Last news in Fakti

6 Януари, 2022 07:49 5 558 24

За МС проблем с пътя за Триград не съществува

  • път-
  • триград-
  • свлачище

Преди нова година областният управител Стефан Сабрутев обяви пред журналисти, че ремонтът ще започне след празника

За МС проблем с пътя за Триград не съществува - 1
Илюстративна снимка: БНТ

Надеждите на триградчани за бързо решаване на проблема с пътя са попарени отново, предаде actualno.com.

Жителите на девинското село трескаво очакваха резултатите от вчерашното правителствено заседание, защото им бе обещано, че ще се даде зелена светлина за обезпечаване на спешен ремонт.

Такава точка в дневния ред на правителственото заседание вчера нямаше, но надеждата бе, че въпросът ще се разисква в извънреден порядък. Тоест, като допълнителна докладна.

Такава обаче не бе внесена.

Точно преди нова година областният управител Стефан Сабрутев обяви пред журналисти, че ремонтът ще започне след празника.

„В момента има представен един частичен проект. Очакваме да се допълни и започваме работа веднага след празниците, за да не се спира изцяло движението, защото при ремонта ще трябва да се спре, а единственият обходен маршрут е през горски пътища“, посочи той.

По думите на Сабрутев снабдяването ще е само с хранителни продукти от първа необходимост, а през обходния участък могат да се движат само автомобили с висока проходимост.

По думите му за двата участъка са нужни около 800 000 лева за ремонт. "Ще се възстанови изцяло пътят така, както е бил първоначално“, поясни тогава Сабрутев.

Напускането на Триград след празниците бе направо инфарктно.

Заради блокирания близо стометров участък от пътя гости и туристи бяха принудени да оставят колите си преди него и да се прехвърлят на отсрещната страна с багажите си, носейки ги на рамо и в ръце.

За собствениците на хотели и къщи за гости изпитанието бе твърде сериозно, тъй като трябваше да организират едновременно по няколко коли, с които да ги посрещнат първо, после да ги изпратят. Особено гостите им с автобуси, тъй като са много хора наведнъж и трябваше да ги извозят бързо, за да не студуват.

Не по-малко трудно бе за тези, които трябваше да изоставят колите си, тъй като колоната от паркирани возила стана километрична и се наложи в двете посоки да ходят пеш дълго време, докато преминат препятствието.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан министър

    18 21 Отговор
    Те са електорат на герб и затова пари за тях няма да искат от Бойко
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 гадно

    41 5 Отговор
    След 30 години безхаберия резултатите са такива всичко оставено на самотек се руши, жалко за хората живеещи там.
  • 4 Последния Софиянец

    2 35 Отговор
    В снега няма как да се работи .

    Коментиран от #16

  • 5 лют пипер

    28 9 Отговор
    Нали ТКП-ка ви каза да ходите пеш по пътя? Ходете,стига с тия коли,бъдете без отровни емисии във въздуха! Кире канадеца е каратист и ходи бос.
  • 6 Три града

    16 0 Отговор
    Най важната и основна тема в държавата е всеки с царска корона. В короната са парите и директно и косвено през извънредното положение. Преборят ли народа веднъж ще си постигнат всички цели. Тяхната приказка ще се сбъдне...

    Коментиран от #15

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 5634

    12 12 Отговор
    мачкай кире искаха си го
  • 9 Скоро

    28 18 Отговор
    Ще търсите БМБ, и ще се молите да ви управлява, защото може и да не владее езици като Кире Канадецо, но му пука за собствения му народ, Кире Канадецо е израснал в богата и Отчуждена Канада, и му е все едно дали бай Ахмед от Триград ще си носи хляба 3 км пеш, или ще има път, все още няма приет бюджет за 2022г., актуализация на минималната заплата за 2022г.все още няма, или както беше казал в поста си във Фейсбук Кеворк Кеворкян "Здравей случайни ми Кирчо, скоро с 200 ще си тръгнеш към Канада". С една дума Кирчо, чака заповедите от Козяк, и когато оттам му кажат, ще има път до Триград, така че стискай те палци, Янките да се смилят над вас.

    Коментиран от #13

  • 10 Тракиец

    21 1 Отговор
    Пътя ще го оправи Киро ама първо 4 моста над Дунава и три тунела под Стара планина.Ще почакат малко.

    Коментиран от #18

  • 11 Абе мисирки

    18 4 Отговор
    На тоя кабинет е възложено да принуди харата да се ваксат,нищо друго,не знам с кой акъл са гласували за тия
  • 12 SH BG

    17 2 Отговор
    Щом за МС на кире канадския лъжец проблем с пътя не съществува, МС на кире канадския лъжец ще бъде изчегъртан от пътя...!!!

    Дааа...!!!
  • 13 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Скоро":

    Искаш да кажеш,че американците командват Киро,когото Радев издигна и в чийто кабинет е Нинова и Рашков и ред такива.Странна логика имаш,или като виждате,че нашите не стават,да ги пришием към американците,че да не носим отговорност.

    Коментиран от #17

  • 14 .....

    12 3 Отговор
    Не харесвам борисов, но се оказва прав - тези и рдна велоалея нвма да направят.
  • 15 .......

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Три града":

    За паниката и извънредното положение имаш 3 млрд. лв. причини да си прав. И това са причите само за 22 г. Сега се краде яко наша пара!
  • 16 дали е така

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    ако беше във вашето село софия дали щеше да е така и дали нямаше да има извънредно заседание за ремонт на пътя ??? но нали дупедавците нямат работа на там и не си дават зор да правят пътя … все пак това са пари от които някой трябва да се откаже понеже вече парчетата от пая са разделени !!!
  • 17 трябва да си

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    много много заблуден за да си мислиш че американците ще дадат властта на русия !!! тези които изброяваш са чисто и просто слуги на американо-еврейското сатанинско управление и наши преки робовладетели !!! та не че се заяждам но съм засичал не един и два неадекватни коментари от този ник така че явно имаш перде и невиждаш добре какво се случва!!!

    Коментиран от #24

  • 18 по скоро

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Тракиец":

    Не си разбрал ще прави 4 тунела под Дунав и 3 моста над Стара планина
  • 19 Мунчо

    8 8 Отговор
    Наричате го както искате Бойко, но този път за една седмица щеше да е готов, ако беше той... Е може би щяха да приберат някой лев в повече, но хората щяха да са доволни! А сега хем крадат яко, хем и кокошарник няма да направят... Ама нищо де, трябва да се видят какво представляват "умните", които бяха избрани от още по-умните от тях.. 😂😂😂
    А на мястото на Бойко няма и да искам да се върна сега... Ще чакам хуууубаво да се омажат с л... на управляващите, както и избирателите им...

    Коментиран от #20, #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Мунчо":

    ГЕРБ и Бойко - значи ХЛЯБ И РАБОТА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...Всичко друго е "пунта мара"....Некадърниците се дразнят от Бойко, заради строежитe на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н., c кoeтo ги кaрa дa ocъзнaят cвoятa нeпoтрeбнocт кaтo хoрa.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Факт

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Премиерът с мобилния офис досега щеше да е разрешил казуса. Само че суверенът си го сложи сам!
  • 24 Казуар

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "трябва да си":

    По време на живковизма във всяко българско министерство имаше кабинет с надпис- съветски специалист. Специалист от КГБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове