Last news in Fakti

12 Април, 2022 15:45 2 283 10

"Терминал" : Руснак се настани на летището в знак на протест

  • летище-
  • терминал-
  • протест

Жител от Сиктивкар заживя на летището в знак на протест за невърнати неща

"Терминал" : Руснак се настани на летището в знак на протест - 1
Снимка: Shutterstock

Мъж от Сиктивкар се самонастани на летището и отказва да напусне сградата в знак на протест заради невърнати вещи, съобщава БНК.

Виктор Кейхел се е вживял в роля от филма „Терминал“ и не е напускал сградата на летището в Сиктивкар повече от година. Човекът трайно си живее в терминала, пише Лента.ру.

Ръководството на летищния терминал опровергава твърдението на руснака, че уж не са му върнали лични вещи, оставени без надзор през 2017 г. Отбелязва се, че мъжът е жител на Република Коми и има постоянна регистрация в село Часово, Сиктивдинска област, където преди това е живял в апартамент, наследен от майка му. Администрацията покани служители на обществени организации да поговорят с Виктор Кейхел, за да разберат причините за нежеланието му да напусне летището и терминала и да му окажат помощ. Предложено му бе да се върне в собственото си жилище или да го насочат към елитен пансион, но мъжът категорично отказва.

Пътниците многократно се оплакват от Кейхел, отбелязвайки неговия непривлекателен и неподдържан външен вид. Ръководството на летището многократно се обръща към транспортната полиция да предприемат действия - в резултат на което мъжът е глобен и изпратен за преглед в психиатрична болница. Преди това протестиращият няколко пъти е привличан под наказателна и административна отговорност, но няма законови основания да се ограничава присъствието му в сградата на летището - това е заключението на транспортната прокуратура след ревизия. Кейхел е инвалид, така че администрацията се въздържа от намеса на правоприлагащите органи.

Кейхел продължава да оставя личните си вещи разхвърлени и без надзор за дълги периоди от време, което нарушава изискванията за авиационна сигурност. Изхвърлените от него неща се проверяват и съхраняват като безстопанствени, за факта на изземването се съставя протокол. На Виктор му се връщат вещи само и изрично по негово желание в присъствието на транспортна полиция. В момента на получаване Виктор проверява съдържанието и потвърждава получаването без рекламации с подпис. Служителите на летището многократно са го молели да спре да оставя храна, остатъци от храна, отпадъци и други предмети по седалките, на което мъжът реагирал с обиди и нецензурни жестове.

През март друг жител от Среднеуралск също се настани във вход пред вратата на апартамента си. Мъжът не можел да се прибере вкъщи заради планината от боклук, която блокирала прохода и спал на изтривалката цяла седмица. Съседи се свързали с управляващото дружество, но служителите му не успели да поправят ситуацията и да накарат мъжът да се прибере у дома, пише Лента.ру.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    5 3 Отговор
    Този провокатор - на рейса и в Украйна.
  • 2 Ситка

    3 0 Отговор
    Чукча не читател,чукча писател.
  • 3 Мюмюн (Майкал)

    4 1 Отговор
    Сиктивкар ми звочи кат....ай сик.т.и.р.

    Коментиран от #9

  • 4 Теодор Рузвелт

    4 1 Отговор
    Руски ценности
  • 5 Хах

    4 1 Отговор
    Какъв протест ве,човека просто не е наред и там му е харесало.Половината човеци на тая звмя са подобно положение нарича се неравенство
  • 6 Станко

    1 0 Отговор
    Авторката на статията се казва Оля Ал Ахмед....
  • 7 Соломон Гащи

    1 0 Отговор
    Махайте го тоя пияница от летището бе!!!
  • 8 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор
    Тоя юнак снимка няма ли?
  • 9 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мюмюн (Майкал)":

    Да не се окажеш Митко накрая?

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания