Last news in Fakti

28 Март, 2022 17:19 676 5

Индонезия иска стандартизиране на здравните протоколи за пътуване

  • индонезия-
  • протоколи-
  • пътуване-
  • г-20

Индонезийското председателство на Г-20 започна разговори с членовете си за стандартизирането

Индонезия иска стандартизиране на здравните протоколи за пътуване - 1
Снимка: Shutterstock

Индонезийското председателство на Г-20 започна разговори с членовете си за стандартизиране на здравните протоколи за пътуване. Това съобщи нейният здравният министър на страната, подчертавайки важността на хармонизирането на правилата и технологиите, тъй като глобалните пътувания се възобновяват, предаде Агенция "Ройтерс".

„Всеки човек на тази земя, който пътува, може да го направи по-ефективно“, каза Буди Гунади Садикин на пресконференция по време на среща на Г-20 в областта на здравеопазването в Джокякарта, където се обсъждат изискванията за стандартизиране.

Помощник на министъра на здравеопазването на Индонезия, Сетиаджи каза, че страните се готвят да пуснат глобален уебсайт за сканиране и проверка на ваксинирания статус на пътуващите.

Всички членове на Г-20 подкрепят въвеждането, но Китай все още няма да участва "поради технически причини", каза той, без да даде повече подробности.

Предложението на Индонезия е стандартизацията да продължава да се придържа към политиките за COVID-19 на съответните държави, включително кои ваксини, тестове или тестващи органи ще бъдат признати, каза министърът на здравеопазването Буди.

Индонезия също е обсъдила протоколите за рационализиране с Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) и Европейския съюз за пътуване между двата региона, каза той.

Забележките му идват, когато много страни облекчават ограниченията, за да се опитат да съживят туризма и бизнес пътуванията, включително Индонезия, която миналата седмица се отказа от изискванията за карантина след две години строг граничен контрол.

Говорейки на отделна пресконференция, Гарет Мел, ръководител на отдела за цифрови здравни технологии към Световната здравна организация, каза, че стандартизирането на здравните протоколи за пътуване е от решаващо значение, тъй като в момента сертификатите, издадени в различни страни, не са съвместими един с друг, което прави пътуването по-тромаво.

Стандартизирана система за сертифициране „ще гарантира, че тя ще функционира в друга страна и ще може да бъде проверявана“, каза той.

"В момента това е предизвикателство."

Индонезия ще бъде домакин на срещата на върха на Г-20 по-късно тази година и инвазията на Русия в Украйна надделя над дискусиите през последните седмици, като някои членове призоваха Москва да бъде отстранена от организацията.

Русия определя действията си в Украйна като "специална операция". Нейният посланик в Джакарта миналата седмица каза, че президентът Владимир Путин възнамерява да се присъедини към срещата на върха на Г-20.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 0 Отговор
    Вова ще приземи в скоро време всички граждански самолети.
  • 2 Ковидарите

    10 0 Отговор
    "страните се готвят да пуснат глобален уебсайт за сканиране и проверка на ваксинирания статус на пътуващите." Това е потресаващо! Докато гледате войната робовладелците, ще ви приключат!

    Коментиран от #3, #5

  • 3 нашия

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ковидарите":

    Така е единствената надежда е ,че Китай и русия са там и могат да не се съгласят,но на това не може да се разчита,другия вариант е -УМРЕЛ СЪМ ИМ ЗА ХОДЕНЕТО ДО ТЕХНИТЕ КОНЦЛАГЕРИ и неак си имат каквито искат протоколи...в ощи линии ако тоя "проект" мине загазихме я яко.....
  • 4 ха ха

    3 0 Отговор
    истинските престъпления са прикрити за ;обществените грижи ;
  • 5 раиишли?

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ковидарите":

    От 2 години на сам, следя "репозиториите" в отворената платформа GitHub. Всички приложения, които бяха пуснати за QR кодове, са насочени, към един и същи домейн. В него се съхраняваха Секретните ключове на "сигурната система" По интересното е, че лъжат, че апликациите се правят от независимо общество, но отделна група в същия сайт, ясно и точно са показали тези уж хора от народите, че са все от някъде на някой! Имайте в предвид, че не ваксините бяха в основата на изпитателния метод, Напротив!!!! Именно, "EDSCA с елиптична крива P-256 SHA" е на практика, невъзможно да бъде манипулативно създаден сертификат! А започнаха от прост AES (като на WIFI рутерите ви) който, всеки със слаб компютър вкъщи и каквато и да е Линукс дистрибуция, може да си инсталира един анализатор на пакети и един брут форс със голям "речник" и да разшифрова! Защо направиха, толкова сериозно криптиране, на нещо което се очаква уж да е временно??? Отговора, сами си направете! А на всичкото отгоре, бе създаден и сериозни "душещи кучета", ботове които търсят и намират дублирани сертификати и дори само разговори из форуми за такива. И всичко се съобщава в ГитХъб, може да проверите! Кодовете за ботовете, са дело на Google!!!!!
    Така, че каквитп и дрънканици, да дрънкат... Доста хора знаем истинските им пъклени планове и то отдавна!!!!