Last news in Fakti

22 Юни, 2022 17:01 918 7

Световната банка отпуска 2,3 млрд. долара на страни от Африка

  • африка-
  • световна банка-
  • милиарди-
  • долари-
  • глад

Финансирането е предназначено за облекчаване на сътресенията в хранителната система

Световната банка отпуска  2,3 млрд. долара на страни от Африка - 1
Снимка: БГНЕС

Световната банка одобри програма на стойност 2,3 млрд. долара, за да помогне на страните от Източна и Южна Африка да увеличат способността си да се справят с ширещия се продоволствен стрес, който се очаква да засегне около 66,4 млн. души в региона до следващия месец, пише Bloomberg.

Финансирането е предназначено за облекчаване на сътресенията в хранителната система, предизвикани от суша, конфликти и епидемии от вредители и болести, които се изостриха от нахлуването на Русия в Украйна, се казва в изявление на базирания във Вашингтон кредитор от вторник, предаде BG ON AIR.

Така наречената програма за устойчивост на хранителните системи ще "подобри междуведомствените стратегии за реагиране на хранителни кризи - включително укрепване на системите за ранно предупреждение и планиране на бързото реагиране", както и ще увеличи спешната подкрепа за производителите и ще осигури извънредни търговски мерки и хранителни резерви, се казва в съобщението.

Междувременно стана ясно, че 1 млрд. долара ще бъдат отделени за финансиране на подготовка за справяне с бъдещи пандемии. Сред дарителите са САЩ и Европейският съюз.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    5 0 Отговор
    Аба наба наба сиганска Африка,аба наба наба бир шише мастика!🐵🥳🤡👍
  • 2 Соломон

    3 1 Отговор
    Хайде стига с това "ДАРИТЕЛИ" ! :)

    САЩ и някой държави от ЕС са КОЛОНИЗАТОРИ !

    Естествено, че трябва да се ПОГРИЖАТ за РОБИТЕ си !
  • 3 Соломон

    3 1 Отговор
    "Битката за Африка: САЩ изнудват континента" - публикация в интернет

    Припомняме, че седемнадесет африкански държави, включително Южна Африка, Сенегал, Мозамбик, Мали, Ангола и Алжир, се въздържаха при гласуване по резолюция на ООН, осъждаща Русия за започването на специална операция в Украйна. Резолюцията за изключване на Русия от Съвета на ООН по правата на човека не беше подкрепена от повече от половината африкански държави. Все повече африканци започват да осъзнават, че са само пионки в борбата на САЩ срещу Русия и Китай, призна американското списание Foreign Policy в статията си с недвусмисленото заглавие „Как Западът загуби Африка“.

    Съединените щати разглеждат законопроект HR73-11, озаглавен уж „За противодействие на злонамерените дейности на Русия в Африка“, който предвижда налагането на пакет от санкции на африканските правителства и служители, които си сътрудничат с нашата държава. Застаряващият хегемон тръгва към открито изнудване с една цел - да „ДРАЗНИ“ Русия.

    На 27 април 2022 г. законопроектът HR73-11 „За противодействие на злонамерените дейности на Русия в Африка“ беше приет почти единодушно от Камарата на представителите – рядък случай, когато демократи и републиканци бяха на една и съща страна. За одобрението му беше гласувано 419 против 9.
  • 4 Експерт

    2 0 Отговор
    Баба Сталинка ще набълбука и гладните африканци с още и още заеми
  • 5 ганчо зубидренка

    3 0 Отговор
    2.3 билиона за гладните африканчета,а за Юкрайна по 10 билиончета всеки месец,за хранене и въоръжаване на 1.5 милионната юкрайнска храбра армея...
  • 6 Zа родину

    1 0 Отговор
    Днеска четох коментар на киро, че сме изпуснали днес 2,3 милиарда. Явно и за африканци не ни бръснат.
  • 7 плевен

    0 0 Отговор
    Едно е да кажеш, че одобряваш програма за 2.3 млрд. долара, а друго е да кажеш че ги заробваш със заем за 2.3...... , за който ще си искаш лихвите. Който веднъж попадне в лапите на МВФ, остава зависим завинаги. Който се опита да се измъкне от тази зависимост, получава конфликти както Венецуела, Унгария, Украйна, Русия. Шефът от Вашингтон не го бърка да ги напечата тези пари. Неговата цел е да остави тези страни под своя зависимост.
    В разгара на кризата от 1991-ва България имаше да връща 19 милиарда. С колко по 19 са ни закопали сега?