Last news in Fakti

25 Април, 2022 11:20 825 8

Турция върна в Афганистан 227 мигранти, влезли незаконно в страната

  • турция-
  • афганистан-
  • мигранти-
  • нелегални-
  • малатия

След възобновяването на чартърните полети от летището в Малатия, 681 нелегални мигранти са били върнати в Афганистан

Турция върна в Афганистан 227 мигранти, влезли незаконно в страната - 1
Снимка: Shutterstock

Турски официални представители съобщиха, че 227 афганистански граждани, които са влезли нелегално в Турция, са били върнати в неделя с полет в Афганистан, предаде Анадолската агенция.

Агенцията отбелязва, че усилията на правителството за борба с нелегалната миграция продължават, а нелегалните мигранти са задържани за кратко в центрове за репатриране преди да бъдат върнати в страните по произход.

Местната служба за миграция съобщи, че самолетът с афганистанските мигранти е отлетял от окръг Малатия (Източна Турция) към столицата на Афганистан Кабул.

След възобновяването на чартърните полети от летището в Малатия, най-малко 681 нелегални мигранти са били върнати в Афганистан, посочва Анадолската агенция.

Турция е ключова транзитна точка по пътя на търсещите убежище и на мигрантите, които искат да достигнат Европа, за да започнат нов живот, бягайки от войни и преследване. Турция е приела четири милиона бежанци – повече от всяка друга държава в света, и предприема нови мерки за сигурност по границите, за да предотврати нов приток на мигранти, посочва Анадолската агенция.

В. „Тюркие“, цитиран от ТАСС, съобщава днес, че Турция планира да върне 1,5 милиона бежанци в Сирия през следващите 15-20 месеца. Бежанците ще бъдат изпратени в освободените от терористи райони, пише „Тюркие“. По данни, съобщени на 22 април от министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, в Турция живеят над 3,7 милиона сирийци.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така се прави

    7 3 Отговор
    Не като у нас укрите директно по луксхотели и Рашков каза, че нямало как да се разбере кой какъв е. Сега пък се чудят как да ги изгонят. Мигрантските центрове за какво са.

    Коментиран от #2

  • 2 pbdan

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Така се прави":

    Кое се прави така? Украинците с чартърни полети Бургас - Киев ли? Напиши в гугъла "афганистански бежанци", а после "украински бежанци" на изображения и потърси 10-те разлики.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Гугъл

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "pbdan":

    Той ползва само Yandex.ru
  • 4 Какво да ти обяснявам

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "pbdan":

    Държавата ни отдавна е изтървана и чакай да видиш какво ще стане в близките години.Който е жив де.

    Коментиран от #6

  • 5 Тиквата2

    8 0 Отговор
    Останаха още 8 милиона сирийци,афганци .пакистанци,иранци,иракчани,африканци и др.
  • 6 pbdan

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Какво да ти обяснявам":

    Какво ще стане ли? Ще има и руски бежанци в Поморие, Обзор, Влас и 100 хил. купени от руснаци апартаменти. А разликата е, че едните са 99% млади мъже изоставили приятелки, жени и деца, а другите са повечето жени и деца пристигнали с автобуси или собствени коли през КПП. Афганите са минали нелегално границата, искат да карат на социал цял живот на Запад, не са образовани, искат джамии, опипват жените и мн. други "екстри".
  • 7 МалаТия

    2 1 Отговор
    Случаино ли е това гр. Малатия е една от НАТОвските военновъздушни бази намиращи се на турска територията.
  • 8 бай Село

    1 0 Отговор
    Що ги връщате нали са ни братя християни дего Киро да ги настани по хотелите..
Новини по държави: