Last news in Fakti

11 Юни, 2022 08:10 1 162 1

Бразилия е по следите на изчезнал журналист

  • бразилия-
  • журналист-
  • полиция-
  • дом филипс-
  • амазония

Бразилската полиция каза, че са открити очевидно човешки останки близо до мястото, където е изчезнал британски журналист

Бразилия е по следите на изчезнал журналист - 1
Снимка: Shutterstock

Бразилски издирвателни екипи са открили „очевидно човешки“ останки в река близо до мястото, където последно е бил видян изчезналият в Амазония британски журналист Дом Филипс, предаде Ройтерс, като се позова на полицията.

Откритието може да е най-големият пробив досега в продължаващото от няколко дни издирване на журналиста на свободна практика. Полицията каза, че „органичният материал“ е пратен за съдебен анализ заедно с проби от кръв, открита по лодката на рибар, заподозрян във връзка с изчезването на Филипс и придружавалия го специалист по коренните народи Бруно Перейра. Те трябва да бъдат сравнени с генетичен материал от Филипс и Перейра.

Според полицията рибарят е бил един от последните хора, видели Филипс и Перейра в неделя, когато двамата са изчезнали.

Съдебните власти разпоредиха заподозреният да бъде задържан за още 30 дни, докато властите разследват дали той е замесен, каза адвокат от местна организация на коренните народи.

По думите на служители на реда разследването е съсредоточено върху бракониери и незаконни рибари в района, които са влизали в конфронтация с Перейра, който е организирал патрули от коренни жители в местния резерват.

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе кракодилите

    3 0 Отговор
    са га изели бре... там по поречието на Амазонка е опасно, аз затова си седим тука по поречието на Перловската река...
Новини по държави: