Last news in Fakti

9 Юни, 2022 10:55 828 2

Голям горски пожар в Южна Испания

  • южна испания-
  • горски-
  • пожар-
  • евакуация-
  • ранени

Бе извършена евакуация на центъра на град Бенахавис, район, в който живеят 7000 души

Голям горски пожар в Южна Испания - 1
Снимка: БГНЕС

Горски пожар в планините в Южна Испания принуди евакуацията на центъра на град Бенахавис, район, в който живеят 7000 души.

Трима пожарникари са ранени, съобщиха властите, предаде Ройтерс.

Пожарът е започнал в сряда следобед на склоновете на планината Пухера в Сиера Бермеджайн, над Коста дел Сол, магнит за британските туристи на брега на Андалусия, съобщи в "Twitter" отделът за горски пожари на Андалусия.

Горещото лятно време и неблагоприятните ветрове разпалват огъня.

Около 200 пожарникари от отдела, 100 военни и 50 пожарникари от други градове на Коста дел Сол се борят с огъня.

„За съжаление трябва да съобщим, че трима пожарникари са получили различни видове изгаряния и един от тях е с 25% изгаряния по тялото и е евакуиран в болницата в Малага“, каза регионалният президент на Андалусия, Хуанма Морено, пред репортери.

Друг горски пожар опустоши същата планинска верига през септември, опожарявайки най-малко 7780 хектара (30 квадратни мили) гори и храсти. Около 1000 пожарникари, подкрепени от около 50 самолета, работиха, за да потушат пожара.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Падингтон

    2 0 Отговор
    Пожар от висока температура няма как да стане това са платени умишлени палежи на глобарастите с които да се каже ето виждате ли глобалното затопляне какво прави и да се налевт пари в нечии джоб.
  • 2 Иванушка  🇷🇺

    1 0 Отговор
    Наивно и с ентусисзъм помислих че гори завод Азот в Северодонецк с все фашистите , то пък някаква горичка в Испания. Но снимката е хубава, ще си я сейвна да ми напомня за Окрайна 😁😁😁
Новини по държави: