Last news in Fakti

25 Април, 2022 10:35 1 100 5

Мевлют Чавушоглу: Бразилия е най-големият търговски партньор на Турция в Латинска Америка

  • турция-
  • бразилия-
  • мевлют чавушоглу-
  • партньор-
  • търговия

Двете страни имат за цел да увеличат обема на двустранната търговия

Мевлют Чавушоглу: Бразилия е най-големият търговски партньор на Турция в Латинска Америка - 1
Снимка: Shutterstock

Бразилия е най-големият търговски партньор на Турция в Латинска Америка и двете страни имат за цел да увеличат обема на двустранната търговия, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, който в периода 23-29 април е на обиколка в Южна Америка, съобщава Анадолската агенция.

На церемония по откриване на турско генерално консулство в Сао Пауло в неделя Мевлют Чавушоглу каза, че сегашният обем на двустранната търговия от пет милиарда долара е далеч под потенциала на двете страни.

"Сао Пауло е важен търговски, финансов, логистичен и културен център не само за Бразилия, но и за Южна Америка. Не е случайно, че единственото ни генерално консулство в региона е тук", заяви Чавушоглу, който днес ще има срещи в столицата Бразилия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОПА БРИКС

    8 0 Отговор
    РАБОТАТА ЗА САЩ И ГEЙPOПКAA OTВА У РЯКАТА.
  • 2 Ддр

    4 9 Отговор
    Брех!факти ,ако може да ни осведомите за най големия търговски партньор на Молдова😀😀😀.Много ми е важно,и на Словакия,също и на Финландия,но най-много ме интересува Мозамбик и нейния най голям търговски партньор в латинска Америка.,,👋👋👋
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Soykırım

    1 11 Отговор
    За дипломатическия инцидент, причинен от Чавушоглу вчера в Уругвай, избирайки да се обърне срещу протестиращите срещу арменския геноцид и да ги „поздрави“ с фашисткия поздрав на националистическите убийствени сиви вълци, кога ще ни кажете? Президентът на Уругвай вече направи изявления, в които осъди нечовешкото поведение, а турският посланик е извикан за обяснения.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: