Last news in Fakti

5 Април, 2022 13:46 1 744 3

Семейство беше затрупано от свлачище, загинаха баща и син

  • свлачище-
  • австралия-
  • семейство-
  • баща-
  • син

Петчленното семейство е било застигнато от свлачището, докато се разхождало по пътека

Семейство беше затрупано от свлачище, загинаха баща и син - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Свлачище в Сините планини западно от град Сидни в Австралия затрупа британско семейство на почивка в района, в резултат на което бащата и 9-годишният му син загинаха, а майката и друг от синовете им бяха тежко ранени, съобщи австралийската полиция, цитирана от АФП, предаде БНР.

Петчленното семейство е било застигнато от свлачището, докато се разхождало по пътека в Сините планини, популярна туристическа дестинация западно от най-големия австралийски град. Полицията съобщи, че спасителните екипи все още се опитват да извадят телата на бащата и сина от мястото на инцидента. Майката и 14-годишният ѝ син са били извадени от спасителите и откарани в болница в Сидни, като са оперирани и се намират в критично състояние.

15-годишната дъщеря на британското семейство не е била ранена и е изведена от пътеката от службите за спешна помощ, заяви говорител на полицията. През последните седмици в района на Сидни паднаха проливни дъждове, като много предградия в западната част на града бяха опустошени от внезапни наводнения и силни бури.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човешка ценност

    1 4 Отговор
    Ако хан Аспарух и Екатерина Велика живееха в едно и също време, вероятността хан Аспарух да бъде палавника на Екатерина Велика е била голяма!
  • 2 Реалист

    1 1 Отговор
    Путин е виновен
  • 3 ПоПовече

    0 0 Отговор
    Починал е.
Новини по държави: