Last news in Fakti

20 Май, 2022 13:13 683 5

Шарл Мишел ще посети Сараево днес

  • шарл мишел-
  • сараево-
  • босна и херцеговина-
  • балкани

Мишел ще пристигне в Сараево от Белград, където вчера се срещна с президента Александър Вучич

Шарл Мишел ще посети Сараево днес - 1
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел ще се срещне с членовете на Председателството на Босна и Херцеговина и други официални лица и представители на партии по време на визитата си днес в балканската страна, съобщи Танюг.

Мишел ще пристигне в Сараево от Белград, където вчера се срещна с президента Александър Вучич, а посети и един от научно-технологичните паркове, предаде БТА.

От делегацията на ЕС в Босна и Херцеговина съобщиха, че Мишел ще разговаря с босненските официални представители за пътя на страната към Европейския съюз, 14-те ключови приоритета, поставени пред Сараево и регионалната стабилност в контекста на променената геополитическа ситуация, съобщи сараевската телевизия N1.

Сараевският портал Кликс пише, че Мишел няма да посети Мостар, както бе планирано по-рано, заради задължения, които е поел в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    3 0 Отговор
    Нещо молите наред да влязат е ЕС, пканете и турция тя чака от 2009г
  • 2 Сатана

    6 0 Отговор
    Както е тръгнало Еврорайха ще “запали чергата” на Балканите.
  • 3 Иван

    1 1 Отговор
    Да, сега трябва да окажете натиск върху Сърбия да стане русофобска. Да видим дали сърбите ще продадат суверенитета си.
  • 4 Ер до Ган

    0 0 Отговор
    Какво означава френската дума "льохман"? Има ли значение от каква националност е този льохман?
  • 5 Горно Уйно

    0 0 Отговор
    Чудесно! Там ще го чакат Хасо, Муйо и Сульо. Ще го черпят с босанска шльивовица в "Инат кучьа" и ще му потвърдят, че Босна е готова за Европската уния.