Last news in Fakti

10 Юни, 2022 19:10 949 5

Швейцарски философ и писател е разследван в Париж за сексуално посегателство

  • франция-
  • париж-
  • съд-
  • сексуално посегатолство-
  • философ-
  • писател-
  • александер жолиен

Швейцарският философ и писател Александер Жолиен е обект на разследване в Париж за извършено сексуално посегателство

Швейцарски философ и писател е разследван в Париж за сексуално посегателство  - 1
Снимка: Shutterstock

Швейцарският философ и писател Александер Жолиен е обект на разследване в Париж за извършено сексуално посегателство. Жалбата срещу него е била подадена през юни миналата година от млад мъж, обяви днес прокуратурата в Париж, предаде Франс прес.

Четиридесет и шест годишният философ е инвалид заради церебрално заболяване, което възпрепятства неговите движения. Той има нужда от постоянна помощ в ежедневието си и за изпълнение на професионалните си ангажименти. Жолиен отрича напълно твърденията за посегателство срещу него, казва адвокатът му Филип Гиймар в писмено изявление пред "Паризиен".

"Никога не съм налагал каквото и да е на когото и да е било от сексуално естество", казва философът, цитиран от адвоката му.

Мъжът, който го обвинява в посегателство, разказа пред френското издание обаче, че когато е работил като стажант в издателството "Ле-з-арен", той е станал жертва на опипвания от страна на писателя. Това се е случило по време на работна среща, която обаче се е състояла в хотелска стая. Според разказа на стажанта философът поискал да му направи масаж, което стажантът приел. После философът поискал и да се съблече пред него, но стажантът отказал. Самият философ признава, че само веднъж се е озовал гол пред стажанта си, но това е станало и в присъствието на други сътрудници по време на работен сеанс.

Стажантът, по онова време на 20 години, се оплакал в издателската къща, но не е подал тогава жалба срещу философа. След този случай философът преминал към друга издателска къща - "Галимар". От това издателство не пожелаха да коментират информацията.

Александер Жолиен е женен и глава на семейство. Той е автор на две успешни книги "Възхвала на слабостта" и "Голият философ".

Източник : Франс прес


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еййййййй

    7 0 Отговор
    вече и на секс-туризъм не можеш да скокнеш до Париж... Трагедия ..
  • 2 Механик

    11 1 Отговор
    Всичките са ви такива! И писателите, и математиците, и държавниците, и всички. Всичките са изюдени . Нямате читав, просто.
    Но нищо. Вие сте напът да узаконите всички смъртни грехове, така че се гордейте и това което имате! Не съдете човека, а му дайте престижна награда "НОВОТО НОРМАЛНО"!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мистиик

    8 0 Отговор
    Да приемем , че е несправедливо оклеветен , но заглавията на книгите му будят подозрения точно в този смисъл.....“Възхвала на слабостта“ “Голият философ“ ??
Новини по държави: