Last news in Fakti

19 Април, 2022 12:05 1 572 2

Кипър иска бързо репатриране на нелегалните мигранти

  • кипър-
  • репатриране-
  • нелегални-
  • мигранти-
  • никозия

Никозия иска да ускори процедурите по репатриране на нелегални мигранти и да засили контрола върху буферната зона на острова

Кипър иска бързо репатриране на нелегалните мигранти - 1
Снимка: Shutterstock

Кипър иска да ускори процедурите по репатриране на нелегални мигранти, съобщава електронното издание на кипърския вестник „Филелефтерос“.

Темата ще бъде сред обсъжданите на заседание на правителството под председателството на президента Никос Анастасиадис, което ще се състои днес и акцент в него ще е миграционната политика.

В последните години в Кипър се регистрира засилване на миграционния поток. Показателни за ситуацията са данните за поискалите убежище чуждестранни граждани. Ако през първите три месеца на 2021 г. подадените заявления за убежище са били 1631, то през същия период тази година те са били 5500. Данните показват, че 90 на сто от мигрантите пристигат в южната част на острова от северна част, преминавайки през буферната зона.

За да ограничи потока на мигранти, правителството планира изграждането на телена ограда по протежение на разделителната линия, поставянето на камери за видеонаблюдение и създаване на специализиран екип, който да локализира мигранти, опитващи се да преминат от северната към южната част на острова.

По отношение на репатрирането на мигранти има известен напредък, тъй като през тази година броят им е по-голям. Въпреки това обаче се изисква намесата на министерството на външните работи, което да подпише споразумения за връщане на чуждестранните граждани в родината им.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    1 3 Отговор
    Дърт грък харесва повече уукраинки
  • 2 Долу турция

    1 0 Отговор
    Cанкции до дупка за страната-трафикант на нещастни хора от Африка с държавната авиокомпания!!!