Last news in Fakti

29 Май, 2013 16:14 3 205 0

Българското училище в Дубай се разраства

  • училище-
  • българи-
  • дубай-
  • 24 май

Закриването на учебната година се превърна в голям български празник и в далечен Дубай. Децата от училище „Българче” към Генералното консулство участваха в голямо тържество по случай 1150-годишнината от Великоморавската мисия на Кирил и Методий. Празненството събра в сградата на консулството родители и гости, които за пореден път се радваха на таланта и ентусиазма на българчетата, изработили сами от глина букви от глаголицата, както и украсата за тържеството. Овациите бяха и за отдадените на делото преподавателки Дафинка Ангелова и Румина Стоилова, които самоотвержено и с много любов учат възпитаниците си на български език и литература.

Краят на учебните занимания се превърна в един от празниците, с които е наситена богатата културна програма на бързоразвиващото се българско училище в Дубай. Събитията, в които децата са главни герои, събират българите, работещи в ОАЕ и стават повод за приятни изживявания, вдъхновени от тържеството на български дух. Всичко това се случва благодарение на подкрепата и съдействието от страна на Генералния консул Ангел Калинов и неговата инициативна съпруга Елица. През годината консулството ни организира няколко благотворителни изложби с произведения на учениците. Събраните средства бяха дарени в УНИЦЕФ.  С празнични програми децата разтуптяваха сърцата на българите за Коледа, Трети март, Великден, 24 май.

Дейността се разраства, броят на децата, които искат да учат родно четмо и писмо, се увеличава. Училището е одобрено за финансиране по програмата на МОМН за българските училища в чужбина за 2013/2014, което ще позволи разширяването и подобряване на материалната база и обезпеченост.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА