Last news in Fakti

15 Юли, 2022 12:41 950 1

В болниците в цяла Турция ще бъдат инсталирани системи за сигурност

  • турция-
  • министър-
  • здравеопазване-
  • системи-
  • сигурност

Обяви министърът на здравеопазването на Турция, Фахреттин Коджа

В болниците в цяла Турция ще бъдат инсталирани системи за сигурност - 1
Източник: БГНЕС

Министърът на здравеопазването на Турция, Фахреттин Коджа, обяви нови стъпки, които ще се предприемат за сигурността на здравните заведения, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер.

Коджа съобщи снощи в Туитър, че скоро в цялата страна ще бъдат инсталирани системи за сигурност на входовете на болниците и поликлиниките, предаде БТА.

Трябва да се работи спешно за увеличаването на сигурността на нашите здравни заведения, като се започне от входовете им, посочи министърът на здравеопазването.

Изявлението на Коджа бе направено седмица след жестокото убийство на уважавания турски кардиолог Екрем Каракая. Престъплението разтърси дълбоко турския народ на фона на засилващото се насилие спрямо лекарите в страната.

Според разследващите основният мотив на нападателя за извършеното е фактът, че майка му е починала миналия месец, след като била оперирана от д-р Каракая.

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща най-строги наказания за лицата, приложили насилие спрямо медиците.

Междувременно още тази сутрин на входовете на редица болници в страната започнаха работи за монтирането на детектори за метали, информира ТРТ-Хабер.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това е

    11 2 Отговор
    Турция работи
Новини по държави: