9 Юни, 2022 11:43 1 438 9

Тайланд официално легализира марихуаната

  • тайланд-
  • марихуана-
  • наркотици

Тайланд легализира отглеждането на марихуана и консумацията й в храни и напитки

Тайланд официално легализира марихуаната - 1
Снимка: Shutterstock

Тайланд легализира отглеждането на марихуана и консумацията ѝ в храни и напитки, съобщвава "Ройтерс".

Това е първата азиатска страна, предприела този ход, с цел да стимулира селското стопанство и туристическия си сектор.

Т.нар. пушене на "трева" обаче все още е противозаконно.

Купувачи вече се редят на опашки в търговските обекти, където се продават напитки, бонбони и други продукти, съдържащи канабис, докато защитниците на растението приветстваха реформата в страната, която отдавна е известна със строгите си закони за борба с наркотиците.

Тайланд, където има традиция да използва канабиса за облекчаване на болката и умората, узакони медицинската марихуана през 2018 г.

Сега правителството възнамерява да раздаде един милион растения на земеделските стопани, за да ги насърчи да се заемат с отглеждането му.

Властите обаче се стремят да предотвратят нарастването на употребата на марихуана за развлечение, ограничавайки силата на продуктите от канабис, които са законни.

Притежаването и продажбата на екстракти от канабис, съдържащи повече от 0,2% от неговата психоактивна съставка - тетрахидроканабинол, не е разрешено. Това изключва т.нар. пушене на "трева".

Нарушителите на закона все още могат да бъдат изправени пред затвор и глоби.

Производителите на канабис трябва да се регистрират в правителствено приложение, наречено PlookGanja. По данни на здравното министерство до момента близо 100 000 души са се регистрирали в приложението.

Източник: "Ройтерс"


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наркос

    17 2 Отговор
    Браво много туристи и много пари им пожелавам. За българите по едно дръвце за гризкане!
  • 2 ъгъл

    9 3 Отговор
    А в България кога ще има улици с червени фенери по градовете? И без това инфлацията изяжда доходите ни,по-добре е до подпомогнем някоя жена.
  • 3 Мефистофел

    3 0 Отговор
    Не става там за зелката, той е на твърдо.
  • 4 Не и не

    13 1 Отговор
    Само ние останахме най-големите индиaнци, но с претенции! Цял свят глупаци - ние сме най-печените!
    Само тук е напълно възможно да те окаушат за едно джoйнтчe, дивaци!
  • 5 И тук трябва да бъде разрешена

    8 1 Отговор
    на 100% за мед.цели.Защо?След като на мой приател майка му се разболя от рак и дадоха В бъгария 3-4м.живот в Германия 2-3м.живот и в друга държава пак там някъде 2-3м.жената живя 7г.след употреба на марихуана.Но той си е отглеждаше само за майка му.Тази която купувате не знаете каква е след клато е изсушат е пръскат главите с химия и тя най-вероятно няма да ви помогне ами само ще се дрогирате.Можете да си купите масло легално тук в бг.от марихуана но и то няма да ви помогне защото премахват точно съставката която лекува канабидола и ви кара да сте дрогиран.Ако пафкате първите няколко пъти ще е така но после организма свиква и няма да сте дрогиран или замаян ако се взима редовно.Майка ми на 75г.януари месец спря да се храни тотално отслабна 20кг.нищо не помагаше.Цял живот не е пушела и пила алк.Три дневна терапия и направих по една цигарка на ден.А бе беше голям смях 😁 започна:Аз съм балерина много съм хубава,силна вика ми виж колко съм здрава ако та ударя и ще видиш и само се хили.Още на вторият ден започна купи ми пържоли. искам дюнер, вземи ми 10шоколада иска салата и подобни.До момента се храни и има апетит.Помага и лекува за :
    рак
    рак на дебелото черво много успешно
    епилепсия
    хронични болки
    нерви
    болки в кръста гръбнака
    пъпки и лоша кожа по лицето -мажи се с олиото видим резултат почти веднага.
    и още куп др.

    Коментиран от #8

  • 6 И тук трябва да бъде разрешена

    5 1 Отговор
    маслото се извлича доста трудно в домашни условия и ви трябва доста голямо количество треволяк + това са различни сортове някой помагат повече други по-малко.А бе пуснете е тази трева хората да си купуват.Алкохола да не е по-малко дрога от тревата.Повече убийства и скандали има от хора дето са пили.Ми тарикати защо не спрете цигарите и алкохола и двете са дрога която не помага с нищо на никого.
  • 7 БългариН

    4 1 Отговор
    С трева не може да се предозираш както с алкохол и цигари. Ама големите пари са там и тези дето печелят са на върха на пирамидата. Ако е легална бизнесът им ще рухне, затова опандизват някой дето си е свил една. Дребните риби са на топа а едрите си живуркат.
  • 8 Лудия касапин

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "И тук трябва да бъде разрешена":

    Напълно те подкрепям за това,което каза,но виждаш,че другаря с каскета,не иска,да позволи отглеждането дори на индустриален коноп,какво остава за другото.
  • 9 тревата е лекарство

    2 0 Отговор
    А у нас кога? Пак ли последни по всичко? Ей го - земеделие, туризъм и медицина. По-добре от това здраве му кажи.