Last news in Fakti

15 Юли, 2022 14:29 1 631 13

Всякакви опити да се навреди на Турция са обречени на провал

  • ердоган-
  • турция-
  • провал-
  • опити-
  • икономика

Това заяви днес турският президент, Реджеп Ердоган

Всякакви опити да се навреди на Турция са обречени на провал - 1
Източник: БГНЕС

Всякакви опити да се навреди на Турция, особено на нейната икономика, са обречени на провал. Това заяви днес турският президент, Реджеп Ердоган, във видеообръщение към турския народ по повод Деня на демокрацията и националното единство, който се отбелязва в Турция във връзка с годишнината от опита за преврат на 15 юли 2016 г., предават турските медии, предава БТА.

Всички опити да се навреди на турската икономика, която не можа да бъде разрушена чрез натиск, опити за преврат и тероризъм, са обречени на неуспех, заяви Ердоган.

Той изрази увереност, че Турция скоро ще напусне "зоната на инфлационна турболентност".

Според официалните данни през юни инфлацията в Турция е била 78,62 процента. По неофициални данни инфлацията е стигнала рекордните 175,55 на сто.

По думите на турския президент "особената значимост на събитията от 15 юли се състои в това, че "тогава народът на Турция успя да предотвратил опита за насилствено завземане на властта".

Турция няма да отстъпи пред атаките на антитурските сили, използващи терористични организации, каза Ердоган.

Турският президент призова жителите на Истанбул да се съберат в петък на площад Сарачхане за възпоменателен митинг в памет на жертвите при събитията от 2016 г.

На 15 юли 2016 г. група турски военни организират преврат в опит да свалят от власт президента Ердоган. Около 250 души загинаха, а над 2000 бяха ранени. По призив на Ердоган милиони турски граждани излязоха на улиците, за да се борят с пучистите.

Анкара обвинява живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен и неговото движение ФЕТО - Фетхуллахистката терористична организация, за организирането на опита за преврат.

С президентски указ 15 юли бе обявен за официален празник на Турция.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    23 8 Отговор
    Ердоган и Путин са истински президенти.
    Мислят за държавите си

    Коментиран от #4, #10

  • 2 БГ ТУРЧИН

    10 34 Отговор
    Тоя пък с този фалшив преврат завзе властта. И постоянно казва че всички които са против него и партията му са гюленисти. Аре бегай с тия номер фес.
  • 3 ТР БЪЛГАРИН

    28 7 Отговор
    Да жив и здрав Реджеп Тайип Ердоган и още дълги години да боде по дупките им все всички врагове
  • 4 Българин

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И Орбан и Си Дзинпин.
  • 5 Перо

    17 5 Отговор
    В Турция не можаха да направят преврат,но в Украйна успяха с цената на много жертви от гражданското население, подпомогнати от световните “демократи”,които не признават избори! Новият ционистко-бандеровски режим започна политика на дискриминация и геноцид над руско-говорящото население!
  • 6 Инфо

    0 13 Отговор
    Турските незаконосъобразности с толерантността на НАТО бяха ясно подчертани от кипърския евродепутат Костас Мавридис (DIKO – SD) в неговата интервенция пред генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в дискусията около резултатите от неотдавнашната среща на върха на НАТО в Мадрид. Дебатът се проведе на съвместно заседание на комисиите по външни работи и по сигурност и отбрана, в сътрудничество с Делегацията за връзки с Парламентарната асамблея на НАТО, в Европейския парламент в Брюксел. По-конкретно, в своята намеса г-н Мавридис, обръщайки се към генералния секретар на НАТО, каза следното: „С инвазията на Путин в Украйна повече европейски граждани осъзнаха, че стабилен НАТО, който действа в интерес на демократичните ценности и международното право, това е в интерес на нашите ценности като Европейски съюз. Имайки това предвид, бих искал да ви задам следните въпроси:

    Коментиран от #9, #13

  • 7 Инфо

    0 18 Отговор
    Като генерален секретар на НАТО, познавате ли държава-членка на НАТО, която е по-скоро авторитарна, отколкото демократична?
    Познавате ли някоя членка на НАТО, чийто държавен глава "флиртува" с Путин?
    Познавате ли член на НАТО, който да не подкрепя санкциите срещу Русия?
    Знаете ли за член на НАТО, който действа срещу международното право и нашите ценности и заплашва други държави-членки на НАТО и ЕС?
    И един елемент, който ще ви помогне. Отговорът на всички тези въпроси може да бъде един и същ.”
    Генералният секретар на НАТО избегна да отговори на въпросите на кипърския евродепутат Мавридис.

    Коментиран от #8

  • 8 Ето защо не му е отговорено.

    20 0 Отговор

    До коментар #7 от "Инфо":

    И Мавридис като теб, чете и говори това което му отърва. В новия доклад на международен институт за изследване на демокрацията се казва. България попада в категорията на посредствено функционираща демокрация. Още по-обезпокоителна е статистиката, която е представена в доклада. В нея се посочва, че приблизително 70% от световното население живее под недемократично управление, което показва наченки на авторитаризъм. Едва 9% от световното население живее в условия на добре функционираща демокрация. Твоето инфо, както до сега, е едностранчиво. Добре е да четеш малко повече, не да се надяваш на това че знаещ няма да ти прочете подбрани изказвания с цел манимулация. Такива ги говорят и нашия Джанбазки, Контрера.....Какво правим с членка на НАТО, ЕС и в редица МО с посредствено функционираща демокрация ? Чети малко повече, не само това което е против Турция.
  • 9 Прочете ли загларието

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Инфо":

    И какво инфо? кой го казал, кой като теб го написал? Мислиш ли че на предубедени им се обръща внимание ?
  • 10 Знам те

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    От страх пишеш положително за Путин. За някъде може и без ядрена глава.
  • 11 Защо това не го каза фатмака ?

    2 0 Отговор
    "Всякакви опити да се навреди на България са обречени на провал". Нашия си е учил в САЩ Руска подлога.
  • 12 ДОСТ

    11 1 Отговор
    "ФАКТИ". БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА СТАТИЯТА. ДНЕС Е ГОЛЯМ ДЕН ЗА ТУРЦИЯ И ЗА ВСИЧКИ ТУРЦИ ПО СВЕТА. ДНЕС Е НАШИЯТ "ВЕЛИК" БАЙРАМ. НА ДНЕШНИЯ ДЕН АМЕР. ПЛАНОВЕ ЗА ЕДНО ГОЛЯМО КРЪВОПРОЛИТИЕ НЕ УСПЯХА. ДАЙ БОЖЕ И ЗАНАПРЕД ДА НЕ УСПЕЯТ. ЩЕ МИ СЕ ДА ЖИВЕЕМ В СВЯТ НА РАЗБИРАТЕЛСТВО И МИР. НО ТОЗИ ДЯВОЛ КАК ДА ГО ВКАРАМЕ В БУРКАНА. "ФАКТИ". ИСКАМ ДА ВИ БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА СТАТИЯТА. ДЛЪЖНИК СЪМ ВИ.
  • 13 гръцки

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Инфо":

    трол.винаги на линия.тоя е абониран да напада по всяко време.
Новини по държави: