Last news in Fakti

18 Април, 2022 17:45 1 479 2

Почти всички жители на индонезийския остров Ява са с антитела срещу ковид

  • индонезия-
  • ковид-19-
  • ява-
  • антитела-

Изследване показва, че 99 процента от жителите на най-населения индонезийски остров имат антитела срещу коронавирус

Почти всички жители на индонезийския остров Ява са с антитела срещу ковид - 1
Снимка: Оля Ал-Ахмед

Почти всички жители на най-населения индонезийски остров - Ява - имат антитела срещу коронавирус, които се дължат на комбинация от предишна инфекция и ваксинация срещу вируса, предаде Ройтерс, като се позова на изследване, поръчано от правителството.

Изследването е осъществено миналия месец и обхваща 2100 жители на остров Ява, дом на 150 милиона индонезийци, и на най-популярната туристическа дестинация в страната – остров Бали.

Резултатите показват, че 99,2 процента от хората имат антитела срещу коронавируса, а количеството антитела при 6 на сто от изследваните се е увеличило спрямо декември.

Панду Рионо, епидемиолог в Индонезийския университет, провел изследването в сътрудничество с министерството на здравеопазването, днес каза пред Ройтерс, че отчетеното повишение се дължи на засилването на кампанията за бустерни дози в страната.

През февруари разпространението на варианта Омикрон доведе до рязък скок на новите случаи в Индонезия, но след това инфекциите значително намаляха. Около 60 процента от 270-милионното население на Индонезия са били ваксинирани.

Изследване от декември, проведено сред 22 000 души от цялата страна, показва, че по това време антитела са имали 86 процента от населението.

Индонезия, в която живеят 13 процента от мюсюлманите по света, неотдавна облекчи мерките срещу коронавируса и отмени карантинирането на чуждестранни туристи, както и наложената в продължение на две години забрана за традиционното масово напускане на страната по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Резултатите от последното изследване се доближават до тези във Великобритания, където към средата на миналия месец антитела са имали почти 99 на сто от пълнолетните.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Komapak

    2 0 Отговор
    На Ява и Борнео не знаят дори колко са те чак знаят колко имат антитела. Чиста манипулация!