Last news in Fakti

19 Май, 2013 16:35 1 654 0

Застреляха жена политик в Пакистан

  • карачи-
  • партия-
  • избори-
  • имран хан-
  • захра шахид хусаин-
  • наваз шариф
Застреляха жена политик в Пакистан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вицепрезидентката на Пакистанското движение за справедливост – една от най-влиятелните партии в страната, беше убита в Карачи, съобщи Би Би Си.

Захра Шахид Хусаин излизала за работа от дома си, когато до нея се приближили трима мъже на мотоциклети и я нападнали. Мислейки, че искат да я ограбят, тя им подала дамската си чанта, но получила два изстрела в главата, свидетелстват очевидци. Хусаин починала в линейката на път за болницата.

Мотивите за убийството не са изяснени и засега не се знае дали то е извършено при опит за грабеж, или е политическо. Пакистанското движение за справедливост беше основен конкурент на победилата на скорошните парламентарни избори партия на бившия премиер на страната, припомня медията.

Бившата звезда на крикета Имран Хан, понастоящем лидер на Движението, заяви, че отговорността за престъплението лежи на опонентите му от Мюсюлманската лига на екс министър-председателя Наваз Шариф и нарече убийството „терористичен акт“. Критиците обвиняват Лигата във връзки с радикалните ислямисти, докато партията на Имран Хан се бори за превръщането на Пакистан в светска държава.  

Си Ен Ен припомни, че днес в 43 избирателни района в страната, включително в Карачи, трябваше да се състои повторно гласуване. Това решение беше взето от избирателната комисия, след като правозащитници докладваха за множество нарушения по време на вота за парламент и регионални законодателни органи на 11 май.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА