22 Май, 2022 05:17 1 218 2

Петима пострадаха при репетиция за юбилея на британската кралица

  • великобритания-
  • кралица-
  • репетиция-
  • юбилей-
  • пострадали-
  • инцидент

Срутила се е трибуна за зрители

Петима пострадаха при репетиция за юбилея на британската кралица - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петима души бяха ранени при инцидент по време на репетиция за церемония за отбелязване на официалния рожден ден на британската кралицата и платинения ѝ юбилей като монарх, предаде БНР.

При срутване на трибуна за зрители по време на репетиция за церемонията "Trooping the Colour" в Централен Лондон пострадаха петима души, двама от които са откарани в болница. От Бърза помощ не дадоха информация колко са сериозни нараняванията. Други трима получиха медицинска помощ на място. Останалите зрители бяха евакуирани от армията и полицията за проверка на съоръжението.

Парадът "Trooping the Colour" е смятан от мнозина за кулминация при отбелязването на официалния рожден ден на кралицата на втората събота от юни и в него вземат участие около 1 500 гвардейци, кралската конна артилерия и около 400 музиканти от духови оркестри.

Тази церемония датира отпреди повече от 260 години. Тази година обаче парадът ще се състои на 2 юни в началото на четирите почивни дни за отбелязване на 70 години от възкачването на Елизабет Втора на трона.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хенри 8

    8 0 Отговор
    Важно е стадото да блее в хор , а в Англия това се постига лесно .
  • 2 Българските турци

    3 0 Отговор
    Те са най опитните колонизатори и най добре знаят да мамят Туземци с Дрънкулки !...Това са все същите номера : "Обещавайте !...Давайте дума на войник!...Подписвайте всичко!... Постигнете си целта !... После?...Е все ще намерим предтексти за да не си удържиме думата "!...
    Това е Величественният ум на великия "САХИБ" на планетата Земя ! ТОЙ и ТЯ са на път към ОТВЪДНОТО но СЛЕДАТА и ВОНЯТА която оставят след себе си ще тегне още дълго над ЧОВЕЧЕСТВОТО ! ! !
Новини по държави: