Last news in Fakti

6 Юни, 2022 13:10 827 2

Лидерите на Австралия и Индонезия се разходиха с велосипеди из Джакарта

  • австралия-
  • индонезия-
  • лидери-
  • разходка-
  • джакарта-
  • велосипеди

Австралийският премиер Антъни Албанезе и индонезийският президент Джоко Видодо направиха днес разходка с велосипеди в знак на близко приятелство

Лидерите на Австралия и Индонезия се разходиха с велосипеди из Джакарта - 1
Снимка: Shutterstock

Австралийският премиер Антъни Албанезе и индонезийският президент Джоко Видодо направиха днес разходка с велосипеди в знак на близко приятелство, преди разговорите си в индонезийския президентски дворец. Това става в момент, когато Канбера иска да укрепи отношенията си с Азиатско-тихоокеанския регион, предаде Франс прес.

Новият австралийски лидер отбеляза важността на двустранните отношения и потвърди, че ще пристигне на срещата на върха на Г-20 през ноември, организирана от Индонезия, въпреки резервите на предшественика си Скот Морисън. Според Морисън поканата към Владимир Путин да седне на една маса със световните лидери отива "твърде далече".

"Отношенията ни с Индонезия са едни от най-важните за нас. Свързани сме не само географски, но и чрез осъзнат избор", отбеляза на пресконференция австралийският премиер.

"Отношенията ни са допълнително укрепени от стратегическите и икономическите интереси, които споделяме", допълни той.

От встъпването си в длъжност новото лейбъристко правителство в Австралия се впусна в дипломатическа офанзива да противодейства на нарастващото влияние на Китай в региона, посочва АФП.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сноу

    1 0 Отговор
    Брей ,брей...албанезе викате е австралийски премиер..
  • 2 нашите

    2 0 Отговор
    се разжохдат с джипките за по 200 000 :)))