Last news in Fakti

23 Май, 2013 14:16 1 627 0

Застреляха почетен консул на Чечня в Анкара

  • чечня-
  • почетен консул-
  • застрелян-
  • анкара

В Анкара беше застрелян местният бизнесмен Медет Унлю, който се представяше за почетен консул на непризнатата Чеченска република Ичкерия, съобщи Hurriyet Daily News. На тази длъжност той е бил „назначен“ от чеченския сепаратист Абдул Халим Сайдулаев, приемник на убития Аслан Масхадов.

Убийството е станало снощи (22 май) в центъра на града. Унлю е бил ликвидиран с изстрел в главата от пистолет със заглушител в собствения му офис, който той обявявал за консулство на Чечня. Предполага се, че престъпниците са били двама – единият е непосредственият изпълнител на разправата, а другият го е чакал в лека кола на улицата.

Засега убийците не са идентифицирани. Според TurkTime, издирването е затруднено, тъй като камерите за видеонаблюдение не са „хванали“ номера на автомобила на заподозрените.

Роднини на жертвата са заявили, че лидерът на Чечня Рамзан Кадиров може да е съпричастен към престъплението. По техните думи, напоследък Медет Унлю бил в обтегнати отношения с обкръжението на Кадиров. Те сами открили тялото му в офиса,след като не се върнал от работа. 

Изданието отбеляза, че наскоро тв интервю на Унлю, в което той защити обвинените за терористичната атака в Бостън братя Царнаеви, е предизвикало резонанс в Турция. В него бизнесменът казва, че братята са били набедени, а Чечня се свърза с тероризма незаслужено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: