Last news in Fakti

18 Май, 2022 10:10 635 2

Британското правителство подпомага със 120 млн. лири атомната индустрия

  • атомна енергетика-
  • аец-
  • атомни централи-
  • великобритания

Фондът ще ускори новите атомни технологии

Британското правителство подпомага със 120 млн. лири атомната индустрия - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство съобщи, че ще отдели 120 милиона лири за развитие на нови атомни енергийни проекти и ще стимулира конкуренцията в индустрията, за да „отключи“ инвестициите в тази област. Фондът за обезпечаване на атомната енергетика на бъдещето (FNEF) ще помогне за реализиране на правителствените амбиции за одобряване на нови осем атомни реактора до 2030 година.

Фондът ще „ускори новите атомни технологии и ще поощри играчите на пазара“, съобщи правителството. Кабинетът ще „предоставя целеви държавни грантове на конкурентна основа, които да подпомогнат проекти за изграждане на АЕЦ, включително малки модулни реактори, за привличане на частни инвестиции, необходими за реализирането им“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😆😆😆

    1 0 Отговор
    А зелената енергия 🤔
  • 2 ДОСТ

    1 0 Отговор
    НАЛИ НЕ ИСКАТ АТОМНА ЕНЕРГИЯ? ЗАЩО ХВЪРЛЯТ ПАРИ НА ВЯТЪРА? ДА ГИ ДАВАТ НА УКРАЙНА.
Новини по държави: