Last news in Fakti

16 Април, 2022 09:25 1 196 20

Байдън и Камала си подадоха данъчните декларации

  • сащ-
  • джо байдън-
  • камала харис-
  • данъци

Американският президент Джо Байдън и вицепрезидентката Камала Харис огласиха данъчните си декларации за 2021 г.

Байдън и Камала си подадоха данъчните декларации - 1
Снимка: Shutterstock

Американският президент Джо Байдън и съпругата му Джил са спечелили 610 702 долара през първата си година в Белия дом и са платили 150 439 долара федерални данъци върху доходите. Това представлява ставка от 24,6 процента за 2021 г., което е доста над средното ниво от около 14 процента, съобщава Асошиейтед прес.

Сумите са сходни на тези от декларациите на семейства Байдън от 2020 г., когато те са спечелили 607 336 долара по времето, когато той беше кандидат за президент. Тогава те са обявили ставка от 25,9 процента на федералния данък върху доходите.

Средният доход на домакинствата в САЩ през 2020 г. е бил 67 521 долара през 2020 г., според данни от преброяването.

И през двете години се отчита съществен спад спрямо приходите на семейство Байдън от 2019 г., когато те са били близо 1 милион долара, основно от продажби на книги, речи и преподавателските им позиции в Университета в Пенсилвания и Общинския колеж на Северна Вирджиния.

Джил Байдън все още преподава във Вирждиния.

Двойката е дарила 17 394 долара на десет различни благотворителни организации през 2021 г. Най-голямото дарение е било в размер на 5000 долара за Фондацията "Бо Байдън", неправителствена организация, която се бори срещу насилието над деца и е кръстена на сина им Бо, който почина от рак на мозъка през 2015 г. на 46-годишна възраст.

За втора поредна година Байдън публикува данъчните си декларации от Белия дом, като по този начин възстанови традицията президентите да публикуват декларациите си, след като бившият президент Доналд Тръмп не го направи, отбелязва АП.

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис и съпругът ѝ Дъглас Емхоф също са подали данъчни декларации за 2021 г. и декларации за доходите си в щатите Калифорния, Ню Йорк и в окръг Колумбия, посочва ДПА.

Според Белия дом Харис и Емхоф, който е адвокат, са обявили доходи от около 1,66 милиона долара за 2021 г., върху които са платили данък от около 700 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка 🇷🇺

    9 1 Отговор
    Това трябва да го възприеме като Явлението на Христа пред влъхвите, да бием по едно чело в земята и да бегаме и ние да подаване туй дето го нямаме? Тя касичката празна бе Миме.

    Коментиран от #9

  • 2 Павел пенев

    15 3 Отговор
    Този корумпиран психопат включил ли е парите откраднати от него и от сина му Хънтър от Украйна в данъчната си декларация в размер от 10 милиарда долара?

    Коментиран от #10

  • 3 mojo

    9 0 Отговор
    Ама ний всинца искаме да видим декларацията на мис Бикини Борислава Йовчева ! Че даже и на ББорисов / ама с чекмеджетата и саковете / !
  • 4 Вие свободни журналисти ли сте

    15 1 Отговор
    Защо всеки ден ни занимават с президента на тази държава
    Какъв ни е той на нас та постоянно трябва да ни го завирате в очите
    Дайте нещо от това което е казал президентът на Буркина Фасо например

    Коментиран от #7

  • 5 ЧЕКМЕДЖЕ

    11 1 Отговор
    Дали тези двама видни миролюбци и демократи имат кредити ? Трудно ли е да се повярва , че в САЩ някой може да живее без да е на кредит ?
  • 6 ЛегнаЛангеЛ

    14 2 Отговор
    С какво американските бомби и куршуми са по-хуманни и демократични от руските ? Да питаме ли в Афганистан и Ирак , в Либия и Виетнам например ?
  • 7 Хахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Вие свободни журналисти ли сте":

    И аз това се питам. Вече зная отговора! Понеже на краварника, му "треперят крачолите" и се мъчат всячески да си подържат рейтинга, на "Богопомазаните". За личните президенти, не се говори толкова в Европейските държави, колкото за обора и неговия изкуфялник! Във всички държави, подвластни на Америка, медиите не спират да гърмят. Байдън тъй, Байдън иначе.... Елементарни са направо. Обаче, Америка използва, едни и същи за манипулация, вече сигурно цял век. И дойде мигът в който, това вече има гръмотевичен обратен ефект. Масово хората започнаха да ги намразват. Същото е като с рекламите на Нова и БТВ. Толкова пъти ги натрапиха, че хората намразиха продукта, заради рекламата!
  • 8 Пародия

    8 2 Отговор
    Вчера се здрависваше с въображаем събеседник след речта си.И това не е колаж.В тубето има доста клипчета с това ,,събитие"
  • 9 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иванушка 🇷🇺":

    Ти като нямаш, така го разбирай. Който има да го разбира както той си знае.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стоян Александров

    8 1 Отговор
    Браво. Страхотно. Голяма новина е това. Господарите Ни си подали даначните декларации. Какво падение. Каква низост. Жалко е това. Срам ме е вече много еййй. Отказвам се вече да пиша. Безмислено е. Няма и да чета повече тук.
  • 12 на деда жо

    5 1 Отговор
    Не му ли е време да си подава декларацията към Господа , изповед и се вика .
  • 13 Някой

    5 0 Отговор
    Това защо трябва ни занимава и да бъдем информирани за него?

    Коментиран от #15

  • 14 Да попитам - тази печалба е отделно

    4 1 Отговор
    ... от МИЛИОНИТЕ които откраднаха със сина си ( Хънтър Байдън ) от Украинската Газова Компания , НАЛИ ?
  • 15 ами защо

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    За да видим " демократичността " на САЩ , в случая , иначе в друго не можем да я видим .
  • 16 Тъпчо

    2 1 Отговор
    Не трябваше ли заглавието да е "байдън и камила си подадоха данъчните декларации след като на 24 февруари русия обяви пълномащабна непредизвикана война срещу украйна"?
    По принцип това ни се натяква на нас читателите от всяка статия за шащ.
  • 17 абг

    2 1 Отговор
    В САЩ вече десетки милиони хора не подават данъчни декларациѝ, защото до ден днешен няма такъв закон, който да те задължава да го правиш. Ако обаче подадеш декларация и после не платиш те вкарват в затвора. Затова е нужно да дават по телевизора как "първите" си подават декларациите, щом го дават по телевизора значи е законно.
  • 18 незнайко

    2 1 Отговор
    Каква пошлост !!! Дарили 17 000 долара, те подиграват ли се с хората ???
  • 19 Баце

    1 1 Отговор
    По-интересна е тая на младия Бай Дон.
  • 20 Neznaiko

    0 0 Отговор
    Досега не е имало политик в света от калибъра на Джо Байдън - и народната любов е видима навсякъде - по стадиони и спортни площадки, където фановете и на двата отбора са единодушни в подкрепата си, скандирайки и пеейки "ФЙБ, ФЙБ, ФЙБ". Портрета му виси по бензоколонките с неговият крилат девиз "Аз го направих. Това се дължи на мен - И дид тхат, Тхис ис алл он ме!" (може да се е понаучил от наш бат Бойко)

    Никои в Америка досега не е получавал 81 милиона бюлетини. Реални на 100% бюлетини!!! Е избирателите са доста по-малко, но това са само дребни подробности.

    Това е страната на неограничените възможности - в исторически за тях момент те избраха за върховен съдия чернокожа жена, която обаче не може да дефинира думата "жена", защото не е биолог, но пък гледа с много добро око към педофилите...