Last news in Fakti

13 Май, 2022 13:23 547 11

Борел: Ядрените преговори с Иран ще се подновят

  • жозеп борел-
  • ядрени-
  • преговори-
  • сделка-
  • иран

Това заяви върховният представител на ЕС за външната политика, Жозеп Борел

Борел: Ядрените преговори с Иран ще се подновят - 1
Снимка: БГНЕС

Върховният представител на ЕС за външната политика каза днес, че вярва, че е имало достатъчен напредък по време на консултациите между неговия пратеник и ирански служители в Техеран тази седмица, за да се подновят ядрените преговори след два месеца безизходица, предаде Агенция Ройтерс.

Преговорите за възобновяване на ядреното споразумение на Иран от 2015 г. със световните сили са задържани от март, главно поради настояването на Техеран Вашингтон да премахне Корпуса на гвардейците на ислямската революция от списъка на САЩ с определени терористични организации.

„Тези неща не могат да бъдат разрешени за една нощ“, каза Жозеп Борел пред репортери на среща на външните министри на Г-7 в Северна Германия. „Да приемем, че преговорите бяха блокирани, сега са деблокирани и това означава, че има перспектива за постигане на окончателно споразумение.“

Общата схема на сделката, която има за цел да съживи споразумението, което ограничава ядрената програма на Иран в замяна на освобождаване от икономически санкции, беше по същество договорено през март.

Оттогава обаче настана хаос след руските искания в последния момент и спора за списъка на чуждестранните терористични организации на САЩ.

„Премина по-добре от очакваното – преговорите бяха в застой и сега те са отново подновени“, каза Борел.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    8 1 Отговор
    Иран отдавна ви свири червен картон на ЕС и САЩ.
  • 2 ТаУмВзе

    3 1 Отговор
    Бюрек, леко са те изпуснали ционистите. Не ти е ясно, какво е Ядрен Иран за Израел. Ще те сменят с още по улав явно.
  • 3 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    3 3 Отговор
    Щом оставяме такива изкуфели корумпета да ни определят бъдещето.....сме про100 идиоти

    Коментиран от #4, #6

  • 4 ТаУмВзе

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Аре са Помисли! Точно чрез коце улавото, краварчето ще ни спретне Майдан. За да се избием по разделение Сами, срещу кравария. Чувате, каквото искате да чуете, но не разбирате до какво води.
  • 5 Ф. ЮР СЕЛФ !

    0 0 Отговор
    Късно е бабо за КИТКА
  • 6 В Сряда Коцето не бе у Парламента. Защо?

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Защото Николай Дренчев не се ПРОТИВОВОСТАВИ срущу дислокацията и обезпечаването на гръцкият разузнавателен самолет в Безмер а коментира условията и размерите по статиите за осигуряване.РЪЙШ ЛИ , за ко СТАА ПРОС ! Коцето влиза в ПАЧКА ! Коцето го нямаше и на Паметника на Съв. Армия . Нямаше го и на 9-ти Май ! Нямашего и на Марша на БЕЗМЕРТНЪЙ ПОЛК ! Коцето сложи в " малкото джобче " Валери Симеонов, Краси Каракачанов , Волен Сидеров и целиян наивен НАРОД ! КОЙ Е Костадин Костадинов с призивите " Да живее България !" , та тя и днес живее ! Страхувам се че Коцета ще е.е ма....та на народа , за кой ли пореден път !
  • 7 Възраждане не възродява :

    0 0 Отговор
    НАРОДНАТА ВЛАСТ и Държавната Собственост ! Коцето такова ВЪЗРАЖДАНЕ не ни е ОБЕЩАВАЛ ! А всичко онова за което народа си мечтае е Плод на Неговите МЕЧТИ и ВЪОБРАЗЯВАНИЯ ! Ти само Стой и Гледай как ще стигнем до " Ахмат СИЛА !"
  • 8 Коцето си е е.ал и на г.за

    0 0 Отговор
    Вятъра ! Беднати е ФАНТАЗИЯТА ! Той е като Луд с Картечница ! Белив ми !
  • 9 Липсата на Коцето в Народното Събрание

    0 0 Отговор
    В Сряда БЕШЕ ход с " КОНЯ" и Жит- Так на Пунта МАРА ! Коцето ПРИЕМА ВКЛЮЧВАНЕТО на България във Военните Операции с Русия ! ЗАЩО ? САЩ и НАТО наливат за целта МИЛИАРДИ ! Лева ли ? Не , бе ! Долари бе , ахмак !
  • 10 Коцето не е Дядо Мраз а ония чичко

    0 0 Отговор
    Кото гушка Майка България, когато го няма Татко !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.