Last news in Fakti

20 Юни, 2022 10:13 675 4

Турция е заловила над 17 400 нелегални мигранти

  • турция-
  • мигранти-
  • нелегални-
  • брегова-
  • охрана

Турската брегова охрана е заловила над 17 400 нелегални мигранти от началото на годината

Турция е заловила над 17 400 нелегални мигранти - 1
Снимка: БГНЕС

Турската брегова охрана е заловила над 17 400 нелегални мигранти от началото на годината, съобщи турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Бреговата охрана е предотвратила общо 580 опита за нелегален трафик на мигранти. Петима мигранти са били открити мъртви. Заловени са били 17 411 мигранти и са били задържани 137 предполагаеми каналджии. Повечето хора опитват да стигнат от Турция до гръцките острови с надуваеми лодки, предаде БТА.

Същевременно от началото на 2022 г. екипи на турската жандармерия и полицията са предотвратили 26 опита за нелегален трафик на мигранти, при които са били заловени 943 мигранти и 27 каналджии.

Междувременно турските власти продължават да обвиняват Гърция в малтретиране и изтласкване на кандидатите за убежище от нейните граници и в нарушение на международното право.

През март 2016 г. ЕС и Турция подписаха споразумение с цел спиране на наплива от мигранти към ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    0 2 Отговор
    Не ги разбирам турците тези хора нали са им братя ,една религия за украинците даже се сърдиха че нямало наплив а тези не пускат ?Даже си мисля че ако имаше повече в такива държави се чувстват по добре с една традиция и обичаи не да гонят украинското .И как се замазва ситуацията спиране на големия наплив ......
  • 2 Инфо

    2 5 Отговор
    По отношение на натиска, упражняван ежедневно по границите на страната от нелегални имигранти, министърът на гражданската защита на Гърция Такис ​​Теодорикакос заяви, че „през последните няколко седмици в Еврос всеки ден много значителен брой, приближаващ се до 1000-те нелегални имигранти, се опитват да влязат, незаконно разбира се, в Гърция и са възпрепятствани от гръцката полиция, която има свещеното задължение, което изпълнява ефективно, да охранява границите на нашата родина, които са и границите на ЕС с Турция. Гръцката полиция е на в готовност и в много тясно сътрудничество с нашата армия, но и с гражданите на Еврос. Решени сме да не допускаме и най-малкото нарушаване на нашите граници. Има изчерпателен план от страна на гръцката полиция да реагира във всеки случай, като винаги съдейства с въоръжените сили. Това е нашата любов към родината. Това е дълг към обществото, към гражданите. Това е най-високото задължение да се защити сигурността на гръцкия народ и нашата родина. Провокативните заплахи от ръководството на съседна Турция не могат да засегнат никого в Гърция и по света. Ние сме готови, решителни сме, защитаваме границите си, гръцката полиция си върши работата по отличен начин в Еврос и където и да я викат".

    Коментиран от #3

  • 3 ГавРошавия

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Инфо":

    Шефе и ние сме гладни

    Коментиран от #4

  • 4 Съсед

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "ГавРошавия":

    Ще ви изпратя печени пуйки! И хляб.
Новини по държави: