Last news in Fakti

21 Юни, 2022 11:05 4 812 32

Европа и САЩ вероятно ще изпаднат в рецесия

  • рецесия-
  • европа-
  • сащ-
  • дойче банк-
  • инфлация

Това заяви главният изпълнителен директор на "Дойче банк"

Европа и САЩ вероятно ще изпаднат в рецесия - 1
Снимка: БГНЕС

Много вероятно е Европа и САЩ да изпаднат в рецесия, защото централните им банки са принудени да предприемат агресивно затягане на паричната си политика, за да овладеят растящата инфлация. Това заяви главният изпълнителен директор на "Дойче банк" (Deutsche Bank) Кристиян Севинг в интервю за Си Ен Би Си.

В различна степен Управлението за федерален резерв (УФР) на САЩ, Европейската централна банка, Банк ъв Ингланд (Bank of England) и Швейцарската национална банка предприеха мерки срещу нарастването на цените, отбелязва Севинг, предаде БТА.

През май инфлацията в еврозоната достигна нов рекорд от 8,1 процента на годишна база и ЕЦБ потвърди намеренията си на своето заседание през юли да започне да повишава основните си лихвени проценти.

Ръководителите на централните банки по света и главните им икономисти признават, че агресивната парична политика може и да е необходима за овладяване на инфлацията, но излага икономиките на страните на риск от рецесия. Растежът им вече се забавя поради редица фактори в глобален мащаб, отчита Севинг.

Страните от еврозоната се намират близо до Украйна, в която продължава военната инвазия на Русия. Тяхната зависимост от руските енергийни ресурси ги излага на сериозен риск от войната и евентуалното прекъсване на доставките на руския природен газ.

"Едно нещо е сигурно: Ако доставките на руския газ бъдат прекратени изненадващо, то тогава е много вероятно да изпаднем в рецесия много по-бързо. Няма място за съмнение в това", убеден е главният изпълнителен директор на "Дойче банк".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    76 4 Отговор
    Ужасссс....!!! Ние само искахме да прецакаме Русия !!! А то се дамона......!!! Да живеят мъдрите ни ръководители - Байдън и Урсула !!! Те да много умни !!!
  • 2 От село

    7 51 Отговор
    Директора на Дойче Банк в затвора. Това е Путинска пропаганда.

    Коментиран от #3, #31

  • 3 Капитализъм

    51 5 Отговор

    До коментар #2 от "От село":

    ... в действие!!! Рецесията е нормална за капитализма!!!

    Коментиран от #10

  • 4 Хихихи..

    50 1 Отговор
    Ми те изпаднаха вече..Пък ний сме "плътно" с тях.Като изпаднат съвсем,пак ставаме "русофили".Абе чакаме новия началник,както в нашия цех от фирмата..
  • 5 Верно ли

    70 3 Отговор
    А добро утро! Давайте още "санкции"! Глобалистите искат да съсипят държавността и те да държат и моркова, и тоягата! Да, ама Рашата не дава!!!
  • 6 Махмуд

    55 2 Отговор
    Ще изпаднат не ами ще бъде тежък фалит щото са много много нагли и агресивни.
  • 7 Некой си

    65 2 Отговор
    Още не мога да разбера каква е връзката между галопиращата инфлация вече ДЕСЕТ МЕСЕЦА и войната в Украйна, която започна преди ТРИ МЕСЕЦА.
  • 8 ГЕНЧО

    1 36 Отговор
    ТОВА ПО ТААС ЛИ ГО СЪОБЩИХА
  • 9 Соломон

    48 0 Отговор
    Финансовия СУВЕРЕНИТЕТ на една държава се крепи на НЕГОВАТА НАЦИОНАЛНА ПАРИЧНА ЕДИНИЦА !

    Ако НЯКОЙ в България ЖЕЛАЕ да се ОТКАЖЕМ от БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ и ЕЦБ да ни ПЕЧАТА и КОНТРОЛИРА парите, т.е ЕВРОТО, то трябва да ДОКАЖЕ, че го прави за "доброто" на НАЦИЯТА и ДЪРЖАВАТА !

    Когато се вземат ВАЖНИ за БЪДЕЩЕТО на България и НАЦИЯТА ни РЕШЕНИЯ, всеки БЪЛГАРИН трябва да ИМА ПРАВОТО, да УЧАСТВА в този ИЗБОР !

    По тази причина, ИНИЦИИРАНЕТО на РЕФЕРЕНДУМ по въпроса за ОТКАЗВАНЕТО от БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ, е ПРАВИЛНО и ДЕМОКРАТИЧНО !

    ЛИЦЕМЕРИЕ е, когато едни хора ни НАТИСКАТ да се ОТКАЖЕМ от БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ, и ни представят този акт, като "приемане на еврото" !
    Ние ЕВРОТО сме го приели вече, както и долара, и рублата, и т.н.

    От 20-те НАЙ-ЗАДЛЪЖНЕЛИ държави в СВЕТА, 7 са "приели" еврото - Гърция, Италия, Испания, Портогалия, Белгия и Кипър ! Тоест са се ОТКАЗАЛИ от собствената си валута !

    Коментиран от #13

  • 10 генчо

    8 38 Отговор

    До коментар #3 от "Капитализъм":

    щом комунизма е много по добър що ссср и източния болк се разпадна и почна да копира запада, китай гонят капитализма също. вие комунустите сте толкова ограничени че не можете да разберете същноста на капитализма, която е конкуренцията и че нищо не се дава на готово както сте свикнали само защото сте членове на ви се дават пририлегий, капитализма е игра в която по умния и находчивия дърпа напред а мързеливите и тъпите затъват, затова вие комунистите го мразите, защото не сте конкурентноспособни!!!!

    Коментиран от #17, #24

  • 11 МироПП

    38 2 Отговор
    Каква рецесия ги гони тея?ФАЩ ще ни спасят от лошия Путин,изкопаемите горива и агресивната Руска империя.Според ИИ(изкуствения интелект) трябва да минем на фотосинтеза.Как-учените ще кажат.Аз вярвам на науката и на 256-я бустер!Аз съм бъдещето!
  • 12 го шо

    36 2 Отговор
    это путин виноват! не безумното печатане на хартийки, не фалшивите икономики, не безумните псевдо(психо)зелени идеи, не стрелбата със санкции по собствените копита... само путин е виновен!
  • 13 генчо

    2 24 Отговор

    До коментар #9 от "Соломон":

    лева е пряко закачен с еврото никъв суверен не е в момента и по добре че не закъчен някъде другаде по на изток
  • 14 Мишо

    25 1 Отговор
    Ееее.... Недей да говориш така де! Не виждаш ли как всичко е розово, А Путин подсмърча! ..Я да смените статията!
  • 15 Стоян Александров

    31 0 Отговор
    Опаааааа. А сега де ? Путин е виновен. Да се нападне веднага от ,, миролюбците " НАТЮ....
  • 16 Сандо

    18 2 Отговор
    Ние подозираме,че преведено на човешки език това ни съобщава,че те са вече в рецесия.Важното е,че и на Путин не му е лесно.

    Коментиран от #18, #19, #21

  • 17 Сандо

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "генчо":

    Генчо,тия локуми ги разтягай на публиката във Факултета.Знанията ти са на нивото на вестникарстки писания.И не се изказвай по проблеми,за които си чувал да се говори само по телевизиите.

    Коментиран от #28, #29

  • 18 Гост

    18 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сандо":

    Прав си, ама една поправка- не "те са вече в рецесия", ами "ние сме вече в рецесия". Защото и ние сме в кюпа
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Какво ме интересува Путин

    5 11 Отговор
    бе дървена главо? Ако искаш да оправяш Русия заминавай за Москва. Тук е България и трябва да се грижим за нашите интереси.
  • 21 Какво ме интересува Путин

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Сандо":

    бе дървена главо? Ако искаш да оправяш Русия заминавай за Москва. Тук е България и трябва да се грижим за нашите интереси.
  • 22 Ицо

    6 0 Отговор
    Санкции ли хи хи хи хи
  • 23 Тъмен субект

    8 0 Отговор
    По-тежко самоубийство не е имало.
  • 24 Живял съм през комунизма

    19 0 Отговор

    До коментар #10 от "генчо":

    Никога не съм виждал толкова раздута държавна администрация както сега, и най- различни активисти на различни партии наредени на абсолютно безсмислени синекурни длъжности и с високи заплати.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Генчо

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Живял съм през комунизма":

    тия в момента които са в парламента са синовете и родата на ония детоте управляваха като си бил млад... толкоз
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 генчо

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Сандо":

    нищо не написа в защита на моята теза а почна да ме обиждаш колко съм некомпетентен, което говори че съм прав а ти нямаш какво да отговориш затова застава в отбранителна позиция и почна да обиждаш.. така типично по комунистически стил... кухкратунчев
  • 30 Аз Кочо

    3 0 Отговор
    В рецесията няма нищо лошо. Това е най сигурният метод за борба с инфлацията. Е ще има фирмички които се издържаха с държавните помощи покрай ковид и лесните пари, които ще фалират. Но това само ще заздрави икономиката. Ще върне и цените на активите като имотите например обратно на земята, и в това няма лошо. И най накрая политиката на отрицателни лихви беше абсолютно измислена и трябваше да приключи рани или късно
  • 31 началник на лондонския геЙщаб

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "От село":

    Дефлация има тогава, когато се тегли и трупа дълга от капиталистите и банките, а инфлацията я има когато трябва да се стопи същият този вече натрупан дълг на капиталистите и банките за сметка на населението. В това уравнение няма никакъв "ковид" или "война"! Това го е имало постоянно през целия цикъл на капитализма. 2010-14 г. имаше ли "ковид" или "война"? Дълговете се натрупаха от балоните ИТ и военните в САЩ и ЕС след 1990 г., а през 2007-2014 г. за да не фалират банките, държавите "спасиха банките". Сега се измисли "война" + "ковид" като "причини за инфлацията": 1. За да обеднее населението.; и 2. За да се ограбят Русия и Африка. Богатите стават по-богати, а бедните по-бедни. Дето се вика: Библейски глад иде...един такъв!
  • 32 ЕС-сектата на сатаната

    3 1 Отговор
    Майкъл Фероли, икономист от JPMorgan пред The Economist: "Нашите модели сочат 63% шанс за рецесия през следващите 2 години и 81% шанс рецесия да започне през следващите 3." Икономистите на Goldman Sachs са съгласни с Фероли. Председателя на Фед Джей Пауъл на 16.06.22 пред СиЕнБиСи: "Инфлацията е лоша. Правим всичко възможно. Никой наистина не знае какво, по дяволите става. Пазарът на жилища в САЩ наистина е затворен с лихви по ипотеките, близо до 6% в момента и мисля със сигурност, че ще изпаднем в рецесия през следващото тримесечие".
Новини по държави: