Last news in Fakti

25 Юни, 2022 04:57 3 364 18

Израелските сили за сигурност убили американската репортерка с палестински произход Ширин Абу Аклех

  • ширин абу аклех-
  • журналист-
  • убита-
  • израел

Това показва информация, разгледана от службата за правата на човека на ООН

Информация, разгледана от службата за правата на човека на ООН, показва, че израелските сили за сигурност са изстреляли куршумите, които през май убиха американската репортерка с палестински произход Ширин Абу Аклех, а не безразборна стрелба на палестинци, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация от говорител на службата, пише БТА.

"Дълбоко обезпокоително е, че израелските власти не са провели криминално разследване", каза Равина Шамдасани на брифинг в Женева. Израелски и палестински официални представители си размениха обвинения за смъртта на Абу Аклех, която доведе и до хаотични сцени на нейното погребение, когато израелски полицаи се нахвърлиха срещу скърбящите. Израелските сили за самоотбрана казаха днес, че са се ангажирали да разследват смъртта на Абу Аклех и призоваха палестинските власти да им предоставят достъп до куршума, причинил нейната смърт.

Шамдасани каза, че службата за правата на човека на ООН е извършила собствен "мониторинг" на случая – тя отказа да използва думата "разследване" – и е прегледало фото, видео и аудио материали. Тя също така е посетила мястото, консултирала се е с експерти, прегледала е официални съобщения и е снела показания от свидетели. "Всичката информация, която събрахме – включително официалната информация от израелските въоръжени сили и палестинския главен прокурор – подкрепя констатацията, че изстрелите, които са убили Абу Аклех и са ранили нейния колега Али Самуди, са дошли от страната на израелските сили за сигурност, а не в резултат на безразборна стрелба на въоръжени палестинци, както първоначално твърдяха израелските власти", каза Шамдасани.

Палестинските власти заявиха, че тяхното разследване е показало, че Абу Аклех е била застреляна от израелски войник и става въпрос за "умишлено убийство". Израел отхвърля обвинението. Абу Аклех беше застреляна на 11 май, докато е отразяваше израелска военна операция в град Дженин на окупирания Западен бряг.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    58 2 Отговор
    Сега нещо санкциЙ?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 2222

    60 3 Отговор

    До коментар #1 от "любопитен":

    Ционистите контролират САЩ, а чрез тях и целият "свободен свят".
    На Израел всичко му е позволено...

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Джо

    27 4 Отговор
    Къде са всички?Няма ли кой да се ръкува с мен?

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Рошко

    40 2 Отговор
    Някой дали се сети да пита евреите защо се на хвърлиха да бият хората на погребението, не. И после защо светът откачи защото евреи командорят света
  • 7 Калпазанин

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "2222":

    Ако натиснеш един за вратъ 100 почват да вият
  • 8 даааааам

    34 2 Отговор
    Станали са жертва на"приятелски огИн". Стара традиция. А иврейчитата както винаги "невинни" и се опитват да набутат @к@ните си г@щи в чужд багаж. Сакън някой да не ги изкара виновни, щот са млого чуСтвителни и млогу съ убождат.
  • 9 Друго

    25 1 Отговор

    До коментар #5 от "А бе":

    не може ли да ти сътвори сороспийската чутура? Айде спечели зелена карта за страната на неограничените илюзии. Следва надрусване под мостовете и почетно жителство в палатковите селища под тях. Много си куул.
  • 10 духчето Каспър

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Джо":

    Ай стига бе! Заболя ме ръката вече!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Механик

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "А бе":

    Що бе? Ти в щатите ли си? Или не може, щото не ти дават виза?
    п.п.
    Човек, който се нахвърля срещу непознати, понеже не може да ги убори с аргументи си ти. Такива хора са предмет на описание в учебниците по психическо здраве и се изучават от съответните специалисти.
  • 15 Няма страшно

    21 1 Отговор
    това е демократично еврейско убийство. Еврейците могат да убиват когото си искат. Но скоро Иран ще ги ликвидира.
  • 16 Франки

    25 1 Отговор
    Ало, "свободния" запад с големите ценности, санкции за израел ще има ли? Ембарго, това - онова? Спортистите им ще бойкотирате ли? Поне някой списък Абу Аклех аналог на магнитски няма ли да има? Ще преименувате ли улиците на израелските посолства?
  • 17 БАНАНОВА КОЛОНИЯ ПОД ПЛАН РАН ЪТ

    6 1 Отговор
    ТАКА ПРЕХВАЛЕНИТЕ ДЕМОКРАЦИИ СПИРАТ ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА!!!!! ПОЧЕРКА НА СРУ Е СЪЩИЯ КАТО НА МОСАД. В БЪЛГАРИЯ Е СЪЩОТО. ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЗА УБИТАТА, УДОШЕНА И ИЗНАСИЛЕНА ЖУРНАЛИСТКА В РУСЕ??????
  • 18 2022

    1 0 Отговор
    Знаете историята на евреите.Те собственият си Бог Ийсус Христос не признават за Месия и го разпнаха на Кръста,вие за протестирате и то правилно за палестинската журналистка ,убита от ЕВРЕИ.Тъпите сащ ,се управляват от ИЗРАЕЛ/сиреч от евреи/.Никога сащ няма да обвини евреи.Всичко в пропадналите сащ е в ръцете на евреи-16 могъщи еврейски корпорации/оръжия, Федерален резерв.икономика и селско стопанство,производство на лекарства/умряха милиони от вредните ваксини/злато сребро, платина, скъпоценни камъни,търговия и т.н.Някой да е видял евреин да копае, да сади, да строи, изобщо да работи физически труд-аз НЕ!Единствено българите знаят какво представляват евреите/също и другарката ,комунистка Лея Коен-потърсете ,информация ,кой е баща й /А ,у нас Виолета Якова /еврейка/убива генерал пред очите на 6 год. му внук преди 09.09.1944 г.Има ,още факти.Четете!