Last news in Fakti

17 Април, 2022 13:33 2 792 21

Руски суперяхти плават въпреки санкциите

  • суперяхти-
  • руски-
  • плават-
  • санкции-
  • турция

Действията на САЩ и техните съюзници са разпръснали руските яхти към места, които се възприемат като по-малко вероятни за конфискуване

Руски суперяхти плават въпреки санкциите - 1
Снимка: БГНЕС

Суперяхтата Clio на руския алуминиев милиардер, Олег Дерипаска, отново е в движение, след като беше закотвена край Малдивите. Неговите връзки с Владимир Путин го поставиха в списъците със санкции, но явно това не му попречи да закотви плавателния съд за 65 млн. долара в Гючек, Турция.

Според данни за плавателните съдове, анализирани от Bloomberg News, "Clio" е хвърлила котва в турския курорт в събота. 239-метровата яхта се намираше в Индийския океан поне от два месеца.

Дерипаска попадна под санкциите на ЕС в същия ден, в който блокът се насочи към пълнолетните дъщери на Путин. САЩ и ЕС наложиха санкции на магнати и на лица, обвинени, че са дали възможност на Москва да води война в Украйна, информира Bloomberg TV Bulgaria.

Близо дузина яхти вече са конфискувани - италианските власти арестуваха суперяхта на стойност 530 млн. евро, собственост на руския милиардер Андрей Мелниченко. Испания конфискува "Tango" на Виктор Векселберг на стойност 90 млн. долара, както и "Crescent" на стойност 600 млн. долара, за която се смята, че принадлежи на Игор Сечин, ръководител на базираната в Москва петролна компания "Роснефт".

Според компанията за космически анализи и данни Spire Global Inc. действията на САЩ и техните съюзници са разпръснали руските яхти към места, които се възприемат като по-малко вероятни за конфискуване на плавателни съдове за развлечение, включително части от Близкия изток и Карибския басейн. Мегаяхтите, притежавани от руснаци, съставляват до 10% от световния флот, според наблюдателя на индустрията The Super Yacht Group, предаде BG ON AIR.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нещо не е наред

    16 5 Отговор
    Как може една яхта да струва 600 милиона?!

    Коментиран от #15, #17

  • 2 Теодор Рузвелт

    7 21 Отговор
    Плават там където могат това е тяхния Изток, не виреят руски таралясници на територията на Запада, тук виреят санкции са руското желязо плуващо в водите
  • 3 Каскета

    16 13 Отговор
    В Сирия, Северна корея и Еритрея няма опасност за руските яхти.
  • 4 кабел

    17 4 Отговор
    Руски суперяхти плават въпреки санкциите. НЕ ЗНАМ,ЧЕ ЯХТИТЕ МОГАТ ДА ХВЪРЧАТ.
  • 5 Колчо

    22 2 Отговор
    А нашите фрегати са с изчерпан ресурс и липса на резервни части.
  • 6 Фактите

    9 19 Отговор
    Чува се, че е възможно Америка да направи със замразените пари на клептократа Путин това, което направи със замразените пари на Афганистан: половината да се дадат на Украйна за възстановяване и половината за хуманитарни нужди на осиромашелия руски народ
  • 7 Русия да обяви награда за главата Джо

    17 14 Отговор
    17.04.2022


    90 Коалиционните сили предвождани
    22ОТГОВОР
    от РУСИЯ нанасят съкрушителен удар по
    Фашистко американска сган!!!
    Дядо баидсн тумора на простатата расте
    Паркинсона го събаря с голяма скорост!
    Блинкен се готвел да го предаде и да съдейства за свалянето му.
  • 8 Анонимен

    31 1 Отговор
    Тия имат повече яхти от колкото воени кораби
  • 9 "Санкциите" са за

    19 2 Отговор
    баламурниците!
  • 10 рашист

    27 16 Отговор
    Рашистите вместо да строят училища и болници и да си оправят кочината, в която живеят, купуват яхти и бомби.

    Коментиран от #14

  • 11 Никой

    11 14 Отговор
    РуSSките орки ще ядят дюнер и турска ракия "Текирда ракъ голд".Ще посещават много вълнуващи дестинации с предимно туземно население.
  • 12 Ротшилд

    15 0 Отговор
    Дерипаска е наше момче, чирак на Новия световен ред. Хубав еврей - санкции не го ловят.
  • 13 Иванушка 🇷🇺

    7 3 Отговор
    Моментално да се Национализират и попълнят пооределия напоследък Руски Военноморски Флот. В.В.П.
  • 14 само питам

    13 5 Отговор

    До коментар #10 от "рашист":

    ти що плачеш на чужд гроб? а не се видиш че живееш в мизерия краварскоТРОЛЧЕ?
  • 15 Яхта

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Нещо не е наред":

    От западна Европа я е купил нали?
  • 16 Пъци

    4 5 Отговор
    Е ,не разбирам,по какво се различава "Руския мир" от американския ?По това, че в единия не харесват обратните и стрелят по несъгласните да ги "освобождават",а другите нямат нищо против обратните и също стрелят по тези които считат,че им нарушават интереса?Ами то излиза че се води война между капиталиси които не харесват гейове и капиталисти които харесват гейове.А иначе всички искат парите на другите.Останашите нека се избиват,те парите някак ще си ги разделят.
  • 17 Komapak

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нещо не е наред":

    Това са едни дворци, които плават с размерите на малък търговски кораб. Имат по две хеликоптерни площадки, собствен басейн и каквото може още да ти хрумне. Заплатата там е 10000 долара на месец за поддържащия персонал и около 25000 за капитана. Информация от първа ръка от яхтата на саудитския крал.
  • 18 Д-р Мушков 4-и км

    2 2 Отговор
    Потапяй.
  • 19 незнайко

    4 0 Отговор
    Защо не арестуват яхтите и самолетите на ШЕЙХОВЕТЕ, които са спечелили парите си по същия начин ??? ОТ ПРОДАЖБА НА НЕФТ !!!
  • 20 Дъ-Ге

    4 0 Отговор
    Цял свят се безпокои как така може вече да няма неприкосновеност на частната собственост и да се конфискуват яхти на частни лица и бизнесмени на основание приятелство или познанство с определени хора. Тези явни кражби на чужда собственост едва ли водят до някаква "възпитателна" или "възпирателна" роля, а ще консолидират руснаците. Мисля си, че запада щеше да спечели много повече ако предложи "специални" оферти на руските бизнесмени да изкарат целия си капитал на запад, което със сигурност щеше удари под кръста руската икономика. Но както винаги сме се убеждавали капитала гледа най-късата страна към печалба и това е кражбата. Днес узаконяват държавната кражба по повод на чужда собственост в особено големи размери на основание "война" и непреки отношения към нея, но утре може да се осъществи кражба на основание "неправилно" мислене към пола, членство на партия, която е опозиционна или пък открита или скрита симпатия.
  • 21 Шегички бе Уили

    2 0 Отговор
    Само за информация на автора - най-голямата яхта в света е Azzam на шейх Khalifa bin Zayed Al Nahyan и е дълга 180 метра. Clio е дълга 239 фута (72,8472 метра), а НЕ МЕТРА! Освен това НЯМА нито една "конфискувана" яхта на руски милиардер - има само блокирани такива!
Новини по държави: