Last news in Fakti

14 Юли, 2022 09:37 2 997 2

Трагедия в Гърция

  • хеликоптер-
  • пожар-
  • загинали-
  • катастрофа-
  • гърция-
  • самос-
  • трагедия

Загиналите са румънец и молдовец

Трагедия в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Двама членове на екипажа на противопожарен хеликоптер, който се разби вчера край гръцкия остров Самос, са загинали, съобщиха властите, цитирани от в. "Катимерини".

По-рано бе съобщено, че двама членове на екипажа са открити в безсъзнание. Според телевизия ЕРТ загиналите са румънец и молдовец, а според други медии и двамата са молдовски граждани.

На борда на хеликоптера, който участвал в гасене на пожар на острова, е имало четирима души. Бреговата охрана посочи, че румънският пилот на летателния апарат е открит жив и в добро състояние край брега на острова. Той е откаран в болница. По-късно и гръцкият преводач, който беше обявен за изчезнал, беше намерен на брега на острова, докъдето успял да доплува.

Вертолетът Ми-8 е излетял от остров Самос, за да участва в гасене на пожар. По първоначални данни той паднал в морето при опит да загребе вода. Пожарът на остров Самос е избухнал около 14 часа вчера, а три хеликоптера и пет самолета заедно с около 50 пожарникари са се включили в усилията за потушаването му. Силните ветрове, достигащи седма степен по 13-степенната скала на Бофорт, допълнително разпалват пламъците на фона на температури около 30 градуса, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    17 4 Отговор
    Значи когато в Гърция загинат двама човека е трагедия, а миналата цял самолет с руски екипаж който гаси пожарите там е просто нещастен случай, та имлао разлика демек според националността как да го пишете загубата на човешки живот

    Коментиран от #2

  • 2 111

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Разбира се, че националността няма значение. Господ да им е на помощ на всички там!
Новини по държави: