Last news in Fakti

31 Май, 2022 07:07 849 0

Мощният ураган Агата достигна Мексико

  • мексико-
  • ураган-
  • насочи-
  • мощен-
  • брегове-
  • туризъм

Най-силният ураган в източната част на Тихия океан, достигнал сушата през май, се насочи към туристически плажове и рибарски градчета в южната част на Мексико

Мощният ураган Агата достигна Мексико - 1
Снимка: Shutterstock

Най-силният ураган в източната част на Тихия океан, достигнал сушата през май, се насочи към туристически плажове и рибарски градчета в южната част на Мексико в понеделник, съобщи Асошиейтед прес.

Проливните дъждове и бурните ветрове на урагана Агата изпочупиха палмите и принудиха туристите и жителите да потърсят убежище на закрито.

Агенцията за гражданска защита на щата Оахака показа семейства, които бързат да се приберат в приют в Почутла, както и свлачище от скали и кал, което блокира магистралата между този град и столицата на щата.

Съпровождащите урагана ветрове достигат до 165 км/ч.

Националните служби за извънредни ситуации съобщиха, че са събрали оперативна група от над 9300 души за района, а повече от 200 приюта са отворени, тъй като синоптиците предупреждават за опасни пориви на бурята и наводнения от проливните дъждове.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: