Last news in Fakti

12 Юли, 2022 16:25 691 3

Младите хора в ЕС са най-силно засегнати от загубата на работа поради кризата с COVID-19

  • ес-
  • млади-
  • хора-
  • работа-
  • ковид-19

Според заключенията в публикувания преглед „Заетостта и социалното развитие в Европа“ (ЗСРЕ) за 2022 г. на Европейската комисия

Младите хора в ЕС са най-силно засегнати от загубата на работа поради кризата с COVID-19 - 1
Източник: БГНЕС

Младите хора са сред най-силно засегнатите от загубата на работни места по време на икономическата криза, предизвикана от пандемията от COVID-19, според заключенията в публикувания преглед „Заетостта и социалното развитие в Европа“ (ЗСРЕ) за 2022 г. на Европейската комисия, цитира news.bg.

Той показва също така, че възстановяването им е по-бавно, отколкото при другите възрастови групи. Възможните обяснения са свързани с високия дял на срочните договори и трудностите при намирането на първа работа след напускане на училище, университет или обучение, съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

Докладът предоставя също основан на доказателства анализ на начините за справяне с предизвикателствата, пред които са изправени младите хора. По-специално политиките в областта на заетостта и социалните политики следва:

· да подобряват интеграцията на младите хора на пазара на труда,

· да дават възможност на младите хора да придобиват умения,

· да подкрепят трудовата мобилност — градивен елемент за успешна и устойчива кариера,

· да намаляват рисковете за младите хора, като например от безработица или болест, бедност и задлъжняване,

· да подпомагат младите хора да си изградят материална обезпеченост и да придобият собственост.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кадир

    6 3 Отговор
    Малко им е!
  • 2 Младите

    5 0 Отговор
    В ЕС не работят а искат големи заплати.
  • 3 Пръц

    0 1 Отговор
    Мързеливи с високи претенции за заплата.Ето,на практика всички летища се нуждаят от персонал.Да товариш и разтоварваш куфари е добро начало за нежните гейчета и неосъзнатите лесбийки.