега си е наумил да се разправи с Украйна до 7.05.2022,за да може да се похвали с нещо на "Парад победой" на 9.05.2022.......Типичен диктатор,а анлогиите с лудостта на Хитлер са просто очебийни!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тити

    5 4 Отговор
    Даже закъсняха с тези санкции отлагането не решава проблема а задълбочава.
  • 18 Дичко

    8 4 Отговор
    С тия санкции ще спрат да продават на Русия петрол,метали,въглища и макдоналдс ще напусне🤣🤣🤣🤣 Стегнете се и този човек го сложете в рубриката Любопитно 🤣🤣🤣🤣
  • 19 крокодил

    7 3 Отговор
    Защо не си махнеш очилата и да слезеш на земята...
  • 20 КИРО ЖЪРТЪ

    1 3 Отговор
    МАЧКАЙТЕ. ГИ. ТИЯ БУДЬОНОВЦИ, УБИЙЦИ. НА ДЕЦА.
  • 21 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Много анализатори бе бате!":

    Вчера БНБ обяви нов рекорд , НАД 104 МИЛИАРДА лева по депозити на физически лица !! И понеже знам какво ще кажеш , ядец , депозитите са на над 2 МИЛИОНА различни физически лица ! При 6 милиона население от които 3 милиона пенсионери и деца под 18 години това значи означава , че всеки 2 от 3 пълнолетни българи има депозит в банка !!! Толкова пари в България и българите не е имало НИКОГА , най-малко пък при тъпите шумкари и руски подлоги !!! А кой вървял напред и кой назад е явно , ти си от вторите и точно така трябва да е и ще бъде !! Скоро с всичките ти дружки чемодан , вокзал , Москва да оплакваш любимия лидер , щото ще е там дето ги оплакват !!
  • 22 Неваксиниран

    4 2 Отговор
    Ако не беше подлога,а и сигурно си ваксиниран,щях да ти повярвам,но ако си мислиш,че света се състои само от САЩ и колониална Европа,жестоко се лъжеш.От началото на санкциите а те са от години,Русия се направи почти самодостатъчна, а това което е внасяла от Европа,сега ще го внася от останалата част на света,който е още 6.5 милиарда.Скоро ще разберете за какво става дума.От една страна, най ваксинираните държави и то с американските ваксини са от Европа, а те вече са със унищожен ляв лоб(страничен ефект от атомния алуминий).Европееца вече не може да разсъждава а само трябва да бъде манипулиран със "точната информация"като не се допуска друга такава(тя вече е забранена),за да не се обърка и да получи епилептични припадъци.Упадъка на Европа и нейното разпадане е въпрос на време,и ако на предстоящите избори,не бъдат изгонени марионетните на САЩ партии с избори,както в момента се очертава,то те ще бъдат изгонени по трудния начин,от все още неваксинираните,а те не са никак малко.99% от застаряващото население,което е ваксинирано е една трета от ваксинираните а то се топи със скороста на светлината(това също е заложено във ваксините).Работеща в старчески дом,който е 100% ваксиниран в Австрия,казва че след ваксините от 30 човека са останали само 8.Скоро ще започне световна война но от двете страни ще бъдат Ваксинирани и Неваксинирани.Манипулирани или нормални.САЩ и Европа са обречени използвайте това, като база и коментарите ви ще бъдат реални,всякакъв друг опит

    Коментиран от #23

  • 23 кой

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Неваксиниран":

    Леле мале каква излупяла утайка е започнала да живее по тази земя... чак не е истина....
  • 24 Анонимен

    0 0 Отговор
    Войната ли желаете руски и всякакви други хора. Слушаш и изпълняваш. България се командва от външната страна на господин Кирил.
  • 25 НЯКОЙ

    0 1 Отговор
    "Одисей from Багдад" от Ерик-Еманюел Шмит - роман от висока класа! Прочетете го и ще разберете дали е прав авторът със заключенията си кой страда от икономическите санкции, наложени върху дадена държава!
  • 26 Зеленски

    0 0 Отговор
    Този мисли като студент първи курс по икономика
Новини по държави: