29 Април, 2022 15:05 680 3

ЕС приветства формирането на новото правителство в Черна гора

  • ес-
  • европа-
  • правителство-
  • черна гора-
  • ана писонеро-
  • европейската комисия

Европейският съюз  приветства формирането на  новото правителство в Черна гора и изрази очакване, че то ще върне  политическото и институционалното доверие

ЕС приветства формирането на новото правителство в Черна гора  - 1
Снимка: Shutterstock

Европейският съюз приветства формирането на новото правителство в Черна гора и изрази очакване, че то ще върне политическото и институционалното доверие, което е нужно на страната, съобщават черногорските медии.

Говорителката на Европейската комисия Ана Писонеро заяви, че ЕС с нетърпение очаква да работи с всички политици и институции в провеждането на реформите, свързани с ЕС, в конструктивен дух и в съгласие с огромните очаквания на черногорските граждани за напредък в процеса на присъединяване към ЕС.

Много ценим последователния резултат на Черна гора за 100 процентна съгласуваност с общата външна политика и политика на сигурност на ЕС и сме щастливи, че Черна гора ще продължи да стои на същата страна с ЕС, заяви Писонеро за РТЧГ.

Брюксел също така приветства изявлението, че стратегически приоритет на новото правителство ще бъде ускоряване на преговорите за присъединяване на страната към ЕС чрез укрепване на върховенството на закона и осъществяването на икономически реформи с фокус върху борбата срещу корупцията, по-устойчиво икономическо развитие и защита на околната среда.

ЕС приветства формирането на новото правителство в Черна гора
Снимка: Shutterstock

Окуражаваме Черна гора да извлече максимума от Икономическия и инвестиционен план за Западните Балкани. ЕС ще продължи да стои на страната на Черна гора и да я подкрепя в това начинание, заяви Писонеро.

Формирането на новото правителство приветства в Туитър и посланичката на ЕС в Черна гора Оана Кристина Попа.

Очакваме да работим с всички политици и политически институции, за да постигнем напредък в европейските реформи в конструктивен дух и в съгласие с огромните очаквания на черногорските граждани да напредват в процеса на присъединяване към ЕС, заяви Попа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Татарина

    3 0 Отговор
    Влезте и вижте "македонските" телевизии, 68 канала! 3 дето плюят България, 2 дето плюят Сърбия, 1 дето плюе Гърция, 3 албански телевизии, 4 дето са турски сериали, 5 с английски екшън, един ромски, и останалото музика(кючеци) и това е всичко!

    Коментиран от #3

  • 2 GnG

    3 1 Отговор
    Досега Черна гора в НАТО бе ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ за Русия !

    Още един признак, че нангло-саксонците ЖЕЛАЯТ да ЗАПАЛЯТ в Европа НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА !
  • 3 GnG

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Татарина":

    Иван Костов, не трябва ли да бъде ОСЪДЕН и обесен, затова че ПОДАРИ на Македония повече БЪЛГАРСКИ ТАНКОВЕ, отколкото ние имаме сега ?!