10 Юни, 2022 05:18 1 878 4

Полицай уби "потенциален нарушител", опитал да влезе в училище в Алабама

  • сащ-
  • алабама-
  • убит-
  • полицай-
  • училище-
  • рейнбоу сити

Инцидентът е станал в Рейнбоу Сити

Полицай застреля мъж, който се опитал да влезе в начално училище в Алабама, където се провеждала лятна програма, съобщ БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

„Потенциален нарушител" отишъл до няколко врати, опитвайки се да влезе в началното училище "Уолнът парк", където се е провеждала лятна програма за ограмотяване на 34 деца. Всички външни врати били заключени и директорката се е свързала с отговарящия за училищата Тони Редик, когато разбрала какво се случва, каза той пред репортери.

Полицай се сблъскал с лице, което се е опитало да проникне в маркиран полицейски автомобил в Рейнбоу Сити в близост до училището, се казва в изявление на Агенцията за правоприлагане на Алабама. Още служители от полицейското управление в Гадсдън се появили, за да окажат помощ, се казва в изявлението.

Лицето е било простреляно смъртоносно, след като оказало съпротива и се е опитало да отнеме пистолета на служителя, съобщи агенцията. В изявлението, в което не се споменава за опит за влизане в училището, не се посочва колко изстрела са били произведени и от кого.

Щатът идентифицира застреляния мъж като Робърт Тайлър Уайт, на 32 години, от Бънливил, Северна Каролина. Длъжностните лица не знаят дали мъжът „просто е минавал“ или нещо друго, каза Редик.

Властите не съобщиха веднага подробности, включително дали Уайт е бил въоръжен или защо може да се е опитвал да влезе в училището или в патрулната кола.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Истерия

    18 2 Отговор
    "Длъжностните лица не знаят дали мъжът „просто е минавал“ или нещо друго" - пълната истерия е налице, защото всеки има оръжие. В САЩ ако си спрян за превишена скорост и ти поискат документите, не понечвай да отваряш жабката без разрешение, особено ако е тъмно Рискуваш да те гръмнат, защото не знаят какво можеш да извадиш оттам. Истерия е обхванала всички - всеки може да те гръмне по всяко време.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А ,значи това ограмотяване е дошло...

    1 1 Отговор
    От Америката!Там са пионери в ограмотяването..,,.Потенциален нарушител" отишъл до няколко врати, опитвайки се да влезе в началното училище "Уолнът парк", където се е провеждала лятна програма за ограмотяване на 34 деца."