Last news in Fakti
  Тема: Украйна

20 Май, 2022 15:18 3 840 96

Кирил Петков във ФАЦ: Шантажът срещу България и трите цели на Путин

  • кирил петков-
  • ес-
  • българия-
  • русия-
  • владимир путин-
  • война-
  • газ-
  • украйна-
  • путин-
  • шантаж-
  • руски газ

Една от целите на Путин беше да докара на власт в България проруско правителство

Кирил Петков във ФАЦ: Шантажът срещу България и трите цели на Путин - 1
Снимка: БГНЕС

Под заглавие "Заедно срещу Русия" авторитетният германски всекидневник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" (ФАЦ) публикува статия от българския министър-председател Кирил Петков. Тук обобщаваме по-важното от анализа на Петков.

"Пред екзистенциален избор сме"

Още новини от Украйна

Войната в Украйна, спирането на руските газови доставки, плановете на Кремъл да всее разкол в ЕС, поведението на България като страна, която е силно зависима от руските доставки - това са основните теми в статията на българския премиер за ФАЦ. На страниците на германското издание Петков подчертава, че руската агресия в Украйна изправя всички, в това число и България, пред необходимостта да направят екзистенциален избор: "избор между зависимостта и суверенитета, между дългосрочната сигурност и краткосрочната стабилност, между либералната демокрация и национализма".

Според Петков със спирането на руския газ за България Путин е преследвал три основни цели. Първо, да дестабилизира едно европейско правителство - още повече, че става дума за правителство, показващо нулева толерантност към корупцията, която, по думите на Петков, е "предпочитано руско средство за оказване на влияние". Второ, да се опита да докара на власт друго, проруско правителство, с което да върне България в руската сфера на влияние. Тук Петков уточнява, че България е страна, в която "има традиционни симпатии към Русия, но която вече е направила своя съзнателен избор за принадлежност към ЕС и НАТО". И третата цел на Кремъл: да посее семето на разкола сред страните от ЕС, като покаже, че в Общността има държави "втора класа" като България, с които Русия може да си позволява подобно нарушаване на договори.

Според Петков българското правителство е осъзнало, че трябва да демонстрира твърдост - и затова незабавно е започнало да търси алтернативи, с които да замести руските доставки. В тази връзка премиерът споменава и договора с Азербайджан, по силата на който България ще може да получава и оттам количества газ, "от които предишното правителство се беше отказало по необясними причини".

В статията си за ФАЦ българският премиер предупреждава, че единството в ЕС и в НАТО не бива да се подкопава чрез двустранни договори за доставка на газ, защото това би означавало да се загърбят стратегическите цели за сметка на пазарни интереси. Петков пледира за съвместни покупки на газ в рамките на ЕС, както и за координирани действия относно достъпа до пристанища и до терминали за втечнен газ. Според българския премиер "сегашната криза изисква смели и умни решения", които за България означават пълен отказ от руския газ в рамките на кратък срок.

"Вярвам, че ще успеем"

В статията си за ФАЦ Кирил Петков казва още, че сега ЕС е длъжен да покаже единство. Но трябва да демонстрира също така, че е способен на практически и бързи действия, с които да реши трудностите, породени от действията на Путин. Само по този начин, според Петков, може да се покаже на Путин, че е безсмислено да атакува по-малките страни от Общността, защото опитите му за дестабилизация ще бъдат отбивани от всички държави съвместно.

"Когато най-силно зависимата от Русия страна в ЕС с годишно потребление от само 3 млрд. кубически метра газ прави всичко възможно, за да се откъсне от тази зависимост - това в крайна сметка е пробен тест и за целия ЕС. Аз вярвам, че ще го издържим с успех", заключава българският премиер.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 работете на вътрешните въпроси

    75 27 Отговор
    Мислихме, че сме избрали икономист от най-висок ранг, а то се оказа поредния доктор Путинолог.
    Ми да бяхме издигнали някой от добре познатите ни путинолози, те имат дълга ситория на хейтене. Явна са най-подходящи за поста.

    Коментиран от #42

  • 3 С.П.

    110 22 Отговор
    Това човече съвсем се оплете и потъва - повтаря като папагал ръждясали вече опорки от Вашингтон - раждясали като стопанина на Белия дом.
  • 4 Теле

    94 19 Отговор
    По лъжи си по добър от насредин ходжа и хитър петър

    Коментиран от #69

  • 5 Кочо

    90 21 Отговор
    Приберете го и му запушете устата! Човека е болен! Не знае какво говори! Спешна психиатрична помощ!
  • 6 Хохо́л Welle

    66 11 Отговор
    тоз нашио не е толкова добре приет в страната си - колкото навън

    или ние грешим някъде или просто там го използват за статист от масовката - демек много сме
    не че не вземат куцо и сакато
  • 7 най добре е да

    67 14 Отговор
    Си подадеш отставката и да върнеш крадените пари,
  • 8 такаетоama

    67 10 Отговор
    как пък нито един не докара про-Българско управление брее как един не дойде не спира да се вихри творбата криворазбраната цивилизация в реалността ни продажна
  • 9 Пич

    46 8 Отговор
    Искате ли да погледнем на войната , както не сме го правили досега ?! Да приемем мача за уговорен ! Имам ли основание , или мисля конспиративно ?! Да видим !!! Може ли войната , да е продължение на пландемията ?! Като нищо !!! Накратко , защото няма място за пространни обяснения , пландемията забави реалната икономика , за сметка на кухите пари , които бяха щедро печатани и раздавани ! Много такива пари , преминаха в правилните ръце , и сега войната ги помпа с истинска стойност шарените хартийки ! Как ?! Като отново , чрез световна инфлация , парите на народите отиват в правилните ръце , но вече , с по добра добавена стойност ! Имат ли и Русия , и САЩ ползи - имат !!! Толкова са много , че разчитам на интелигентността ви , да се сетите ! А вие си скачайте по форумите , и се обиждайте един друг ! Тези , които ме четат , ще си спомнят , че преди време заподозрях същият синхрон , от същите държави , по повод печалбите от пландемията !!!

    Коментиран от #36, #84

  • 10 Грульо

    36 7 Отговор
    "избор между зависимостта и суверенитета, между дългосрочната сигурност и краткосрочната стабилност, между либералната демокрация и национализма"

    Значи от една страна имаме зависимостта, дългосрочната сигурност и либералната демокрация, от другата суверенитета, краткосрочната стабилност и национализма. Определено второто е за предпочитане, особено като знаем от каква лъжлива уста излизат тез думи. :D
  • 11 Селяк

    54 8 Отговор
    Аз какво ви написах вчера, че България е играчката на Европа и е тест за това как Русия ще реагира след отказа на газ, ние сме опитното зайче на Европа, все някой трябваше да го направи и България е достатъчно продажна и слаба за да направи този ход! А на ХариКиро все Путин ми е виновен за всичко, все Путин му е в кривата уста, с него става и с него си ляга! Сигурно и портрет негов има над леглото си! Да вземе да си ходи вече, че само излага България на всякъде!

    Коментиран от #85

  • 12 про100 Киро

    50 10 Отговор
    ЕЙ ТОЛКОВА СЪМ ТЪП ,ЧЕ НАПРАВО КЪРТИМ ГЛУПОМЕРА.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ms-57

    41 9 Отговор
    Киро,Киро,ама наистина си много проЗД!Нито знаеш къде си.Нито пък ЗАЩО си там.Вятър те вее ,на бял кон,Киро!
  • 16 Офффф

    49 15 Отговор
    Наш Кирчо се мисли за фактор:)))) На Путин му е през..... за територията България. Кирчо не разбра ли, че ако Путин се заинтересува от България, то дали правителството ще е проруско или проамериканско... е все тая! Това ни най малко би затормозило Путин! Пресен пример е Украйна, където беше проамериканско правителство...
  • 17 Ай стига бе

    51 7 Отговор
    Тоя голям геостратег се извъди. И така направи,че ще купуваме пак руска газ, само че през Гърция със съответната надценка. Пък другите продължават да си купуват евтината руска газ с евро и долари. Дават им долари на руснаците както досега, а пък те после ако искат да си ги обръщат в рубли, а ако искат и във виетнамски донги, техен проблем. Само наш Киро е по-католик и от папата. Затова всички цени хвръкнаха в небето.

    Коментиран от #86

  • 18 провинциалист

    26 6 Отговор
    " екзистенциален избор: между либералната демокрация и национализма" - това какво означава? Че ако не сме с Русия, да се откажем от българщината ли?
  • 19 Госあ

    29 10 Отговор
    Вижте са, проблема не са западняците като цяло ( изключая юдеокраварите, които са проблем като цяло). Има страхотни французи, германци, че и дори англичани. Италианците и испанците са пичове. Стандарта и живота в тези държави е много по добър и справедлив, отколкото в Русия. Проблема е, че вземаме всичко най лошо от Западна Европа и Западна Европа няма проблем с това да сме задния и двор и да изнася всичко най лошо насам. При руснаците и особено китайците има все пак някакъв контрол и дисциплина. Затова определено съм за бъдеще с Китай (най вече) и Русия.

    Коментиран от #35

  • 20 аре бегай си у канадето

    30 5 Отговор
    Кире , стига се изпага бе с това лакействане , на Deusche Welle-то сме му свикнали , ама ти от козунякар мина на , като кифладжия да се излагаш.
  • 21 Студопор

    46 7 Отговор
    Абе Петков, никой не иска НАТО и ЕС!! Само вие си го искате, защото сте на хранилката. Събирай си багажа и марш обратно през океана!!

    Коментиран от #52

  • 22 Виртуалия

    17 3 Отговор
    Добре казано!
  • 23 Майко мила

    7 18 Отговор
    Под тази статия ще е страшно
    Всичките тролове ще се пенят тук
  • 24 40056

    41 6 Отговор
    Един лъжец и крадец или просто Киро! Виж цените у инфлацията и тогава ако имаш очи излез пред хората!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 близка до нулата

    18 2 Отговор
    Ако геополитката може да се изрази в математически модел, каква стойност имат 6 милиона човека населяващи важен географски център и кръстопът?
    Трябва да се внимава с боклуци като Тиквата, Кирото и Копейката.
  • 27 Хахахаха

    29 5 Отговор
    Меслех че този г-н е завършил ХАРВАРД а то се оказва че едвам е избутал в 5-то Помощно в София

    Коментиран от #58, #87

  • 28 666

    8 30 Отговор
    Радев е подготвил путиниста Янев за ново проруско правителство. Кирето обърка сметките на руските слуги. Всички псевдопротести са от платени русофили.
  • 29 ддд

    25 5 Отговор
    абе тоя няма ли да спре да говори, дано падне тая отрова тия дни
  • 30 семи проф

    25 5 Отговор
    Затова пък си имаме проамерканско правителство Кирчо чиито бутон си ти .
  • 31 Непредизвиканата

    19 4 Отговор
    И непоискана от ФАЦ статия на ПК е по поръчка на зам.-държавния секретар на САЩ.
  • 32 Изтрит

    26 1 Отговор
    Бива ли да триете коментари които са ви политически неудобни, но не нарупават никое правило на форумната комуникация?

    Казах, че не ни трябва поредния доктор на путинските науки.
    Имаме си предостатъчно такива специалисти, блеснали с камара хейт.
    Трябват ни икономисти, прависити, криминалисти, енергитици, борци против корупцията и прочее.

    Стига с това натягане, стига с тези политкоректни мантри,
    Имаме работа за вършене вътре в страната.,

    Коментиран от #38

  • 33 ЖалкиРусоГанювци

    8 26 Отговор
    няма по големи смешници от путинофилите, толкова сте затънали в посредственост и късогледство , че сте жалка картинка, няма бъдеще пред българия с такива слуги на путин и кремъл като вас !!

    Коментиран от #37, #41

  • 34 🇧🇬🇷🇺

    20 8 Отговор
    Ти си най продажното зло което България е имала
  • 35 Офффф

    25 12 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    Какъв справедлив живот видя ти в Западна Европа? И там всичко е концентрирано в олигарсите им.... викат им бизнесмени! За добрия живот там, може да говориш в минало време... Когато Запада източваха ресурсите на Африка. Сега у Африка са Китай и Русия. Дори Лионел Зинсу го каза в прав текст:-"Русия е единствената държава от Европа, която деколонизира Африка. И африканците го помнят. Както африканците помнят и зверствата на Европа"(край на цитата)
    Та, добрия им живот е бил благодарение на кражби.... Но вече нЕма. Има само страховита дългова криза.

    Коментиран от #54, #79

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Офффф

    23 8 Отговор

    До коментар #33 от "ЖалкиРусоГанювци":

    Искаш да кажеш, че виждаш бъдеще за България само с такива, като този горе на снимката? Ха ха ха
    Че не е нужно да си медик за да видиш, че този има ментални проблеми.
  • 42 нееееее

    14 22 Отговор

    До коментар #2 от "работете на вътрешните въпроси":

    БЪЛГАРИ,НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ВЪЗРАЖДАНЕ!! ТЕ СА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБИ и ДПС!! ВСИЧКИ УКАЗАНИЯ ЗА ДЕЙСТВИЯ ПОЛУЧАВАТ ОТ БОРИСОВ!!!!

    Коментиран от #60, #77

  • 43 Иван

    22 5 Отговор
    Шилето Киро е раэнасяло пици в Ниър Ийст на Чикаго.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Интересно

    21 7 Отговор
    ...нЕма ли кой да го гръмне тоя, че да се оправим.
    Ало НСО , кво дремете...застреляйте го, че маса щети причини.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Моля

    23 7 Отговор
    Боже! Прости му! Той не знае какво говори! Изтрещял е напълно!
  • 48 Комон Сенс

    20 2 Отговор
    Хубаво, разбрахме - политкоректни сме до мозъка на костите си.
    Хайде сега да се заемем с нещо което ще подобри реално дереджето на нв Избирателя?

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 добавка

    15 2 Отговор

    До коментар #48 от "Комон Сенс":

    Преклонена политкоректна главичка, сабя не я сече.
    Обаче ако главичката се преклони и по македонския въпрос.... не гарантирам горното.
  • 51 дядото

    19 4 Отговор
    и аз да ти кажа три неща.първо българския народ никога не е правил съзнателен избор за ес и нато.второ,ако не вярваш-проведи референдум.трето-почакай,да видим до къде ще доведете страната вие,обучените в харвард и дали народа няма до ви изгони с камъни,за това че ни правите зависими от краварите и още по-бедни
  • 52 туриста

    6 10 Отговор

    До коментар #21 от "Студопор":

    и аз го искам тоя съюз и поне 4 мил българи също.. А ти комсомолец беж обратно за инструктаж!!!!
  • 53 Читател

    14 5 Отговор
    Скрий се смешки, всички разбраха що за стока си и на кого се кланяш.
  • 54 Госあ

    9 6 Отговор

    До коментар #35 от "Офффф":

    Ха ха ха видях го, видях го. Такова чудо като в Русия е само в България. По зле е от Русия, но е съпоставимо. В Русия все пак са останали някакви професионалисти. Но те са много хора. В България 90% са брак. Нищо добро и полезно не можеш да очакваш от тия хора. Не ги виня, виня порочния кръг, който ги направи такива.

    Коментиран от #64

  • 55 Смешко

    17 6 Отговор
    По добре проруско, отколкото проамериканско и антибългарско и антиевропейско! Сиреч, затрий глава.
  • 56 34567

    9 1 Отговор
    О престани да се изказваш неподготвен
  • 57 Русенец

    13 0 Отговор
    А някой опитвал ли е да докара проамериканско правителство или тази тема не бива да се засяга?
  • 58 Шарапова

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Хахахаха":

    Също е завършила Харвард. Два кратки курса. Но това не я прави MBA.

    Коментиран от #61

  • 59 Борис

    14 2 Отговор
    За това че си лъжец и некадърник Путин ли е виновен .Е а санкции де .
  • 60 Митраджия

    6 2 Отговор

    До коментар #42 от "нееееее":

    То всеки видя кои гласуват заедно . ББ ,Карадели и Копейката.тройна коалиция ,искат правителството
  • 61 Госあ

    3 10 Отговор

    До коментар #58 от "Шарапова":

    Ти кой искаш Веско от МИТ ( Веселин Муховски от МИТ е един от най добрите математици в света) ли да дойде примерно 😂 много ясно, че такива измекярчета с по некое бизнес курсче ше се намърдат. Но пак по добре от простата мутра - баце. Денков е сериозен човек, ама и него плюете. Трябва да се научите да диференцирате. Както казваше дядо ми, които не може да решава диференциални и интегрални уравнения не може да се нарече умен.
  • 62 моля

    11 1 Отговор
    Има едни специални заведения, крайно време е длъжностните лица да си приберат пациентите.
  • 63 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    13 4 Отговор
    Народа не те иска бе нещастник!
    Какъв Путин, какви пет лева!
    Тоя май е психично болен!
  • 64 Офффф

    13 6 Отговор

    До коментар #54 от "Госあ":

    Тоест ти искаш да ми кажеш, че т. н. мутри в Бг от зората на прехода, които живееха добре... да речем спрямо един инженер, който си броеше стотинки те за хляб са много умни, затова и имаха добър живот. А инженерите... бяха брак, след като не можеха да достигнат стандарта на живот на мутрите.
    Браво на теб... Личи си ценностната ти система.
    ПС. Познавам отлично западняците (средно статистическите) и твърдя, че не могат да ни сипят и на малкия пръст вода, нито на нас, нито на руснаците... Та те са зомбирани бре.... умишлено са поставени в краен духовен примитивизъм.

    Коментиран от #71

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кочо

    10 2 Отговор
    Как свободните държави се превръщат в колонии?! Чрез продажни местни аборигени, жадни за власт и пари! Как Украйна беше превърната в Антирусия и хвърлена в ужаса на войната и унищожението? Чрез продажни, подли и безсъвестни марионетки като Зеленски и пасмината около него! Еквивалент на украинските предатели са българските -Кирил Петков, Асен Василев , Христо Иванов, Атанасов, Чалгаря, дебелата и жадна за пари и власт Корнела! Продажни слуги на колониалния господар! Възмездието за националните предатели набрижава!
  • 69 Ники

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Теле":

    ОТ ТОЗИ ПО ГОЛЯМ ЛЪЖЕЦ НЯМА И НЕЗНАМ КАК ВСЕ ОЩЕ ИМА МАЛОУМНИ И МУ ВЯРВАТ.
  • 70 Бамбука

    4 3 Отговор
    Бий за да те уважават - стара народна мъдрост. Руснаците уважават хората със собствено мнение. Станишев го държали 4 часа да чака аудиенцията с Путин, Борисов 7 часа,
  • 71 Госあ

    4 7 Отговор

    До коментар #64 от "Офффф":

    Искам да кажа точно обратното - че докато в Русия един инженер си брои стотинките (освен ако не работи в някой оръжеен комплекс за оръжия за масово унищожение на хора) а мутрите с анцузи си разиграват коня, на запад инженерите живеят достойно. Това искам да кажа. Останалата ти част от коментара - без коментар 😅

    Коментиран от #74

  • 72 Един от народа

    4 1 Отговор
    Боже, този на кого ви заприлича?
  • 73 К Петков?? За хванете се с това което

    9 1 Отговор
    Обещах те на Българите!! Правосъдна, система, направили сте една крачка, продължавайте напред!! Болниците наречени търговски дружества, нищо не правите, Енергийната мафия, Горската мафия, Чиновниците от Втория ешалон ви въртят на шиш!! Хилядите чиновници с дублиращ се функции си клатят краката и са първи на стачки, Съботажи и протести организирани от ГЕРБ!! Избрахме ви, за да свърши те нещо за този Народ и да нее Борисов на власт!! Него забравяйте!!!
  • 74 Офффф

    8 5 Отговор

    До коментар #71 от "Госあ":

    Ами инженерите не живеят достойно на Запад.. Хайде, да изключим само Германия за сега. Защото на Запад също мутрите си разиграват коня. Викат им бизнесмени де:)))

    Коментиран от #75, #76

  • 75 Госあ

    5 7 Отговор

    До коментар #74 от "Офффф":

    Аз имам лични впечатления от Франция. Живеят си отлично. Пак казвам, аз съм за бъдеще с Китай и Русия именно защото бизнесмените от западна Европа си разиграват коня най вече в България.
  • 76 Хахаха

    7 1 Отговор

    До коментар #74 от "Офффф":

    Значи хич не познаваш запада. Кажи ся колко процента от инженерите на запад си броят центовете или работят по ниска работа от това за което са учили? Като у нас. А?

    Коментиран от #83

  • 77 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "нееееее":

    Или от Кремъл.
  • 78 Да си взима сладкарката и,

    4 2 Отговор
    "ал палто и гит" за Канада.
  • 79 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Офффф":

    Защо всичко се тика даживее и работи в западна европа ве беце като живота е много несправедлив там?
  • 80 Пламен

    6 2 Отговор
    Съвсем скоро Кирил Петков си заминава. Найстина се срамувам ,че гласувах за този да не казвам какъв...... Не съм вярвал ,че може да са толкова жалки ,че чак и решетки да сложат на народното събрание ...... Оставка .....
  • 81 Това момче Киро,

    5 2 Отговор
    има умствени и ментални увреждания!Навярно генетични.
  • 82 От страни

    0 2 Отговор
    А така де, Просто Киро. Мачкай ги и ми помогни и на мен - клнера в "принцесата" (заведение на "пробива" (пешеходна улица във Враца в центъра)) постояно ми иска пари за яденето. Изнудва ме направо. А така ще ме научиш кво да му отговарям.
  • 83 Офффф

    3 4 Отговор

    До коментар #76 от "Хахаха":

    Мога да кажа това:- на Запад един инженер с неговата заплата само, не може да издържа семейството си, ако има само едно дете. За повече деца няма да говоря! Наем, храна, транспорт, ток, вода, отопление, телефони, Интернет... За всичко изброено, той трябва да даде 100% от заплатата си!
    В България това е възможно. В Русия още повече е възможно.

    Коментиран от #89

  • 84 От страни

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Пич":

    Има нещо в това дето го казваш но няма да приемеш че войната е планирана не от Путин а от САЩ и е част от плана за въвеждане на новия световен ред. Някога Збигнев Бзежински беше казал че "новият световен ред ще бъде направен за сметка на Русия и на отломъците на Русия". И никога няма да повярвам че храните взеха да исчезват заради конфликта в Украйна. Просто по план е намаляването на потреблението и промяна на стандартите на живот. Глад и липса на стоки и коли и всичко друго е стъпки по искуствено спиране на световната икономика. Ние сме мислещи хора и никога няма да повярваме че Путин е докарал до там и САЩ и Европа и Англия, че няма храни и спира световното производство. Това е повод а не причина на събитията. Това за Путин го казваме на виц, ама демократите го казват на американци напълно сериозно. По нататък ще е още по зле. И имено действията на Путин възпират тия техни планове. Няма да го признаете, де. Нищо, то живота ще го покаже.
  • 85 От страни

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Селяк":

    Прав си само че не Европа - Козяците командват ку нас.
  • 86 От страни

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ай стига бе":

    Тук важното беше не само за рублите, важно беше парите да отиват в руска банка а не за бъдат на сметки в германски банки където ще ги запорират и после откраднат. А това за рублите е подготовка за в бъдеще - всичко руско ще се продава в рубли. Вярно е че нямат тостери или коли ама торовете и газта или оръжията са по важни някои пъти и от колите и от тостерите.
  • 87 От страни

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Хахахаха":

    Завършил е "Вела Пискова" гр. Бяла Слатина...(за бавните)
  • 88 Хаджи Генчо

    4 2 Отговор
    Този гриндер колкото по-бързо се изрита от държавата толкова ще е по-добре за всички!
  • 89 Хахахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #83 от "Офффф":

    пак ти казвам не познаваш хич запада. не само че един инжинер издържа семейството си и две деца да има и жена му да не работи ами и на почивка ходят два пъти в годината. и кара нормална ново купена кола.
  • 90 123

    4 2 Отговор
    Поредното краварски изчадие
  • 91 666666

    5 2 Отговор
    И тоя е с поредната грешка в гена .
  • 92 Коко

    4 1 Отговор
    Дреме му на Путин за още 5 милиона овце.
    Достатъчно си има в присъединените вече и предстоящите за присъединяване плодородни земи.
  • 93 Стрелата

    2 1 Отговор
    Кире скрйй се някъде че на есен с песен щте те обесят тия гемии до август няма да стигнатДруги няма да има.
  • 94 ЖАЛЪК СИ КИРО - ЗНАЕМЕ ЧЕ БЕЗ РУСИЯ

    1 0 Отговор
    ТИ НЯМАШЕ ДА СТЪПИШ В ЛОНДОН НА ВРЕМЕТО - БУДИШ СЪЖАЛЕНИЕ И ПРЕЗРЕНИЕ ЖАЛКАРЕ !
  • 95 НЕ ГОВОРИ ЗА РУСИЯ БЕ НЕЩАСТНИК !

    1 0 Отговор
    ...................................................................
  • 96 Истина

    0 0 Отговор
    Та затова вие сте проамериканско. И Русия ви е виновна за всичко….дори и за БГ пощи.
Новини по държави: