Тема: Украйна

11 Юли, 2022 15:03 939 46

Трима загинали след руски обстрел в Харков

  • руски-
  • обстрел-
  • харков-
  • украйна-
  • война

А други 31 са ранени

Трима загинали след руски обстрел в Харков - 1
Снимка: БГНЕС

Трима души бяха убити, а 31 ранени в понеделник, след като руски обстрел удари североизточния украински град Харков, каза областният управител, предаде Ройтерс.

Кметът на Харков, вторият по големина град в Украйна, каза в Telegram, че обстрелът е засегнал цивилна инфраструктура, включително търговски обект и сервиз за ремонт на гуми.

Това са "места, които нямат военно значение", каза кметът Игор Терехов, добавяйки, че две деца на 4 и 16 години са сред десетките хора, откарани в болница.

"Няколко снаряда удариха дворове на частни къщи. Унищожени бяха гаражи и коли, избухнаха няколко пожара", каза областният управител Олег Синегубов.

В ранните часове на понеделник отделна атака удари училище, както и жилищна сграда и спасителите спасиха 86-годишна жена от развалините, каза той. Не се съобщава за убити.

Валентина Поповичук, 74-годишна жителка, описа как е била спасена от сградата.

"Събудих се в леглото, цялата бях в прах. Отидох в банята да се измия и там върху мен паднаха още отломки", каза тя.

„Видях светлини, фаровете на спасителите и започнах да крещя „Жива съм, моля, изкарайте ме“. Спасителите влязоха в коридора, събориха вратата и ме изведоха."

Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, отрича да е атакувала цивилни.

Харков, който е близо до руската граница, претърпя тежки бомбардировки в началната фаза на войната.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдаааа

    13 8 Отговор
    И се бандеровци ...

    Коментиран от #6

  • 2 А в Донбас?

    11 9 Отговор
    Или там не живеят хора?

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Втората армия в Света 🤡

    10 18 Отговор
    Путлер и Рашистан не спряха да извършват погроми срещу цивилното население. Много поколения на рашистите ще носят този срам, по начина по който немците го носят и до днес от ВСВ!
  • 4 Наблюдател

    11 17 Отговор
    Психопата Путин наказва с най-голяма жестокост рускоезичните градове каквито са Мариупол, Харков, Северодонецк, Одеса........нобаказва ги защото жителите им не са посрещнали с хляб и сол армията му от мародери, садисти и убийци.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Истината

    8 12 Отговор

    До коментар #1 от "мдаааа":

    Какви бандеровци бе путлерас? Харков е рускоезичен град. Кмета на Харков е етнически руснак, казва се Олег Терехов.

    Коментиран от #13, #17, #34

  • 7 да питам

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "А в Донбас?":

    А " зелените човечета" и " их там никогда не были" ?!!
  • 8 Война като на, война! Жертви всякакви!

    11 8 Отговор
    Не иска Украйна Мински Съглашения да подписва иска война с Русия!! Това е Войната, за съжаление!?
  • 9 Гневна Катерица

    13 10 Отговор
    А бе защо никой не казва колко са загиналите цивилни след УКРАИ НСКИ обстрел в Харков?? Само руснаците ли стрелят?? Това тежко въоръжение от Запада укрите за разходки ли го използват?? Айде,у лево!!

    Коментиран от #12, #37

  • 10 Рияма

    12 4 Отговор
    Уцелена е фабрика Малишева която извършва ремонт на военна техника.

    Коментиран от #14

  • 11 Родриго Дутерте

    8 4 Отговор
    Много казват, че ние с Путин сме убийци. Аз отдавна съм признал, че наистина убивам. Но аз убивам престъпници. Не убивам деца и старци.
    /Президента на Филипините Дутерте е обвиняван в гибелта на над 6000 човека при извънсъдебни разправи с наркотрафиканти и наркозависими във Филипините. Той е признал, че лично е убил трима трафиканти на дрога./
  • 12 Истината

    6 9 Отговор

    До коментар #9 от "Гневна Катерица":

    По-неприятен и отвратителен от обхванатият от манията за величие и уникалност руснак е неговият покорен и доброволен задунайски роб!
  • 13 Гневна Катерица

    8 7 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    А бе защо никой не казва колко са загиналите цивилни след УКРАИ НСКИ обстрел в Харков?? Само руснаците ли стрелят?? Това тежко въоръжение от Запада укрите за разходки ли го използват?? Айде,у лево!!

    Коментиран от #15, #40

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Истината

    7 10 Отговор

    До коментар #13 от "Гневна Катерица":

    Няма по-големи И3р0 ди от путлераси те!
  • 16 Българин

    7 16 Отговор
    Русофилчета, мозъците ви са тотално промити! Близо половината от населението на Харков, който сега руснаците обстрелват безразборно са етнически руснаци. Кметът на Харков Игор Александрович Терехов е етнически руснак и организира отбраната на града. Нито той, нито останалите етнически руснаци чакат Путин да ги освободи. Напишете името на кмета и чуйте какво казва той за руските агресори. И след това използвайте пропагандните клишета като бандеровци, фашисти, нацисти и прочие глупости от руската пропаганда.

    Коментиран от #22, #38, #39

  • 17 Дедо Питащия

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    А Степан Бандера не е ли етнически руснак бе тикво куха?? Или е етнически пампаец???

    Коментиран от #19

  • 18 Истината

    5 13 Отговор
    Психопата Путин няма да доживее до трибунала за военнопрестъпници, но всички от шайката му ще бъдат съдени. И Лавров и Шойгу и Патрушев и Матвиенко....... Пред трибунала ще отговарят и пропагандаторите, които 8 години сееха омраза срещу Украйна като Соловьов, Кисельов,Скабеева, Симонян, Кеосаян и останалите клакьори. След това за обикновените руснаци ще има дълги години на депутинизация. Такава ще има и за всички фенове на Путин по света!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Наблюдател

    3 13 Отговор
    Русия на Путин едържова терорист и заплашва те само Украйна и Европа на и цялото човечество. И затова трябва да бъде унищожена.
  • 21 и ние така

    12 1 Отговор
    А в България две момичата бяха убити даже без обстрел и без стопанско значение от едит талибанин не руснак .
  • 22 Беновска пита

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    А защо трябва да се чува един майдановски нацист,пък бил той и етнически руснак?? И какъв " българин" си ти бе тикво куха???
  • 23 А ние с гайдите

    6 1 Отговор
    Средно по два човешки живота се погубват на ден у нас при катастрофи . Ранените са многократно повече . Някои от тях завинаги .
    Ние какво да кажем ?
  • 24 това се случва

    8 5 Отговор
    "До последният украинец" не е просто приказка, а реална програма. Фактът, че краварите използват територията на „страната на най-смелите президенти“, за да водят необявена война с Руската федерация, отдавна е общоизвестен. Въпреки това, пенсионираният член на американския дипломатически корпус и бивш помощник-министър на отбраната по международната сигурност Час Фрийман , директно обвини администрацията на , че е започнала война за запазване на световната хегемония.

    Той смята, че провокативните действия на бай дън и неговия екип са принудили Москва да използва сила. Освен това той е уверен, че всички усилия са насочени към ескалация на руско-украинския конфликт.

    Киевският режим е изправен пред очевиден избор за всеки нормален човек, но много труден за Зеленски, който отдавна е загубил остатъците от адекватност: сключване на мир в името на народа на Украйна или война в интерес на истинските господари и предполагаеми приятели.
  • 25 Бебенце

    3 4 Отговор
    Ако избомбят някой руски град и има убити, това ще се счете от Русия като вражески удар, но сега е братски поздрав.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 смях бате

    9 4 Отговор
    Украински военни са продали на Русия две дарени от Франция гаубици "Цезар" ?! Френски и украински източници твърдят, че в ръцете на руската армия и по-точно в производствените цехове на руския производител "Уралвагонзавод" се намират две 155 мм самоходни гаубици "Цезар", дарени от Франция на Украйна .
    Цената, която се обсъжда в тесни кръгове, е по 120 000 долара.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бамзе

    6 3 Отговор
    Как беше за кокошка няма прошка. Тия отворковци що не си позволят да напишат за милиардите които уж усвоява укро Хунтата. Да не би да не знаят? Укро хунтата е заслепена от милиардите и продава всичко, Земя и хора.
  • 30 За това и Одеса ще премине в Русия

    6 3 Отговор
    В Одеса мъж поиска продавач да говори на руски и получи повиквателна за фронта . Продавачът записал конфликта с противника на украинския език на видео, което скоро се появи в канала Думская .
  • 31 и така до края

    5 4 Отговор
    Всеки ден успехи за укрите, а територията им намалява.
  • 32 Пешо

    5 3 Отговор
    вторник свиршва курбан байрама на Кадировците и...... почват пак курбаните на Заленския....
  • 33 разни работи се получават

    5 4 Отговор
    Американо Киевска Фашистка Агония...те това е положението доктори...А следват РУСКИ баэи в Никарагуа и Венецуела... Смахтият, наместо абортите иска прекъсване на Преэиденството...натам отиват нещата със САРМАТА...дишай под водата...
  • 34 мдаааа

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    Да питам , нещо да си чувал за ирония ?!!😳
  • 35 до последния украинец / или украинка /

    5 3 Отговор
    Ето какво отговориха днеска на призива за юга на Зеленски в руската Дума.. "Зеленски и неговата престъпна клика губят на всички фронтове, но продължават да тласкат Украйна към неизбежен колапс. Те нямат никакъв шанс да завземат освободените от нашата армия територии. Подобни поръчки са политическата агония на режима на Зеленски, която няма да продължи дълго.
  • 36 срещу ръжена не се рита

    5 5 Отговор
    никакви доставки на западни оръжия няма да попречат на Русия да постигне целите, посочени чрез провеждането на специална военна операция. Доставките на оръжия няма да могат да обърнат прилива. Сега е време Зеленски да помисли за бъдещето си. Билетът за Сибир вече му е осигурен.
  • 37 ха ха хааа

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гневна Катерица":

    Да бе , това тежко въоръжение украинците за какво да го използват , освен да си бомбят собствените градове ... леле майко
  • 38 Русский 🇷🇺 Z

    1 12 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Скоро ще има екзекуции. Първо в ДНР ще разстрелят двама англичани-наемници и арабин, след това ще разстрелят членовете на полка "Азов", въпреки че бих предпочел да ги обеся.

    Z

    Коментиран от #42

  • 39 ПРАВ СИ

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Българин":

    Е то на някой РУСОФИЛИ И ПУТИНОФИЛИ съветската пропаганда и им е изпила совалката.
  • 40 Контрацептиви

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гневна Катерица":

    За гневни катерици , а са не раждат ...
  • 41 Венета Новакова

    3 0 Отговор
    При нас са толкова по пътищата. Минимум!!!
    На Бойкостралите е като след обстрел....
  • 42 ха ха хааа

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Русский 🇷🇺 Z":

    В едно изречение , 3 пъти - ЩЕ ... 🤭 Пожелателно , мей би ..😀
  • 43 Писна ми

    4 2 Отговор
    И какво от това? Хора умират всеки ден, дали от убийства, катастрофи, болести всичко заради системата-едни да богатеят другите да беднеят. И не виждам какво правят хората там където има военни действия освен( ако не ги държат на сила) . Да заминат за известно време.
  • 44 Матей преображенски

    2 14 Отговор
    Абе,вие не разбрахте ли ,че руската армия не обстрелва цивилни обекти,това го правят от всу.В Източна Украйна живеят предимно руснаци,точно затова укрите ги избиват безогледно.Тоя номер е изтъркан до втръсване,но те си го правят,защото така им отърва.Иначе американците и англичаните няма да погледнат с добро око и няма да пращат милиарди и да ги снабдяват с бойна техника и боеприпаси.Представяте ли си колко бързо щяха да капитулират,ако цяло нато не стоеше зад гърба им,да ги подучват,тренират и да им пращат обучени наемници?Фактически нато воюва срещу Русия чрез украинските си аватари.Западняците използват всяка възможност да принуждават украинските войници да избиват руснаци,за тях това е тяхната жътва.
  • 45 Иванушка 🇷🇺

    13 3 Отговор
    На 11 юли Ру🇿ките Освободители нанесоха ракетен удар по района на Одеса. Изстреляни са четири ракети от самолети над окупирания Крим.
    Освободителите нанесоха ракетен удар и по Харков: 31 души са ранени в резултат на обстрела на Харков, включително едно 4-годишно и едно 16-годишно дете. Загинаха трима души. Тази сутрин Ру🇿наците изстреляха 6 ракети и по Николаев, има един ранен. В резултат на ракетен удар на Освободителите по Часовой Яр на 9 юли са загинали 26 души. Това денацификация в действие ли е?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: