Last news in Fakti

16 Юли, 2022 14:35 2 706 22

САЩ: Предоставяме военна и техническа помощ за 108 милиона долара на Тайван

  • сащ-
  • тайван-
  • помощ-
  • военна помощ

Тайванското министерство на националната отбрана изрази искрена благодарност

САЩ: Предоставяме военна и техническа помощ за 108 милиона долара на Тайван - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ одобриха евентуално предоставяне на военна и техническа помощ на стойност 108 милиона долара на Тайван, съобщи ДПА, като цитира изявление на американската Агенция за сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната.

Тайванското министерство на националната отбрана изрази искрена благодарност за одобрението и добави, че се очаква сделката да влезе в сила в рамките на този месец.

Американската агенция добави, че сделката включва продажба на резервни част и ремонт за танкове и бойни машини, както и техническа и логистична подкрепа от правителството на САЩ и външни фирми. Агенцията е уведомила Конгреса за евентуалната сделка още снощи.

Предложената сделка ще допринесе за целта на Тайван да "поддържа военния си капацитет, като в същото време подобрява оперативната съвместимост със САЩ и други съюзници", подчерта агенцията.

Решението вероятно ще предизвика недоволството на Китай, който смята самоуправляващия се Тайван за част от своята територия, въпреки че той има независимо правителство от 1949 г. насам, отбелязва ДПА. Това е четвъртото споразумение за продажба на оръжия на Тайван, одобрено от Вашингтон тази година - и петото по време на мандата на Джо Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    50 6 Отговор
    Над 100 млн за сепаратисти???
    Офф, забравих, че те са демократични сепаратисти...

    Коментиран от #6

  • 2 европеец

    6 44 Отговор
    Дайте и на жужака военна помощ, че с тоя съветски скрап куца работата.

    Коментиран от #10

  • 3 Изненадващо е

    37 1 Отговор
    че една от световните икономики (на глава от населението) имат нужда от военна помощ, за разлика от нас и нашите икономически показатели за 6-месечието.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 А да видим

    42 2 Отговор
    На някой май доста му се иска ескалация м/у Тайван и Китай.
  • 6 Ххх

    6 15 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Ако малко по история ще знаеш това е реално Република Китай, и не са никакви сепаратисти а изгонени от комунистите. И устройството от което пишеш чипа най вероятно е произведен там.

    Коментиран от #17

  • 7 СтаниМир

    39 2 Отговор
    Браво браво, така се постига мир. По цял ден се налива омраза и злоба, ефекта е на лице. Дано се чувствате добре, толкова злобни, продали се за пари души, обезсмислени. А децата и Земята, най-голямото богатство, не го ценим.
  • 8 Сатана Z

    25 2 Отговор
    108 млн.$ 💤. стигат за половин самолет Ф16 принтиран на Китайски 3D принтер.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Украинец

    24 4 Отговор

    До коментар #2 от "европеец":

    В момента в Скопие върви Украински Майдан.Интересното е,кой финансира спонтанните протести на Македонците срещу България?
    Да видим умно—красивите фашисти в България как ще реагират на този антибългарски акт?

    Коментиран от #12

  • 11 Ха,ха,ха

    23 5 Отговор
    Това ще ги спаси ли от дракона? КолкотоУкрайна от мечката!

    Коментиран от #14

  • 12 европеец

    3 26 Отговор

    До коментар #10 от "Украинец":

    Въпросният майдан е щедро спонсориран от рашка и изпълнението е зададено на ДС ченгетата.
  • 13 Додо

    16 3 Отговор
    Американската агенция добави, че сделката включва продажба на резервни част и ремонт за танкове и бойни машини, както и техническа и логистична подкрепа от правителството на САЩ и външни фирми. Агенцията е уведомила Конгреса за евентуалната сделка още снощи.
    -------
    Тук става дума за търговска сделка.Къде я видяхте тая помощ?
    Те и на нас помогнаха да похарчим три милиарда в полза на тяхната икономика
  • 14 Деций

    21 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ха,ха,ха":

    Още малко им остава.Като мине конгреса в Китай ,чочо ти Си ще ги подкара и ще ги прибере в поднебесната империя.
  • 15 Тц тц тц

    16 1 Отговор
    Сега ще се пробват в Тайван ТСВ да подпалят...
  • 16 70% риск от ядрена война

    12 1 Отговор
    Следващия конфликт ще е в Тайван. Пуснете си от ютуб канала на Скот Ритър видеото му "Russia aint gonna stop" и "A face slapping known as a butt whooping" . НА 28-ми Февриари тази година китайският посланник във Вашингтон открито заявява, че ако американците продължават да се бъркат в Тайван, ще има война. Според Скот Ритър, Путин печели войната в Украйна и няма никаква причина да употребява ядрено оръжие. Но смята че до края на годината ще има и конфликт в Тайван, и вероятността да прерастне в ядрена война за него е 70%. Китайците искат мирно обединение с Тайван, но ще се намесят военно на опитите за независимост, подстрекавани от САЩ. Американците ще изпратят флот, който ще бъде потопен и в отговор америкаците има опасност да използват ядрено оръжие срещу Китай. Марк Еспер заявява в качеството си на секретар по отбраната на САЩ, че целта на новоразработената от САЩ ядрена бомба W76 е даде възможност на американския президент да използва това ядрено оръжие за да спечелят в една евентуална ядрена война. Въпреки че по-рано тази година САЩ и още 5 ядрени сили са подписали изявление, че ядрена война не може да бъде спечелена и следователно няма да се водят ядрени войни....
  • 17 Торето

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ххх":

    Там е произведен - в Китай! Чипове произвеждат Самсунг-Корея, Микрон и Хинукс -Кигай
  • 18 МирО

    17 1 Отговор
    Айде и Тайван ще даде фира. Като гледам в исторически план,
    на кого се хфане Сащ да помага или подкрепя - има проблеми после.
  • 19 Буркание Уест

    16 1 Отговор
    Очаквайте скоро война в Тайван. Разбира се, агресорът ще е Китай
  • 20 Евроатлантик

    19 0 Отговор
    Мда, когато в първо действие на пиесата на сцената се появи пушка, до края на представлението задължително ще гръмне. САЩ искат да забъркат и поднебесната във война. И комай ще гризнат яко дървото. Русия + Китай не са уста за ничия лъжица.
  • 21 Охо-бохо

    2 0 Отговор
    Мечтата на демократизаторите от САЩ е да сблъскат Индия с Китай. Това наистина ще е епично и ще е събитието на цивилизацията. Но е много трудно да стане и дано не успеят!
  • 22 Браво

    2 0 Отговор
    на хамериканците! Те така се прави конфликт! Първо, корабче на неправилното място. След това милиони за врага на китайците. Що си мисля, че скоро ще се повтори историята на окраина, само че в южнокитайско море! Дано само си мисля, че не ми се прави на опълченец!