Last news in Fakti

4 Юни, 2022 11:06 1 421 4

Загинаха двама миротворци при бомбен атентат

  • мали-
  • миротворци-
  • оон

Инцидентът е станал с военни на ООН в Мали

Загинаха двама миротворци при бомбен атентат - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Двама войници от мироопазващите сили на ООН в Мали загинаха при бомбено нападение - шестия инцидент с военни от мисията за по-малко от две седмици, предаде Асошиейтед прес.

Двама египетски войници били убити, а един - ранен, когато бронетранспортьорът им се натъкнал на заложено край пътя самоделно взривно устройство в централната част на западноафриканската държава вчера, съобщи говорителят на световната организация Стефан Дюжарик. Той уточни, че "сините каски" на ООН ескортирали цивилен конвой, който пътувал от Дуенца за Тимбукту.

Това е шестият инцидент с мироопазващата операция на ООН в Мали от 22 май и втората смъртоносна атака тази седмица, обърна внимание Дюжарик.

Един йордански войник бе убит, а трима - ранени, при терористично нападение срещу конвоя им в сряда.

Мали има проблеми с ислямистки бунтовници от 2012 г. Основната задача на 18-хилядната мироопазваща операция на ООН в страната е да защитава цивилното население, отбелязва АП.

Най-малко 255 "сини каски" и други служители са загинали в Мали от 2013 г., сочат данни на организацията. Това е най-смъртоносната сред десетината мироопазващи операции на ООН по света.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 3 Отговор
    БОГ да ги прости
  • 2 Браво

    2 2 Отговор
    Браво , ООН са най маниполативната пропагандиска и жалка организация.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хубава новина

    0 0 Отговор
    За окупираните държави от "миротворци"