Last news in Fakti
  Тема: Украйна

25 Април, 2022 16:23 4 088 30

Русия иска мирно уреждане на ситуацията в Приднестровието

  • русия-
  • министър-
  • андрей руденко-
  • молдова-
  • приднестровие

Руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко каза, че Москва не вижда рискове в Приднестровието и иска мирно уреждане на ситуацията в региона

Русия иска мирно уреждане на ситуацията в Приднестровието - 1
Снимка: Shutterstock

Руският заместник-министър на външните работи Андрей Руденко каза, че Москва не вижда рискове в Приднестровието и иска мирно уреждане на ситуацията в региона, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Нашата позиция остава както досега: ние искаме мирно уреждане на приднестровския проблем при зачитане на териториалната цялост на Молдова и особения статут на този регион", заяви Руденко.

Още новини от Украйна

По-рано заместник-командирът на руския Централен военен окръг Рустам Минекаев каза, че установяването на пълен контрол над Южна Украйна би дало на Русия излаз към Приднестровието


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 факт

    28 32 Отговор
    Ако се наложи Украйна ще ликвидира Приднестровската република и Русия няма да може да и попречи.Руснаците използват вече всички налични сили и средства.

    Коментиран от #10, #25, #30

  • 3 Скорпи

    24 16 Отговор
    Вие,нищо лошо не искате да направите,докато Ви захапе накриво главата....Освободителите......
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 не се връзва

    39 20 Отговор
    Хем искат мир а глей кви глупости правят в украйна.
  • 7 Българка

    40 28 Отговор
    Руският агресор открито обяви намерение да окупира цялата източна граница и да влезе в Преднестровието, където да "освободи" рускоговорящо население. Така че официално обявиха Молдова за мишена. Но явно украинците дават силен отпор , руските орди не напредват и сега се чудят как да замазват с поредни лъжи
  • 8 Бай Ви Бай Дън

    31 22 Отговор
    След като се изтеглите от Донбас и Крим, ще си говорим за мир.

    Коментиран от #11

  • 9 Теле

    14 5 Отговор
    Ами да влезнат по желание в РФ
  • 10 Теле

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    Все още пуцат със оръжия с истекул срок. Очаквай нещо ново.
  • 11 крокодила Гена

    29 18 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Ви Бай Дън":

    Само дето путлер затъна до раменете в блатата на Украйна, ни назад ни напред колкото повече мърда повече затъва, обикновено кон като си счупи крак го застрелват от съжаление.
  • 12 Гост

    25 8 Отговор
    Само погледнете след разпадането на СССР какво става...Освободителите ...освобождават или стават умиротворители...в сума ти територии...Чечения...Приднестровие...Нагорни Карабах,...Абхазия...Дагестан......Защитават руското население....мантрата.....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сори

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Истината не е удобна. Спри се. България ще бъде унищожена.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Komapak

    21 10 Отговор
    След като дори спомена Молдова всичко е ясно... РусНАЦИте имат нова цел. Алчна уста трудно се храни, нл и лрсно се задавя...

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 r3v0lv3r

    13 4 Отговор
    Подготвят мира в стил Украйна от рано, ако им се удаде да направят наземна връзка с Молдова, ще гледаме нова освободителна война и втора алея на ангелите.
  • 20 Ами ...

    8 4 Отговор
    Видяхме ги руските "мирни уреждания". 😀
  • 21 Ами ...

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Komapak":

    Има една българска поговорка: "Лакомо д.пе кръв с.ре". 😀
  • 22 Onq bez konq

    5 2 Отговор
    🇰🇴л🇰🇴 пъти мъдературът ми изтрива поста! Пиша отново! Защо ми нарушават правото на свободно изхождане? Дословно: "Как ще ми обясни Корнела, защо не даваме о🇵ъжи🇪 на 🇾🇰🇵🇦й🇭🇦? Иска войната да приключи бързо? Блицкриг?
    Анатолий Дремов от Санкт Петербург снима живота, престъпленията и загубите на 🇵у🇿к🇦🇹 🇦🇵🇲ия, която води 🇧🇴й🇭🇦 в 🇾🇰🇵ай🇭🇦, и публикува тези видеа в социалните мрежи. Това се обсъжда в сюжета на "Настояще време". Дремов е на 25 години. Преди пълномащабната руска инвазия в Украйна той публикува снимки в Instagram от партита и разходки в родния Санкт Петербург. А в Телеграма Дремов води канал, в който говори за ежедневието и живота на ,🇵🇾🇿🇰ите 🇴🇧енни, а също така заснема 🇴🇧енните им п🇵🇪🇨🇹ъпл🇪🇭ия, като г🇵аб🇪жи, на ка🇲🇪🇵🇦. Самият 🇲🇦🇵🇴дер коментира пускането на сюжета по следния начин: "Видеото влезе в сюжета за това как се мотаем в къщата на Укъра. Например, ние плячкосваме, повреждаме имущество, захвърляме всичко. Имам въпрос за Укъра. Защо този имот ти трябва, ако или си мъртъв, или къщата ти ще падне под артилерията, или ще я изгорим? Вие сте странен народ. Докато не унищожим нацистите, бъдете търпеливи."
  • 23 невероятно

    5 5 Отговор
    Руските нацисти искат мир.
  • 24 Просто човек

    5 6 Отговор
    Рашия няма никаква работа в Приднестровието!
  • 25 Григорий Катовскава

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    Трансднестър се образува като един противовес на прибрала та си източна част на Молдова "велика"Румъния,казах велика понеже в Париж тогава победените ги режат без упойка,а савец рус не е от победителите.Победителите се страхуват от Рус+победена Германия-подробности.И за да направи впечатление младото съв.правителство,опирайки се на бунтовното местно население откъсва територия на изток от Блендери,пуска електричество денонощно и показва на румънците кво е съвецка власт.От Трансднестър произлизат и много комуняги,повечето евреи и съседни украинци.След Втора световна Молдавия кисинев е заселена и с още украинци и руснаци.Там Главният е Брежнев.Тва е,че станаха недоразуменията в 91-92 и сега Тараспола Путин почна да си го иска кат бащиния Наоколо селата са българскоговорящи.И с такъв кат сегашно руски ръководство проблемът се утежнява.Няма време за повече.Нито място.

    Коментиран от #27

  • 26 Чапай

    1 5 Отговор
    Сега всички рашисти ,да вземат да обяснят ,кой кого ще нападне .и пак Путлер ще освобождава чужда държава от измислени фашисти и терористи.това вече се изтърка . Всеки вижда че Путлер е един побъркан диктатор ,нищо друго.
    След Молдова да не вземе да поиска и България ,тогава да видим ...
  • 27 Родени там.

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Григорий Катовскава":

    По Карабунар скоро въстание има много българи Почти всички на ръководни постове в румънската компартия.Известни други Панталеймон Бондаренко,ръководи те Ел н Секуритате,известен като товариш Пантуша,Борис Грюнберг,зам.на Секуритате.Агвнт на НКВД,изкарал скорострелна школа в Чврновци в 40-та година,заспал след кат минал границата и го вкарали в затвора.Междувременно Пантуша отрепал с чул в главата Ген.секретар на рум.компартуя Ищван Горещ(унгарец),заслужил доверие на Георгиу-Деж за да оглави Секуритате .Пишат,че в Румъния комунисти няма Шефовете им били унгарци и украинци.Не верно.

    Коментиран от #28

  • 28 Прод.

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Родени там.":

    Понеже оня,дет го пише тва не е чувал за Бг(бехме тж- незабележими).Или,не украинци,а българи Кръстю Раковски,един от Силистра имаше Петре Борила,друг един Първуловбрат му май икономика преподаваше в София).Данните така са нахвърляни,понеже там в Румъния е имало лустрация и в такова положение кат влезеш е нета и все едно влизаш в океан от интересни факти.Само трябва да натиснеш синята думичка.При нас го няма и предположих оня авер,дет често са дърлим с него скоро ще ме изтърка.

    Коментиран от #29

  • 29 Та тва е там

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "Прод.":

    Африка.Опитали се комунистите от Москва да направят нещо.И Африка.На проверката на паспорти-Ял тука!що пушиш.Заприщена!50 долара в щтраф.А бее от тука,а-те ти две кутии Малборо.Ни моо съ излагай.Нел тъй а срам. А бе,те и руснаците си попадат в сферата на критиката,кат им се подкараш так дружелюбната.А бе,така беше поне до преди 7-8 години
  • 30 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "факт":

    Ако слушаш и четеш западни и укро дезинформационни агенции, Русия едва ли не всеки момент ще "капитулира", защото дава "хиляди" жертви всеки ден в Украйна! Ако погледнеш с безпристрастни очи на случващото се..... Какво остана от 35 хил. укро армия само в Мариупол? 2, 3 хиляди в момента по хатакомбите на Азовстал, още толкова в плен, а останалите близо 30 хил. едва ли са се "изпарили"!? По-скоро са в едно друго измерение!
    Какво се случи с наемниците докато спяха в Лвов, Чернигов и по други уж "тайни" места след удари с калибри и искандери? Колко гориво остана за укро армията, колко оръжие, самолети, инфраструктура станаха на старо желязо, някои по самолети и влакове неразопаковани, като доставки.... Хайде малко по-сериозно укрите са пред тотален разгром, танковете дори няма да има с какво да придвижват, ама ако слушаш глупостите на комика, вече са "победили"....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания